Fra Oslo til Lahore

Av: Mahmona Khan i ungdom, Uprisen, Uprisen 1 anmeldelse

Ambar er lykkelig gift med sin Omar. Sammen bor de hos hans familie i Lahore i Pakistan. En dag drar de på besøk til Dubai. Mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk, blir Omar brutalt overfalt og drept. Ambar befinner seg i en svært vanskelig situasjon, men får ringt hjem til sin familie i Norge. Hun er først mistenkt for drapet, men politiet skjønner etter hvert at det er noe annet som har skjedd. Er det et simpelt ran, eller er det større ting som ligger bak. Hva har Omar egentlig drevet med?

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013

En anmeldelse av “Fra Oslo til Lahore

 1. Amalie B. Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Fra Oslo til Lahore

  Bak masken:
  Ambar er lykkelig gift med Omar, som hun bor sammen med i Lahore i Pakistan. Alt virker helt perfekt, men på bryllup reisen til Dubai blir alt hun kjenner til snudd på hodet. Hun blir mistenkt for alvorlige ting, men politiet finner ut at hun ikke var innblandet i saken. Og Omar visser seg å ikke være den han begir seg ut for og være. Men det er større ting på gang, mens hun er hjemme i Oslo holder hun kontakten med politiet i Lahore. Livet hennes er i fare.

  Jeg opplevde denne boken som bra. Forfatteren har gjort en god jobb med og øke spennings nivået i teksten. Boken var lett og lese, de brukte ca. 2 pakistanske ord, men man skjønner hva de betyr på grunn av måten setningene er oppbygd på. Setningene var passe lange, kapitlene var korte så man kunne lese flere på en gang, boken var også vanskelig og legge fra seg og det var ikke upassende ord etter det jeg oppfattet. Boken var ikke lik noe jeg har hørt eller lest om før så for meg var dette nytt. Forfatteren av denne boken er Mahmona Khan.
  Hun har også skrevet:

  • Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge. 2009
  • Utilslørt – Muslimske råtekster. 2011
  • Skitten Snø. 2011
  • Fra Oslo til Lahore. 2013

  Jeg tror at denne boka passer best til målgruppen jenter mellom 12-15 år.
  Anbefaler du boken: Ja

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*