Boktips til Halloween

Snart Halloween. Her er seks spennende boktips.

Skrevet oktober 26, 2021 i Bibliotek/lærer, Boktips, NyheterBak den svarte porten 
Anders Botne
Illustrert av Skinkeape (Marianne Gretteberg Engedal)
Gyldendal 2021

– Det er halloween, men Olivia har ingen å gå knask eller knep med. Hun bestemmer seg for å gå alene. Først er det litt skummelt å gå helt for seg selv, men Olivia blir modigere og modigere jo lenger hun går. Likevel: Det store huset bak porten er fortsatt uhyggelig. Kanskje til og med litt ekstra uhyggelig akkurat i kveld. (Fra forlaget)


Eg har venta på deg
Atle Hansen
Samlaget 2020

– Boka var gøy å lese fordi det er spenning fra start til slutt. Man blir nysgjerrig på hva som egentlig foregår, og blir nesten “tvunget” til å lese videre for å finne ut av alt det skumle. Det var spennende når han begynte å høre om en dame som så mannen sin død på en båt. Det var også ekstra spennende når Simon plutselig ser en svartkledd dame på stranda. Mer kan jeg ikke avsløre. Jeg anbefaler denne boka til andre. Jeg tror den passer fra 12 opptil 16 gutt og jenter. (Nicolai, uprisen.no)


Bergtatt
Selma Lønning Aarø
Samlaget 2020

– At der er mye spenning gjør boken bra. Den er lettlest, så anbefaler den til alle som liker Grøss og Gru- bøker. Terningkast 5. (Erlend, uprisen.no)


Jente (17) ikke savnet
Camilla Sandmo
VIgmostad & Bjørke 2021

– Bokens handling er ganske unik og veldig spennende. Det skjer mye uventede ting som gjør deg veldig nysgjerrig på hva som skjer videre. Du får også en ganske stor følelse av overraskelse etter du har lest den ferdig. Du føler deg litt sånn ‘’Hva i alle dager skjedde nettopp?’’, men på en litt sånn morsom måte. (Amalie, uprisen.no)


Dette dreper oss
Tiger Garté
Vigmostad & Bjørke 2021

-En pandemi truer sivilisasjonen og Samuel og faren har flyttet ut i skogen for å overleve. Forholdet mellom dem er på bristepunktet og det blir stadig vanskeligere å holde seg skjult for omgivelsene. For å holde motet oppe skriver Samuel dagbok i skjul. Dette er en nervepirrende bok om en far og sønn som har valgt å leve på siden av storsamfunnet, og hvilke fatale konsekvenser et slikt valg kan få. (Ole, Foreningen !les)


Dødens spill
Anne Elvedal
Cappelen Damm 2020

Jeg anbefaler boka hvis du liker en bok med masse følelser, oppturer og nedturer og en haug av mysterier. Eller bare litt fantasifulle historier, det er trossalt en historie fullt av åndemakt. Til slutt vil jeg gi denne boka terningkast 5. For dens fabelaktige innhold, spennende historie og lette tekst. (Christina, uprisen.no)

SJÅ FLEIRE BOKTIPS TIL HALLOWEEN HER

OG FLEIRE BOKTIPS FRÅ FORENINGEN !LES HER