Arendalsuka 2023: Bokstart – Leselyst med de minste!

Bokstart er et internasjonalt prosjekt som Foreningen !les jobber for at skal bli et nasjonalt prosjekt i Norge. I forbindelse med Arendalsuka arrangerer vi 15. august kl. 1200-1245 på Arendal bibliotek en samtale med utgangspunkt i Bokstart i Oslo og Fredrikstad.

Skrevet august 2, 2023 i Nyheter, Presse

Bokstart er et internasjonalt anerkjent prosjekt som oppmuntrer voksne til å lese sammen med barn fra de er små. Foreningen !les jobber for at Bokstart skal bli et nasjonalt prosjekt i Norge. Det er et viktig ledd i arbeidet med å bygge en lesekultur. I Bokstart samarbeider helsestasjoner, bibliotek og barnehager om å gi barn og deres foresatte bokgaver for å bidra til at flere barn får gode opplevelser med litteratur fra tidlig alder.

I forbindelse med Arendalsuka arrangerer Foreningen !les en samtale med utgangspunkt i Bokstart i Oslo og Fredrikstad. Hva er erfaringene så langt av samarbeidet mellom foreldre, helsesykepleiere og bibliotekarer? Hvordan kan Bokstart føre til en mer målrettet satsning i arbeidet med å bygge en lesekultur? Hvordan kan vi gi alle barn gode opplevelser med bøker og oppmuntre foreldre til å lese sammen med barna sine? Hvordan kan lesing styrke samspillet mellom voksne og barn, og barns språkutvikling? Hvilken betydning kan prosjekter som Bokstart ha for en kommune og som et sosialt utjevnende tiltak?

Dato: tirsdag 15. august 2023
Tidspunkt: 12:00-12:45
Sted: Arendal bibliotek, Torvet 6, 4836 Arendal
Arrangør: Foreningen !les

I panelet:
Siri Martinsen, ordfører i Fredrikstad.
Sylwia J. Stasiak, barne- og ungdoms ansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad.
Samtalen ledes av Sigrun Feiring, prosjektleder for Bokstart i Foreningen !les.

Se Facebook-event her

Spørsmål? Ta kontakt med les@foreningenles.no.