Det blir pinlig uansett

Av: Bjørn Sortland, Tyra T. Tronstad i ungdom, Uprisen, Uprisen 8 anmeldelser

Susanne pleier å ta samme buss som Elias. Men plutselig en dag gjør hun ikke det lenger. Hvor er hun? Hva har skjedd? Heldigvis har Elias sett e-postadressen hennes på mappa hun alltid hadde med seg, og han sender henne en e-post. Og – lykke over all lykke – han får svar! Hun forteller at den blå mappa hennes har blitt stjålet, og hun er redd for hva som skjer med den. Mye av livet hennes er nemlig samlet i der. På heltemodig vis klarer Elias å stjele mappa tilbake for henne. De utvikler et e-postforhold, og en dag avtaler de å møtes …

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug

8 anmeldelser av “Det blir pinlig uansett

 1. Gunnar Olufsen (Skole: Kila skole, 9A)

  Det blir pinlig uansett

  Boken handler om en gutt på 16 år som går på kunst skole i Oslo. Han er fra vestlandet og snakker og skriver nynorsk. Han tar 37 bussen hver dag, og samme jenta sitter foran han hver dag. En dag er hun ikke der lenger. Når han satt bak henne hadde han sett e-mail adressen til jenta. Når jenta ikke satt der lenger sendte han en mail til henne med håp om hun skulle svare på mailen. De begynte å maile, og etter en stund begynte de å fortelle hemmeligheter til hverandre. Gutten vistse hvordan jenta så ut, men jenta hadde ikke sett gutten. Gutten hadde lyst å møte jenta, mens jenta var redd for hun visste ikke hvem gutten var.

  Dette er en bok som er skrevet på både nynorsk og bokmål. Hele boken er mailer mellom gutten og jenta. Dette er en lettlest bok. Jeg mener selv denne boken var ganske bra og anbefaler denne til 12-15 åringer. Grunnen til at jeg likte boken er at den er spennende og artig. Jeg gir den terningkast 5.

 2. Preben Westad (Skole: Frænaungdomskole)

  Det blir pinlig uansett

  Forfatter: Tyra Teodora Tronstad, Bjørn Sortland Utgitt: Aschehoug (2013)

  Boken handler om en jente og en gutt som har et E-mail-forhold. Gutten hadde sett henne på bussen og synes hun var vakker, han så emailen hennes gjennom den gjennomsiktige blå permen hennes.
  Han begynte å sende E-mailer til henne, og fant ut at hun het Susanne. De begynte å sende E-mailer til hverandre hver eneste dag.

  Boken er bygd opp av E-mailer, og hovedpersonene forteller om det som har skjedd i livene deres.
  Men selv om teksten er bygd opp av E-mailer har den ikke mye «Slang» .
  Siden boken er bygd opp av E-mailer blir det ikke mye spenning.

  Jeg synes boken var ganske kjedelig, det ble for lite spenning for min smak.
  Terningkast 3 =)

 3. Remy Angell (Skole: Kjøllefjord skole)

  Det blir pinlig uansett av: Tyra Teodora Tronsdad og Bjørn Sortland.

  Boka handler om en jente som heter Susanne hun blir fulgt etter av en annen person som hun aldri har sett før. Boka er skrevet som om to personer har skrevet meldinger til hverandre. Det synes jeg er rart fordi plutselig fikk han liksom email-adressen hennes.

  Boka fikk meg til å tenke på kompisen min Elias fordi han hadde samme navn som gutten i boka.

  Jeg tror den handler om forhold mellom mennesker.

  Jeg liker ikke noen utdrag spesielt godt, det er helt ok.
  Jeg ville ikke anbefalt boken fordi det var alt for forvirrende for meg fordi det skiftet alltid fra person til person det gjorde det vanskelig for meg og det sto på nynorsk.

 4. Maiken Pedersen (Skole: Kjøllefjord skole)

  Bokanmeldelse av ”Det blir pinlig uansett”

  Forfatter: Tyren Teodora Trondstad og Bjørn Sortland

  Denne boka handler om: Elias sender en mail til en jente han så på 37-bussen. Denne jenta kaller seg bare for S, og Elias prøver å finne ut mer om henne.

  De to ungdommene har hver sin dialekt. Elias snakker nynorsk mens S snakker bokmål.

  Jeg tror forfatterne ville fortelle litt om hvordan forhold mellom to mennesker som ikke kjenner hverandre, kan bygge seg opp på en datamaskin. Men på en datamaskin er det lettere å ikke fortelle sannheten enn det er når man møter hverandre ansikt til ansikt.

  Jeg likte boka ganske godt selv om den egentlig ikke er min type bok. Den var veldig uforutsigbar så det var ikke lett å tenke seg hva som kom på neste side, og det likte jeg godt.

  Jeg vil anbefale boka til barn/unge i alderen 11-14år.

 5. Agnes Lusti (Skole: Spydeberg Ungdomsskole)

  Den røde boka

  Boktittel: Det blir pinlig uansett
  Forfattere: Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland
  Utgivelsesår: 2013
  Forlag: Aschehoug & Co.

  Det blir pinlig uansett er en romantisk roman med en liten dråpe av komedie og spenning for alle aldersklasser.
  Med både bokmål og nynorsk er den enkel å lese, og man forstår teksten godt til tross for at nesten annenhver side er på nynorsk.

  Den blå plastmappa
  Elias er en sjenert gutt med levende fantasi som ofte lå i bakgrunnen, og Susanne er en vanlig tenåring med noen særtrekk.
  Begge tok 37-bussen en gang i uka, og det var Elias som la merke til Susanne på bussen. Han så på henne hver gang hun var på bussen. Susanne var mer i sine egne tanker, og la ikke merke til gutten som så på henne.
  Etter et par ganger, da Elias ikke så Susanne på bussen lenger, samlet han motet for å skrive et mail til email adressen han hadde sett før på den blå plastmappen Susanne hadde med seg hver gang hun tok bussen.
  Det ene brevet utviklet seg til en brevveksling, og var begynnelsen på et eventyr som de ikke hadde forutsett.

  Forfatterne
  Tyra Teodora Tronstad er en god forfatter som ikke har skrevet så mange bøker ennå, men to av de fire bøkene hun har skrevet har blitt nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, og Kritikerprisen.
  Bjørn Sortland er også en god forfatter som har litt mer erfaring enn Tyra med sine 43 bøker han har skrevet, og sine 11 priser han har fått for sitt arbeid.

  Min mening
  Etter min mening så er boka god, og med ungdommelig tekst som innholder både bokmål, nynorsk og litt gatespråk er den ikke vanskelig å forstå, eller lese.
  Boken har litt romanse, komedie, og spenning, men det er ikke den beste boken jeg har lest. Etter min mening så fortjener den en god og sterk terningkast 3 av 6.

 6. Kari R.Ringheim (Skole: Voss ungdomsskule)

  Det blir pinlig uansett
  Forfattar: Bjørn Sortland og Tyra Tedora.
  Tittel: Det blir pinlig uansett.
  Sider: 110
  Utgjeve: 2013
  Tema: Kjærleik.
  Det er den første boka i ein serie
  Sjanger: Drama
  Terningskast: 2

  Hovudpersonane i denne boka er Elias og Susanne.
  Problemet til Elias er at han ser Susanne på bussen, og at han vil ha kontakt. Han tar til slutt kontakt med Susanne via epost.
  Eg syntes ikkje det er verdt å bli kjend med hovudpersonane fordi dei er veldig uinteressante. For dei gjer ikkje noko anna enn å sende epostar til kvarandre heile dagen.
  Boka hadde ikkje nokon spesiell handling, det var berre meldingar fram og tilbake. Eg skjønnar ikkje kvifor forfattarane brukte tid på boka for det var unødvendig bruk av tid.
  Eg blei irritert av boka fordi den var kjedelig, treig, hadde ikkje handling, trøttande, og uintresant. Boka var treg frå side 1 og ut til side 110. Boka var veldig einsformig og klisjefyllt.
  Det frista ikkje i det heile tatt å lese fleire sider av boka fordi den var forferdeleg kjedelig. Er ikkje til å anbefale. Boka er for dei som liker å kjede seg og å sjå på epost-meldingar. Forfattarane lukkas ikkje i det heile tatt med prosjektet sitt.
  Eg kom til terningkast 2, men den var akkurat på grensa til ein einar.

  Kari R. Ringheim

  24.10.2013

 7. Tale Mossige Loven (Skole: Voss ungdomsskule)

  •Forfatter: Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad.
  •Boka blei utgjeve: 2013
  •Dette er den første boka dei har gitt ut i lag og fyste bok som er utgitt i denne type bok frå Tyra og Bjørn.

  •Tema: Kjærleik og klisjefylt.
  •Det er 110 sider og boka handler om kjærleik.
  •Hovudpersonane er Elias og Susanne.
  •Elias og Susanne blir kjent via Epost.

  •Boka hadde ein veldig treig start.

  •Boka hadde ikkje så mykje handling, den var kjedeleg, trøyttande og einsformig. Eg kan ikkje sei eg elska boka, men kan ikkje seia at eg hata ho. Eg kan seia at eg kjeda meg når eg las ho.

  •Boka passa for ein 5-6 klassing. Boka har ingenting å gjere med 8-9 klassinger.

  •Grunnen til at den ikkje passa til 8-9 klassingar er fordi den er alt for uinterssant og Elias gjor ikkje på noko annet enn å sende Emails til Susanne. Eg syns den ikkje hadde så mykje handlingar.

  •Elias ser Susanne mange ganger på bussen han tar. Ho har ei gul mappe med seg der det står emails adressa hennas er på. Elias hugser den godt svært godt. Så seinare den kvelden tar Elias kontakt via email med denne jenta . Vidare i forteljinga for du vite meir om Elias og jenta som Emailer meir og meir…

  •Terningkast: Ein sterk 2.

  •Boka eg nettopp har lese er forferdeleg kjedeleg frå start til slutt. Ho var aldri virkeleg spennande elle noko kjekk. Grunnen til at ho var så kjedelig, var at ho ikkje hadde noko handling eller noko som eg syns var så spesielt kjekt. Det var berre emails fram og tilbake. Det var emails frå start til slutt.

  •Kvifor terningkastet blei til 2?
  Den var så svært klisjefylt og irriterande.

 8. Martine Berg (Skole: Kjøllefjord skole)

  Ikke det beste jeg har lest!
  Det blir pinlig uansett
  Forfattere: Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad

  Forfatterne kjente ikke hverandre da de skrev boka. De skrev boka uten å ha snakket sammen, uten å møte hverandre, uten en plan.

  Boka handler om to som sender mailer til hverandre. Elias sender mail til Susanne fordi hun sluttet å ta bussen hun har brukt å ta. Hun vet ikke hvem Elias er. Personlig syntes jeg det er en uvanlig måte å kommunisere på for ungdom. Det er ikke sikkert jeg ville svart på en mail fra en fremmed.

  Det dårlige med boka syntes jeg er at mailene kan være litt forvirrende. Hvis man ikke har lest på noen dager å man skal begynne å lese igjen kan det være veldig forvirrende å forstå hva de prater om.

  Boka er helt grei, men ville ikke anbefalt den til noen jeg kjenner, fordi boka ikke er spennende. Det var ikke så mye nerve.
  Boka passer til begge kjønn.

  Terningkast: 3

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*