1920

Av: Jon Ewo i ungdom, Uprisen, Uprisen 1 anmeldelse

Sekstenåringen Håkon Lie bokser på kveldene. Søsteren Maria, sitter som politisk fange på Akershus og har blitt syk. De trenger penger til å kjøpe medisin. Hvis han vinner matchen får han penger. Han taper og blir tvunget til å tjene penger på annet vis.

1920 er en roman om det som kunne ha skjedd. Oslo heter i 1920 Kristiania. Femten år før, i 1905, ble ikke unionen med Sverige oppløst. Svenskene oppdaget at Nordsjøen var full av olje. Norge kunne ikke bli fritt.  Norge er styrt av en svensk stattholder og det brutale SP – Spesial-Politiet.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

En anmeldelse av “1920

  1. Hanna Sofie (Skole: Kråkerøy ungdomsskole)

    Bokas handling foregår i 1920, en sekstenåring som heter Håkon Lie bokser på kveldene. Søsteren hans som heter Maria sitter på som politisk fange på Akershus og har blitt syk. Håkon er desperat etter penger til søsterens medisin og hvis han vinner en boksekamp får han penger, men hvis han ikke vinner må han skaffe pengene på en annen måte.

    Boken er skrevet av Jon Ewo og jeg liker boken siden den får deg til å tenke selv rundt spørsmål som ¨hva om?¨ Boken er bra skrevet og den får deg virkelig til å være takknemlig for at alt har gått som det har gått med Norge gjennom tidene.

    Jeg ville anbefalt denne boken til andre siden den er godt skrevet og tror andre folk ville ha likt den.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*