Hva rører seg i norsk samtidslitteratur?

Foreningen !les inviterer til en oppsummering av bokåret 2019 og til lansering av de nominerte bøkene til Ungdommens kritikerpris 2020. Arrangementet er på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 12. november fra klokken 1900-2000.

Skrevet november 7, 2019 i Presse

– Jeg tør påstå at få går så omfattende gjennom årets norske skjønnlitterære utgivelser for voksne som nominasjonsjuryen til Ungdommens kritikerpris. De leser så å si alt som kommer ut og har grundige diskusjoner, sier prosjektleder for Ungdommens kritikerpris i Foreningen !les, Bjarte Bakken.

Bakken legger til at de nominerte til Ungdommens kritikerpris ofte er en blanding av kjente forfattere og nye stemmer. Nominasjonene gir derfor en god pekepinn på ståa i norsk litteratur.

– Skal du få et innblikk i hva som rører seg i norsk samtidslitteratur, er det lurt å spørre denne juryen. Så da gjør vi selvsagt det!

Sted: I Kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29.
Tidspunkt: Tirsdag 12. november klokken 1900-2000.

I panelet: Ida Lødemel Tvedt fra nominasjonsjuryen til Ungdommens kritikerpris og Lars Petter Sveen, bokansvarlig i Vårt Land.
Samtaleleder: Hilde Slåtto fra Foreningen !les.

Se Facebook-event her

Kontakt:
Bjarte Bakken
Prosjektleder for Ungdommens kritikerpris i Foreningen !les
Tlf.: 975 69 190
Epost: bjarte@foreningenles.no 

Om Ungdommens kritikerpris
Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Utdanningsforbundet, Norsk Kritikerlag og Den norske Forleggerforeningen. Ungdommens kritikerpris er en pris for norsk skjønnlitterær samtidslitteratur, delt ut av elever i videregående skole.

Les mer på www.ungdommenskritikerpris.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og har i dag 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden av Bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Formålet er å arbeide for å fremme lesing i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Foreningen !les har tiltak i skolen og på alternative arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi og Bokstart. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.

Les mer på www.foreningenles.no