Det blir pinlig uansett

Av: Bjørn Sortland, Tyra T. Tronstad i ungdom, Uprisen, Uprisen 2 anmeldelser

Susanne pleier å ta samme buss som Elias. Men plutselig en dag gjør hun ikke det lenger. Hvor er hun? Hva har skjedd? Heldigvis har Elias sett e-postadressen hennes på mappa hun alltid hadde med seg, og han sender henne en e-post. Og – lykke over all lykke – han får svar! Hun forteller at den blå mappa hennes har blitt stjålet, og hun er redd for hva som skjer med den. Mye av livet hennes er nemlig samlet i der. På heltemodig vis klarer Elias å stjele mappa tilbake for henne. De utvikler et e-postforhold, og en dag avtaler de å møtes …

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug

2 anmeldelser av “Det blir pinlig uansett

 1. Gunnar Olufsen (Skole: Kila skole, 9A)

  Det blir pinlig uansett

  Boken handler om en gutt på 16 år som går på kunst skole i Oslo. Han er fra vestlandet og snakker og skriver nynorsk. Han tar 37 bussen hver dag, og samme jenta sitter foran han hver dag. En dag er hun ikke der lenger. Når han satt bak henne hadde han sett e-mail adressen til jenta. Når jenta ikke satt der lenger sendte han en mail til henne med håp om hun skulle svare på mailen. De begynte å maile, og etter en stund begynte de å fortelle hemmeligheter til hverandre. Gutten vistse hvordan jenta så ut, men jenta hadde ikke sett gutten. Gutten hadde lyst å møte jenta, mens jenta var redd for hun visste ikke hvem gutten var.

  Dette er en bok som er skrevet på både nynorsk og bokmål. Hele boken er mailer mellom gutten og jenta. Dette er en lettlest bok. Jeg mener selv denne boken var ganske bra og anbefaler denne til 12-15 åringer. Grunnen til at jeg likte boken er at den er spennende og artig. Jeg gir den terningkast 5.

 2. Preben Westad (Skole: Frænaungdomskole)

  Det blir pinlig uansett

  Forfatter: Tyra Teodora Tronstad, Bjørn Sortland Utgitt: Aschehoug (2013)

  Boken handler om en jente og en gutt som har et E-mail-forhold. Gutten hadde sett henne på bussen og synes hun var vakker, han så emailen hennes gjennom den gjennomsiktige blå permen hennes.
  Han begynte å sende E-mailer til henne, og fant ut at hun het Susanne. De begynte å sende E-mailer til hverandre hver eneste dag.

  Boken er bygd opp av E-mailer, og hovedpersonene forteller om det som har skjedd i livene deres.
  Men selv om teksten er bygd opp av E-mailer har den ikke mye «Slang» .
  Siden boken er bygd opp av E-mailer blir det ikke mye spenning.

  Jeg synes boken var ganske kjedelig, det ble for lite spenning for min smak.
  Terningkast 3 =)

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*