En flåte av gull

Av: Aslak Dørum i ungdom, Uprisen, Uprisen 5 anmeldelser

To unge gutter er på reise med et skoleskip. Under et kraftig uvær faller de over bord.

Guttene driver i land på en stillehavsøy, og plutselig blir de kastet ut i farlige opplevelser. Først må de rømme fra morderiske smuglere, men heldigvis blir de reddet av indianere. Indianerne er etterkommere av inkaindianerne og tror at guttene er gudesønner. De begir seg inn i jungelen, og snart viser det seg at de blir forfulgt av andre skattejegere.
«En flåte av gull» er et skikkelig jungeleventyr, og avslutningen er i beste Indiana Jones-stil.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013

5 anmeldelser av “En flåte av gull

 1. Stian Frøysa (Skole: sunnylven)

  En flåte av gull
  En flåte av gull handlar om Olav og Amir som driv å klatrar i master i ein forferdeleg storm. Plutseleg dett Amir ned og heng over kanten på skipet. Olav heiser seg ned til han og held han. Man så ryk tauet og dei fell i sjøen, dei klarar å komme seg opp i den oransje redningsflåten, Så startar ei endelaus ferd på den oransje flåta. Ein dag strandar dei på ei aude strand og begge ser lys i tunellen, men det viser seg berre å ver ei aude øy. Plutseleg høyrer dei ein båt og dei trur dei er redda, men det viser seg å vere piratar som tek dei til gislar. Gutane klarer til slutt å rømme og blir redda av indianarar. Indianarane trur dei to er gudesønnar og blir dregen med i eit veldig jungeleventyr.
  Eg syns det er ei spennande og gripande bok og til tider vanskeleg og legge frå seg boka. Eg anbefaler andre å lese boka.

 2. Erika Bjurgren (Skole: kråkerøy ungdomsskole)

  Jeg synes denne boka hadde mange overraskelser, forfatteren har skapt en fantastisk spenning og det føles rett og slett ut som man selv er i boka! Liker den lille vendingen, det at hovedpersonen egentlig skulle på en rolig seiltur, men endte med et skummelt men uforglemmelig evetyr!
  Anbefaler denne boka på det sterkeste

 3. jakob sjøtun (Skole: Voss ungdomsskule)

  En flåte av gull

  * Forfattar: Aslak Dørum
  * Tittel: En flåte av gull
  * Utgjeve: 2012
  * Sider: 275
  * Sjanger: Action
  * Tema:
  * Terningkast: 4

  Boka handler om Amir og Olav dei er bare 2 av mange som skal på en roleg og fin segltur men boka får ei brå vending når Amir og Olav feller ut av båten i ein skikkeleg storm. Amir og Olav klarer å få tak i ein oransje flåte og dei driver i land etter ei lang reise med flåta. Når de komme i land blir dei glade og trur at dei har komt til folk og liv men de hadde de ikke de var på en øde øy . Etter noen uker på øya hørte de en motorbåt og trodde de var reddet men de var kriminelle som kidnappet de. De blir jaget på og blir ført inn i jungelen der de møter en indianer stamme de skal prøve å finne en skatt ettersom at indianeren tror de er Solens sønner. Det viser seg at de ikke bare er de som er interessert i skatten og det blir mye drama.
  Dette er en kjempe god bok som får deg til å tenke på boka når du ikkje les Boken. Du kan oppleve at du lever deg inn i boka anbefalast sterkt for alle som vil lese en spenningsfylt og god bok.

 4. Gunnar Steine (Skole: Hop Ungdomsskole)

  En flåte av Gull
  Forfatter: Aslak Dørum
  Sider: 275
  Tittel: En flåte av gull
  Årstall: 2013
  Forlag: Aschehoug
  Sjanger: Fantasy/Action

  «Dessuten hadde onkel Henry blitt forbanna på meg hvis jeg ikke ble med på en ekte skattejakt» sa Olav. Boken handler om Olav som blir sendt ut på å seile jorden rundt. Han og Amir klatrer i masten når det bryter ut til storm, og de faller uti. En redningsflåte blir blåst opp og de kravler oppi. Rundt på havet flyter de i mange dager, før de treffer land. Øde, varmt og bare jungel. For å overleve må de inn i jungelen, og på vei møter de en camp. De hører en durende motorbåt og tror de er reddet, men det viser seg å være pirater.
  Etter lang tid som fange klarer de å rømme, men inn i mer jungel. De faller ned i en elv foran flåter med indianere og blir reddet. På den dagen skulle to gutter falle ned foran indianerstammens far og hans sønner. De to guttene var sønnene av solen. De blir tatt med til en forlatt indianer stamme og blir tatt vare på, før de begynner på den store jakten.
  Jeg syntes denne boken var utrolig god. Måten Aslak skriver på fikk meg til å ikke ville legge vekk boken. Et av trekkene som gjør boken god er at alt er beskrevet sånn at man kan se det for seg. Skildringen er utrolig god og hver bidige person virker ekte. Jeg ville gitt boken en 5er.

 5. Ole Iver Kjellstad (Skole: Sunnylven skule)

  Boka handlar om Olav og Amir som strander på ei øyde øy. Plutseleg ein dag høyrer dei ein båtmotor dei trur at dei er redda, men dei endar opp med å bli fanga av den blodtørstige smuglarbanden til El Loquito. Når dei kjem til Honduras blir dei redda av ein Undercover politiman med namn Ramon og ein gløymt indianarstamme som trur at dei er Solens søner og dei blir dregene inn i eit spennande eventyr for å redde stammen.
  Boka er gripande, spennande, overraskande og kjempe bra. «En Flåte Av Gull» er den beste boka eg har lest hittil i U-prisen. Noko som gjer at boka er så bra er at den har så mange spenningspunkt, handlinga tek svingar og den har fleire spennande problemstillingar.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*