Hyperpubertet

Av: Vera Michaelsen i Uprisen, Uprisen 7 anmeldelser

Camilla Larsen er 13 år, har ikke pupper, ikke mensen og ingen ordentlige venner. På en skoletur skjer det noe merkelig som gjør at kroppen til Camilla havner i en slags hyperpubertet – og ingenting blir som før.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug

7 anmeldelser av “Hyperpubertet

 1. Sarah Aanensen (Skole: Åkra ungdomsskole)

  Tittel: Hyperpubertet
  Forfatter: Vera Micaelsen
  Antall utgivelser: 6
  Sjanger: Drama, dramatisk, spennende.
  Antall sider: 205
  Forlag: Aschehoug

  I boka møter vi Camilla som er en jente på 13 år som ennå ikke har kommet i puberteten. Hun føler seg liten og ikke tenåring. Camilla er den rolige, beskjedne jenta som ikke er guttegal, som alle andre på hennes alder har blitt.

  Handlingen foregår i klassemiljøet i en rolig by. Et nabolag som skolen ligger i hvor man må ta bil i noen minutter for å komme til kjøpesenter, salonger og restauranter. Forfatteren har fått med veldig bra hvor handlingen foregår i hele boka.
  Camilla kom i puberteten litt for fort. Hun så at puppene hennes begynte å vokse og til slutt ble de til to store meloner. Dette kunne bare ikke skje. Ikke nok med det, men noen av guttene i klassen hadde lagt merke til det, og da var det ikke så enkelt å skjule de svære puppene til og med i en diger genser. Ikke nok med det, så hadde venninnene hennes begynt å bli skikkelig frekke mot Camilla. Dette kunne ikke bli verre enn dette trodde hun, men jo det gjorde det. Stine, Regine og Eline hadde laget en blogg som hovedpersonen var Camilla. Det hadde de lagt ut en video som snart hadde seere over hele landet, ja kanskje hele verden. Camilla syntes dette ikke var noe gøy i det hele tatt. En av de mange videoene som ble lagt ut på nettsiden var da hun fikk mensen for første gang. Til og med da hun sto i dusjen, men heldigvis klarte hun å holde rundt de gigantiske puppene og underlivet. Bloggen ble til slutt så populær at den ble kjent og straks skulle Camilla på tv. Pappaen til Regine og mor til Regine var så glad for dette som har skjedd og tenkte ikke på Camillas beste. Camilla vurderte for seg selv å få Astrid, læreren hennes. Camilla mistet bestevenninnene sine, men hun hadde endelig klart å fått slutt på denne bloggen en gang for alle. Camilla tok nemlig ut en video av Stine, Regine og Eline da de hadde blitt oransje i kroppssalong. Gutten som la merke til puppene var Christoffer k. Han var så fasinert av disse to melonene. Dagene ble verre og verre. Til slutt la Camilla en stopper for det en gang for alle.

  Språket i boka er enkelt å forstå. Har litt banneord i hele boken, men veldig ungdomslig og.

  Jeg syntes boka var interresant. Det ble til slutt litt vanskelig å legge den fra seg når jeg kom så ''inn'' i boka. Det er ikke en bok jeg ville ha slakta, men det er selvfølgelig etter jeg leste boka en veldig vanlig bok. Men ikke at det trekker ned.

  Jeg ville gidd terningkast 3 på denne boka. Sarah 9b

 2. Alexander Hestengen (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  I denne boken møter vi Camilla, hun har ikke pupper, ikke venner og heller ikke mensen. På en skoletur de var på kom ho plutselig i en hyperpubertet, plutselig får ho kjempestore pupper! En av klassevenninene hadde lagt ut en video av at Camilla hadde mensen for første gang, den hadde etterhvert millioner av seere!

  Denne filmen er veldig ungdomslig, med faktisk banneord i den! Kult ass 🙂 boka var ikke så veldig interresant, man skjønte jo hva som kom til å skje… Jeg anbefaler ikke denne boken til noen! Kanskje til de som nettop har startet på ungdomsskolen.

 3. Adrian Kvile (Skole: Kila)

  sommer ferien er over og 13 år gamle Camila gleder seg til første skole dag i 8`klassen, de skal på en liten skogstur med læreren trine der hun merker at Jentene har fådt pupper og at guttene har kommet i stemmeskiftet. mens Camila… hun er litt på etterskud. Når det er matpause og hun sitter for seg selv så plutselig blir hun helt stiv, hun kan se alt, høre alt men hun kan ikke bevege seg. Heldigvis ser en av jentene at hun detter framover nesten som hun besvimmer, og hun roper på trine. de ringer ambulansen og får et helicopter sendt. dager sennere våkner hun på sykehuset, hun er sulten og føler seg ganske skitten så hun bestemmer seg for å ta en dusj men når hun kommer i dusjen skjer det merkelige ting…
  Dette er en bok som er ganske komisk og bra skrevet, men den kan bli kjedelig om du leser lenge i strekk. Jeg gir denne boken terning kast 4. anbefalles for ungdom mellom 12-15 år.

 4. daniel (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Boka hyper pubertet handler om Camilla og Regine og Stine og Eline. De har begynnt på ungomskolen og de er på tur i skogen. Da ser hun (Camilla) et lyn blink og verden blir helt rar hun kan ikke røre seg. Etterpå er hun nesten besvimt og må bli hentet i helikopter. Hun kommer på sykehus og når hun våkener oppdager hun at hun har fått store pupper. Men plutselig er de borte igjen. Når hun kommer på skolen igjen får hun vite at veninnene har lagt ut en film av da hun besvimte på youtube. Og så plutselig får hun mensen med masse blod. Det er dette som kalles hyper pubertet at hun plutselig får store pupper og mensen og så blir de borte. I resten av boka skjer de masse rart og spennende med tv program og mye styr med Camilla. Huset deres brenner ned og håret hennes og hun må på sykehus igjen. Det var ei morsom bok og spennende bok men passer best for jenter.

 5. Gunnar Olufsen (Skole: Kila skole, 9A)

  Hyper pubertet

  Denne boken handler om en jente som heter Camilla, som har begynt i 8 klasse. Etter sommerferien har de fleste jentene fått pupper, men ikke hun. En dag er de på tur og da besvimer Camilla, noen dager senere våkner hun opp på sykehuset. Hun er dårlig og tar seg en dusj. Da hun kommer i dusjen skjer det veldig merkelige ting med kroppen hennes. Jentene i klassen merker det i svømmingen, og de begynner å filme henne for så å legge det ut på Internettet, det utvikler seg til å bli noe stort.

  Jeg synes denne boken var veldig artig og litt rar, samtidig var boken spennende også.
  Boken er på ca. 200 sider og er lett å lese vil jeg si. Denne boken tror jeg passer best for 13 – 16 åringer.

  Jeg anbefaler denne boken og vil gi den terningkast 5

 6. Henriette (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Hyperpubertet er en kjempe morsom og fantasifull bok med mange hendelser. Den handler om en jente gjeng på ungdomskolen, Camilla er hovedpersonen og hun har ikke kommet i puberteten ennå. Men på en skole tur begynner det å skje mye rart med kroppen hennes og det blir mer og mer og verre ting som skjer utover i boka. Det med kroppen er overdrevet men det med filminga og at de legger ut på youtube er vanlig og kan skje i virkeligheten også. Så jeg syns boka tar opp mye av det som kan skje på en morsom måte. Jeg måtte alltid lese et helt kapittel ellers så kunne jeg ikke legge den fra meg. Når jeg leste så fikk jeg nesten en film inni hode mitt, det var lett å forestille seg handlingen som å se en film. Jeg syns at forfatteren beskrev personene og stedene kjempe godt, hun bruker samme språk som jenter på ungdomskolen kan kjenne seg igjen i. Jeg likte det første kapittelet godt fordi det er utrolig bra start. Det skjer noe med en gang og jeg kan kjenne meg igjen i handlingen og hvordan det er på skole turer. Jeg liker også slutten, det er veldig spennende, selv om det kanskje ble litt overdrevet. Men det er det som er litt morsomt med slike bøker, det skal være litt værre enn i virkeligheten, for det er da det er mest spennende og morsomt. Boka passer bra for jenter på ungdomskolen som vil lese noe som kan være både virkelig og litt overdrevet på en morsom måte og som ikke vil lese ei bok med kjedelig handling.

 7. Lena Vethe (Skole: Voss Ungdomskule)

  HYPERPUBERTET

  • Tittel: Hyperpubertet
  • Sider: 205
  • Sjanger: Kjærleik
  • Tema: kjærleik, drama og tragedie
  • Terningkast: 5

  Hovudpersonen i denne boka er Camilla Larsen, 13 år. Problemet hennar er at ho er veldig ulik dei andre jentene i klassen. Plutseleg skjer det ting med ho, og då blir ho mobba på nettet av ”vennane” sine. Ho er ein person som ikkje seier ifrå så lett, men etter kvart gjer ho det. Til slutt skjer det mykje ting med ho sjølv, huset og ”vennane” hennar.
  Boka var morosam, gripande, levende, spennande, trist og overraskande fordi eg forstod boka og levde meg inn i ho. Ho var gripande fordi det var lett å skjøne reaksjonane hennar. Det var lett å setje seg inn i korleis ho hadde det fordi forfattaren forklarte og formulerte setningane veldig bra. Den inneheld ein del banneord.
  Det var ein bra byrjing og ein bra slutt fordi det var spenning heile tida. Du visste ikkje kva som ville skje, og det var veldig ofte overraskingar.
  Det som gav meg lyst til å bla vidare var at eg ville vita kva som skjedde vidare i boka.
  Forfattaren vil få frem det med mobbing, kor ekkelt og forferdeleg det er.
  Ho lyktast med prosjektet sitt fordi ho får veldig godt fram poenget sitt i boka, at mobbing kan få alvorlege konsekvensar.
  Eg gav boka 5 fordi boka var god og forfattaren får veldig bra fram det med mobbing, og det er skrive i riktig rekkjefølgje og ikkje hoppa til forskjellige tider. Det var litt banning og slike ord også.
  Det som gjer boka verdt terningkastet er at det er mykje spenning og drama. Det er ikkje berre èi sak som er viktig, men det er fleire, og alle blir oppklart etter kvart.
  Boka passar til noen i alderen 13-14 år. Det er mest ei jentebok, men gutar kan også lese ho.
  Eg anbefalar boka fordi den er bra skrive og formulert. Eg fekk ei lett foståing, det var ikkje vanskeleg å lese ho. Dette er ei forteljing som gjerne kunne vore ekte, eller kanskje forfattaren har skrive om sin barndom eller ei ho kjenner? Dette er ei bok som fortener å vinne Uprisen. Det er mykje drama og kjærleik, og litt tragedie i denne boka.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*