Hodeløs (Velkommen til helvete 1)

Av: Kjetil Johnsen i ungdom, Uprisen, Uprisen 6 anmeldelser

Mia Maria går sammen med Red og Silje til den raserte bygården. Venninnene skal prøve å få tak i noe ulovlig stoff. Flere andre er ute i samme ærend, og fra da av er det bare mørke og en grusom jakt hvor Mia Maria også må ta et umulig valg.

Tilbake til oversikt

Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2013

6 anmeldelser av “Hodeløs (Velkommen til helvete 1)

 1. Sara Moen Holst-Roness (Skole: Kila skole, 9A)

  HODELØS

  Denne boka handler om en jente med navn Mia Maria, en jente med et ikke så normalt liv. Hennes mor er død, hun har et kapell i kjelleren og er veldig vant til å se døde mennesker. Hun er heller ikke redd for noe som helst, tror hun. En dag bestemmer hun og hennes to beste venninner, Silje og Red seg for å gjøre Siljes 17-årsdag helt spesiell. De tok kontakt med en jente som heter Elisabeth og som selger dop. De skulle få kjøpe dop hos henne. De kom til en byggeplass som så veldig forlatt ut. De ble stående en stund utenfor å lurte på om de skulle tørre å gå inn eller ikke, og om det virkelig var det rette å gjøre. Til slutt bestemmer de seg for å gjøre det, så de fortsetter inn. I det de kommer opp i tredje etasje der de skulle møte Elisabeth, merker de at noe er veldig feil. Ikke lang tid etter de kom til tredje etasje starter marerittet for fullt.

  Boken er skrevet av Kjetil Johnsen, og er ganske lettlest. Boken er veldig brutal. Spenningen begynner tidlig, og varer gjennom hele boken. Jeg synes den var veldig spennende, men synes den var litt ekkel og brutal til tider. Jeg likte måten den var skrevet på, for det meste var veldig enkelt å forstå. I denne boken var det 180 sider, for min del kunne den vært litt lengre, for den endte ganske brått. Men det kommer en fortsettelse på denne boka, så det kan være at den ender bedre der. Det var veldig mange spenningstopper, så om du liker spenning kan dette være en bok for deg.

  Anbefales: Ja

 2. Ingeborg Langeland (Skole: Sunnylven Skule)

  Hodeløs (VELKOMMEN TIL HELVETE)
  Mia Maria er ei jente med eit litt spesielt liv. Mora hennar er død, og faren er alkoholikar. Han jobbar i kjellaren deira på eit kapell, og Mia Maria er vant til å sjå døde mennesker. Ho er ei veldig tøff jente og er ikkje redd for noko. Bestevenninnene hennar er Silje og Red, og dei bestemmer seg for å kjøpe dop på 17- års dagen til Silje. Dei dreg til ein falleferdig bygård, for å kjøpe dop av Elisabeth. Dei tør eigentleg ikkje å gå inn, men bestemmer seg for å gjere det. Når dei kjem inn, føler dei at noko er galt, men kva? Dei kjem opp i tredje etasjen der dei skal treffe Elisabeth. Frå då av blir liva deira heilt forandra! Som det står i boka: «Det finnes ingen utvei»!!
  Boka «Hodeløs» er bok nummer to i serien «VELKOMMEN TIL HELVETE». Boka var veldig spennande og var kjempebra! Det var ein god del banning, men det passa inn i temaet til boka. Boka var skriven på ein måte som eg likte veldig godt.
  Den starta bra, og det var vanskeleg å leggje den frå meg. Det var veldig mange drap, så den var litt ekkel innimellom. Det var lett å kjenne seg igjen, og eg levde meg inn i boka. Spenningskurvene var det svært mange av. Boka slutta veldig brått, men veldig spennand, Det kunne godt ha vore fleire sider.
  Kjetil Johnsen har skrive boka veldig spennande, og på ein måte som var veldig bra.
  Eg vil verkeleg anbefale denne boka!!

 3. Anna Julie Rødal (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Tittel: Velkommen til helvete-Hodeløs
  Forfattar: Kjetil Johnsen
  Forlag: Gyldendal
  Tall på sider: 181 sider

  Boka handlar om Mia Maria. Mia Maria bur med far sin, mor hennar er død.

  Mia Maria, venninnene hennar Silje og Red skal få tak i dop til Silje sin 17- årsdag. Dei har avtalt å møte Elisabeth i tredje etasje på ein byggeplass. Det er eit stort hus med seks etasjar. Huset er skremmande og då dei endeleg kjem seg til tredje etasje, finn dei Elisabeth. Men ingenting er slik det skal vere og her byrjar det heile.

  Personane var levande. Dei var lett å leve seg inn i, og dei trådde fram som verkelege personar.

  Eg synest boka var svært spennande, skummel og eg følte ofte at håra reiste seg i nakken min. Spenninga varte gjennom heile boka. Ein rakk så vidt å puste litt mellom handlingane. Spenninga kom som pulstakta. Eg følte at eg var i huset saman med personane og handlinga var lett å leve seg inn i. Boka bør absolutt komme til finalen.

  Viss ein ønskjer ei god spenningsbok, vil eg anbefale denne på det sterkaste.

 4. Brikt Lorentsen Lyngedal (Skole: Kjøllefjord Skole)

  Hodeløs

  Boken handler om Mia Maria, Silje og Red som skulle prøve noe nytt i form av noe dop som en jente på skolen solgte på et gammelt barnehjem i en bygård. Da jentene kom fram til der dopselgeren holdt til, var selgeren drept.

  Jentene traff etter hvert på Nikolay, Chriopher, Gurdeep og Karl Gunnar. det gikk ikke lang tid før de ble tre mindre da Red ble skutt med pil og bue fast i veggen og de fikk servert Karl Gunnaars hode, og Silje hvar ikke til å finne noe sted.

  Mia Maria, Gurdeep, Nikolay og Christoffer traff til slutt på lederen for en av gjengene i området, David Landro.

  Til slutt fant de Silje hengene naken i trappa. De fikk satt seg på et rom i nærheten. Men da motte selfølgelig Silje på do. Nikolay motte bli med å passe på. Men da stakk Silje en kniv i magen hans…

  Boken var veldig spennende hele veien fra start til slutt og den begynte rett på. Veldig bra skrevet og forståelig språk. Boken passer for 12-14 åringer.

  Hvis jeg skulle gi boken en karakter ville jeg gitt den en 5-.

 5. Jørgen Austad (Skole: Fræna Ungdomsskole)

  SPENNING FRA PERM TIL PERM

  Boka handler om en håndfull ungdommer. De er i en bygning, hvor de en etter en ble naglet til veggen av piler. Hoder blir kappet av og spekulasjoner rundt morderen blir det nye temaet. Mer blod blir det når Mia Maria, en fryktløs krimhelt som også er hovedpersonen i boka, kommer i en skikkelig knipe med Landro. For at en skal slippe unna må den andre kappe av sin egen hånd. Hvem blir det?

  Jeg synes boken er svært bra, spesielt den delen etter avkappingen av hånden. Forfatteren har vært flink til å bygge opp spenningen gjennom hele boken, noe som kjennetegner en god bok.

  Terningen mister ett øye fordi jeg synes det er ødeleggende å bryte opp stemningen med egne små kapitler, kalt «Tidligere». En klar finalist i mine øyne!

  Terningkast 5.

 6. June Dale (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Helvetes god bok

  Tittel: Hodeløs
  Sidetall: 181
  Forlag: Gyldendal
  Forfatter: Kjetil Johnsen

  Terningkast: 5

  Mia Maria er hovedpersonen i boka. Hun bor med faren fordi moren er død, drept.

  Mia Maria springer ut døra. Slenger den igjen. Hun skal møte Silje og Red om noen minutter. De skal til den gamle bygården. De skal skaffe dop av Elisabeth som de skal ha til Silje sin 17-årsdag.

  Bygården ligger stille og mørk foran Mia Maria, Red og Silje. De går inn bakdøren, men det de ikke vet er at idet de går inn døren, går de inn i helvete, og det er ingen vei tilbake.

  Lysstoffrørene i taket blinker. Bygården er stille. Mia Maria, Red og Silje må opp i tredje etasje. Det er en uggen stemning rundt dem.
  Når de kommer til tredje etasje, finner de Elisabeth der de hadde planlagt. Men Elisabeth var ikke i den tilstanden de hadde forventet.

  Denne boka er spennende fra start til slutt. Noen ganger er det vanskelig å legge den fra seg.

  Boka var svært bra og spennende selv om den var meget ekkel. Knivstikking, pilskyting og mennesker som får hodet revet av er noe av det du kan forvente.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*