Dagen vi drømte om

Av: Bjørn Arild Ersland i ungdom, Uprisen, Uprisen 3 anmeldelser

Lukas, Lalah og Adam venter ved mottaket. Hver uke er det noen barn og ungdommer som får dra, hver uke erstattes de med nye. De tre vennene drømmer om å få dra videre, de også. Problemet er at de mangler en siste sjekk, en siste signatur. Den aller siste sjekken, som de ikke får vite hva er.Så en dag er det plutselig deres tur. De får utlevert et kart som viser hvor de skal. Forventningsfulle og glade legger de ut på en reise gjennom skog og øde landskap, til et sted de ikke vet hva eller hvem som venter.I denne gjennomillustrerte boka har dramatiske hendelser ført til at all infrastruktur er brutt sammen – alt bortsett fra et vilkårlig og skremmende byråkrati. Dagen vi drømte om viser oss en skremmende og fremmed verden, med tydelige paralleller til vårt eget samfunn.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

3 anmeldelser av “Dagen vi drømte om

 1. Bjørn Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Dagen vi drømte om

  Denne boka handler om Adam og Lalah som bor på et asylmottak for barn.
  Men en dag kom det en annen inn som het Lukas.
  Hver uke ble 3 personer sendt ut og 3 nye personer kommer inn.
  Adam, Lalah og Lukas blir bestevenner og har lyst og dra vekk fra asylmottaket, men for å gjøre det må de gå gjennom forskjellige sjekker, og en dag blir de 3 valgt.
  Den siste sjekken er fysisk og de for lov å dra fra asylmottaket og ut på en reise for å klare det.
  Men hva er den siste sjekken? Les boka og finn ut!

  Forfatteren som har skrevet boka heter Bjørn Arild Ersland og illustrasjonene er laget av Lillian Brøgger.

  Jeg synes denne boka burde være for de som har lese og skrivevansker.
  Boka var for kort for å være en ungdomsbok, men innholdet sier noe annet. Det er en veldig kort og voldelig bok.

  Anbefaler jeg boka: Ja (hvis du er glad i korte voldelige bøker)

  Terningskast: 4

 2. Torje Jæger (Skole: Kila skole, 9A)

  Dagen vi drømte om.

  Denne boken handler om to barn Adam og Lalah som er bestevenner og bor på et asylmottak for barn. Hver dag kommer det inn 3 ny barn, så drar det 3 barn som har bod der. Men en dag da det kom 3 barn var en av dem en gutt som het Lukas.

  Lalah, Adam og Lukas blir bestevenner, alle har lyst til og komme seg bort fra asylmottaket, sånn at dem kan bestemme selv. Det er forskjellige sjekker som de må igjennom for å få dra fra asylmottaket.
  En dag får de en sjanse til og dra og gjøre den siste sjekken de har igjen, den siste sjekken er fysisk, og de får lov og dra på en reise til der den siste sjekken er.

  For og finne ut hva den siste sjekken er: Les boken og finn ut av det!

  Forfatteren som har skrevet boka: Dagen vi drømte om, heter Bjørn Arild Ersland og illustratøren som har illustrert bildene til boken heter Lilian Brøgger.

  Jeg synes at denne boken er brukbar til en som har lese og skrivevansker, Hvis boken skulle være beregnet til vanlige ungdommer kunne den vært lengre. Uansett er boken veldig kort og veldelig voldelig, dårlig skrevet og det er ingen skikkelig slutt på boken.

  Anbefaler jeg boken: Ja, hvis du liker korte, dårlig skrevet og voldelige bøker.
  Terningskast: 2-3

 3. Sanna Lillevik (Skole: Kjøllefjord Skole)

  Ikke verdens beste…

  Denne boka handler om 3 personer som bor på et slags mottak. De vil reise vekk derfra. Men må bestå noen prøve først. En dag er det deres tur. De pakker koffertene og reiser. Men før de er helt fri måtte de besøke tannlegen. Da de kom fram til tannlegen var det ikke bare en vanlig sjekk…

  Det er en illustrert bok. Det er mye bilder og lite tekst.
  Jeg skjønte ikke helt hvem som var gutt og hvem som var jente. Jeg syntes ikke boka var så bra. For jeg liker spennende bøker, men denne var det liksom ingen spenningspunkt,det var bare rett frem og begivenhetsløst. Ville ikke anbefalt denne boken til noen.

  Terningskast: 3

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*