Bokslukerprisen: Juryens begrunnelse 2017

Vinneren av Bokslukerprisen 2017 er «Luridiumstyven» av Bobbie Peers! Les juryens begrunnelse.

Skrevet april 20, 2017 i Meninger og innlegg 1 kommentar

Vi i juryklassene har de siste månedene lest mye mer enn normalt. Vi har fortalt hverandre om egne erfaringer i forhold til handlingene i bøkene, og vi har skrevet bokpresentasjoner. Vi har imponert oss selv med gode refleksjoner, stort lesetempo og vi har blitt interessert i nye sjangere. Vi har opplevd leseglede og at bøker kan gjøre oss helt oppslukt.

Det var vanskelig å velge den aller beste boka, fordi alle de fem nominerte bøkene har blitt kåret til vinneren hos noen av elevene. Men til slutt fant vi en vinner.

I vinnerboka blir vi kjent med personene gjennom handlingene de gjør. Personene er gjenkjennelige, selv om handlingen ikke er virkelighetsnær. Man kan også bli lurt av personene fordi de har så forskjellige personligheter. Det var noen ganger vanskelig å vite om personene var snille eller onde, og det gjorde oss sjokkerte. Denne sjokkeffekten var en av grunnene til at vi leste videre.

Man får lett bilder i hodet av det man leser. Forfatteren har forklart og beskrevet det som skjer på en god måte, slik at man lever seg godt inn i handlingen.

Forfatteren bruker ikke lang tid på å fange leseren, men han forteller ikke alt på en gang. Hvert kapittel slutter sånn at vi bare måtte begynne på neste kapittel. Handlingen er både intens og spennende. Spenningskurven går i bølger og noen beskrev til og med boka som å være på en berg og dal bane. Jo lenger vi kom i boka, jo mer action ble det. Slutten var veldig dramatisk og overraskende. Flere har sagt at de leste til langt på natt fordi det var så spennende.

Forfatteren har god og annerledes fantasi. I boka er det mange hendelser som ikke er realistiske og boka skiller seg ut fra andre bøkene. Vi har ikke lest noe lignende før. Det skjer mye rart og spennende. For eksempel at hovedpersonen blir snakket til av en dør, at han nesten blir spist av gress og han at møter en gammel dame som kan dele seg i to.

Vi sitter igjen med Mange har blitt fascinert av den kreative teknologien i boka. Dette ga oss interessante hint om hva som kan skje i framtida en følelse av at ikke alt alltid er som vi tror.

Vi elsker spenningen som den modige hovedpersonen, William, ga oss gjennom hele boka. Heldigvis er det kommet en oppfølger.

Vinneren av Bokslukerprisen 2017 er «Luridiumstyven» av Bobbie Peers!

En kommentar på “Bokslukerprisen: Juryens begrunnelse 2017

  1. Jeg er fra juryklassen 6c på Høvik skole Akershus og jeg stemte på Luridiumstyven. Boka er veldig spennende og det er umulig å legge den fra seg. Jeg syntes at alle elever på alle skoler i Norge burde lese den. Gi den gjerne i presang til noen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *