Katakombens hemmelighet

Av: Tom Egeland i ungdom, Uprisen, Uprisen 25 anmeldelser

En romersk katakombe. En magisk amulett.
14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe – en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han.

En religiøs profeti. En mystisk munkeorden.
I hundrevis av år har munkene i Domini Canes-ordenen lett etter Den hellige stjerne. Endelig er de på sporet. Jakten fører dem til Norge – og til Robert.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013

25 anmeldelser av “Katakombens hemmelighet

 1. Knut Ola (Skole: Fræna Ungdomsskole (FUSK))

  Katakombenes hemmelighet

  Katakombenes hemmelighet handler litt om romersk og kristen fortid. Roberts mor er arkeolog og tar han med til Roma for å granske en gammel katakombe som de først trodde var romersk, helt til Robert fant et kristent tegn som gjorde dette til et sprang i viten om vår historie. Greia var at nede i katakomben møtte Robert et spøkelse som ga han et mystisk smykke. Samtidig med dette fant et par astrologer ut at en meteor var på kollisjonskurs med jorda.

  Utallige forsøk på å få moren med seg for å se på tegnet mislyktes. Etter å ha sneket seg inn i katakomben for å få knipset et par bilder som bevis raste den sammen og Robert hadde kommet ut i siste sekund. På sykehuset fortalte han om en munk med glødene øyne, og et spøkelse som hadde vist han veien ut, som visstnok het Angelina.

  Siden han mistet kameraet i katakomben manglet han bevis, og moren sendte han til psykolog. Robert so først fast på det han visste, helt til han fikk spørsmålet: «Hvordan snakket du med et flere tusen år gammelt gjenferd fra Roma, og hvordan forsto du hva det sa».

  Boken er spennende fra start til slutt, og egner seg best for de mellom 13 til 23 år. Jeg vil på det sterkeste anbefale denne boken, og håper på en oppfølger.

  Skrevet av: Tom Egeland

  Utgitt av: Aschehoug

  Utgitt i: 2013

 2. Ottar Frøysa Hellebostad (Skole: Sunnylven)

  Denne boka handlar om Robert på 14 år og mora. Dei er i Roma der mora jobbar i ei katakombe. Ein dag skal mora vekk på middag ilag med kollegane sine. Då har Robert sjansen til å gå ned i katakomben og finne ut kva dissa teikna er for noko. Han finner fotspor som ikkje er hans. Så begynner katakomben å rase i hop. Han høyrer ei stemme som kan redde han ut.
  Eg opplevde boka som spennande og gripande. Den var spennandes fordi det skjedde nye ting heile tida, som foreksempel når Robert gjekk ned i katakomben og den haldt på å rase i hope. Eg anbefalar denne boka på det sterkaste.
  Eg synest boka er bra for det var alltid noko spennande som skjedde.

 3. Henning Dragerengen (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Jeg har lest boka Katakombens Hemmelighet.

  Katakombens hemmelighet handler om en gutt på 14 år med navn Robert. Robert er som mange andre 14 år gamle gutter. Liker og spille video spill og andre ting som det. En dag er ham med moren sin på en arkologisk utgraving ved Borgund Stavkirke. Der fant de et skrin med tre symboler en ank, ty og et kors. Dette fører til en spennende tur til Roma som fører til en Katakombe. I Katakomben skjer mye rart ham ser en munk og en jente. Dette er en spennende ungdoms bok.

  Jeg anbefaler denne boken. Ja

 4. Isabelle (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  Boken handler om 14 år gamle Robert som er med moren sin på en ekspedisjon i Roma, hvor de skal undersøke en katakombe. Moren hans er arkeolog, hun graver i møkka for å finne historiske ting. Robert har tillatelse av skolen å være med henne så lenge han skriver en oppgave om det. I katakomben finner de et mystisk skrin og noen rare symboler. Robert blir spesielt opphengt i et av symbolene og begynner å utforske på egen hånd.

  Spenningen i denne boka er utrolig god, det er noe fortfatterene har fått til veldig bra!
  Det fine også med denne romanen er at det er en grei måte for ungdom å lære litt historie på gjennom Roberts egne notater. Man lærer noe nytt mens man lar seg underholdne. Det med notatene bidrar også at boken blir litt mer virkelig. Det føles litt ut som om man selv er med i boka.

 5. Emilie Kaland Lindseth (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Boka handler om den fjorten år gamle gutten Robert. Robert får bli med moren til Roma for å bli med på en arkeologisk utgraving av en katabombe. Nede i katabomben blir Robert innblandet i en tusen år gammel profeti som enten vil redde jorden eller utløse dommedag..

  Jeg mener boka er spennede og fantasifull. Boka er ikke den beste jeg har lest, men langt fra den verste. Jeg liker spesielt godt at forfatteren skriver boka fra forskjellige perspektiver. Det gjør at leserene får se flere sider av saken. Jeg synes også at det er bra at forfatteren skriver små avsnitt som forkalare vanskligere ord. Eks. Roberts fakta om katabomber. Det gjør boka mer forståelig samtidig som at leserene lærer noe nytt.
  Forfatteren forklarer godt og gjør boka lett å lese. Han forkalarer akkurat nok av mysteriet uten at boka blir uinterresant eller vanskelig å forstå.
  Selv om temaet dommedag er godt brukt vil jeg fortsatt kalle boka orginal takket være blandingen av religion, forfølgelse og oldtiden.

  Jeg synes boka er godt skrevet, men ikke så bra at den fortjener å vinne..

  Terningskast: 5

 6. Minna Sletten (Skole: Kila skole, 9A)

  Katakombens hemmelighet

  Denne boken handler om 14 år gamle Robert. Roberts mor er arkeolog. Han var med moren på en arkeologisk utgravning ved Borgund stavkirke. I denne utgravningen finner moren et skrin med tre symboler som ikke har noe med hverandre å gjøre. Etter denne hendelsen blir han med moren sin til Roma for å utforske en katakombe – en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Helt alene. Tror han.

  Katakombens hemmelighet var lett å lese fordi det var svært få vanskelige ord i den. I denne boka finner man små «faktabokser», der Robert forklarer begreper og ting. Det fine med dette er at du lærer samtidig som du leser. Denne boka ligner ikke på noe jeg har lest før. Boka starter spennende og går rett på handling. Jeg anbefaler denne for 13-16 åringer.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 7. Gorm Utkvitne (Skole: Voss ungdomsskole)

  KATAKOMBENS HEMMLIGHET

  AV TOM EGELAND

  • Sidetall: 246
  • Sjanger: spenningsroman
  • Utgitt: 2013
  • Forlag: Aschehoug

  Katakombens hemmelighet er en bok om 14 år gamle Robert og om moren som er arkeolog. Etter funnet av et merkelig triangelformet smykke i en vikinggrav ved siden av Borgund stavkirke, drar Robert og moren nyoppdaget katakombe i Roma. En natt drar Robert uten tillatelse ned i katakomben. Han tror han er alene, men er han det? Munker og spøkelser finnes hvis også i denne katakomben eller er Robert gal? Ingen tror på ham unntatt bestevennen, Svein. Robert er blitt blandet opp i en gammel profeti som er mye viktigere enn hvem som er kaptein på fotballaget.

  Boken minner om en moderne fantasy-bøker, synes jeg. Men de fleste fantasy-bøker pleier å være lengre og mer forhistorisk inspirerte. Det er jo også litt fra vikingetiden og middelalderen, men ikke så mye som i serien «Tidshjulet» som har mange trekk fra Europa sin middelalder. Karakterene er veldig realistiske og det er spennende å få se saken fra flere synspunkter. Boken er veldig spennende og kan varmt anbefales. Hvis det var noe som skulle trekke ned ville det være at boken ikke er lengre, men sidetallet forhindrer ikke boken i å få terningkast seks.

 8. Lars Ivar Grevle (Skole: Voss ungdomsskule)

  Katakommbens`hemligheit
  Forfatter: Tom Egland
  Tittel: Katakombens`hemligheit
  Utgjeve: 2013
  Sider: 245
  Sjanger: Action
  Handling; Hovudpersonen er Robert. Robert liker å utforske. Han skal utforske ein katakombe. Så raste inngangen! Det er ein skatt i katakomben. Han har to hjelparar med seg. Så kjente han vind ned i katakomben, då måtte det finnes ein veg ut!
  Eg gir terningkast 4 fordi eg synest det var korte setningar, god handling og spennande.

 9. Stian Frøysa (Skole: sunnylven skule)

  Katakombens hemmelegheit
  Forfattar: Tom Egeland
  Forlag: Aschehoug
  Ei romersk katakombe. Robert og mora hans hadde funne ei kiste, det vart starten på eit kjempespennande eventyr. Mora og Robert som var 14 år fer dermed til Roma får å utforske ei ny katakombe. Ein kveld tar han seg ned i katakomba aleine. Etter å ha snike seg inn i katakomba for å ta nokon bilde raste den saman, og Robert kom seg ut i siste sekund. Når han kom til sjukehuset fortalte han alt til mora og Omberto, som var sjefen i katakomba.
  Eg opplever boka som spennande og gripande. Boka er spennande fordi det skjedde nye ting heile tida, som for eksempel når ein munk helde på å ta han. Eg syns boka var sjukt bra.
  Eg anbefaler boka på det sterkaste.

 10. Njård (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  Denne boken handler om 14 år gamle Robert. Robert får lov til å være med moren på en gammel gravplass, hvor de utforsker en katakombe. Når moren er opptatt tar han nøklene hennes og bestemmer seg for å gå ned i katakomben alene. Etterhvert finner han ut at noen følger etter han…

  Jeg synes boken er veldig bra. Det er nesten alltid spenning i boken. Forfatteren skriver boken fra flere perspektiver, noe som gjør boken bedre. Jeg liker at forfatteren forklarer de vanskelige ordene. Jeg anbefaler boken!

 11. Anders Midtbø (Skole: Hop Oppveksttun)

  Anders Midtbø. Hop Oppveksttun.
  Tittel: KATAKOMBENS HEMMELIGHET.
  Forfatter: Tom Egeland.
  Forlag: Aschehaug.
  Utgivelsesår: 2013.
  Sidetall: 246.
  Sjanger: Spenningsroman.
  14 år gamle Robert er med moren og en gruppe arkeologer ved Borgund Stavkirke. Moren til Robert finner et gammelt kobberskrin fra vikingtiden. I skrinet ligger fire romerske mynter, et ufattelig vakkert smykke og et håndtegnet kart over Roma. For å ære moren får hun være med på utforskning av en katakombe midt i Roma. Robert og moren blir guidet gjennom katakomben av Umberto, som er en lokal arkeolog. Nede i katakomber får Robert øye på et mystisk symbol. Moren og Umberto vil av en eller annen grunn ikke vente. Senere på dagen gidder ikke moren til Robert å tro at det var en ankh som var risset inn i veggen i katakomben, til tross for hva han sier.
  Dagen etter får Robert en glimrende sjanse til å overbevise moren hva han så nede i katakomben. Moren er nemlig invitert på middag med kollegaene for å feire. Da moren er reist på kvelden, reiser Robert ned til katakomben. Nede i katakomben finner Robert utrolig nok symbolet og tar bilder av det. Han tar også bilder av andre symboler. Plutselig bare oppstår et jordskjelv og deler av katakomben faller sammen. Robert kommer seg ut av katakomben.
  Ingen tror på Robert når han forteller at han ble overfalt og at han kommuniserte med Angelina.
  Parallelt med fortellingen får leseren innblikk fra en sjefsastronom og hennes team. Meningen med denne teksten er på grunn av en profeti som skal forekomme.
  KATAKOMBENS HEMMELIGHET er en grei bok, men jeg har lest bedre bøker. Jeg vil anbefale denne boken for gutter mellom 12-15år. Den er lettlest, har mange avsnitt og kapitler og ikke altfor mange sider. Inneholder i tillegg litt fakta. Grunnen som fikk meg til ville lese videre var at jeg ville vite hvem Angelina var.
  Terningkast: 4+ – 4/5.

 12. Thomas Vevang Berg Nilsen (Skole: Kjøllefjord)

  En romersk katakombe. En mystisk munkeorden og en magisk amulett som skal redde jorden fra dommedag. 14 år gamle robert tar seg ned i katakomben alene en kveld. tror han.

  Munkeordenen Domini-cannes har vert etter en amulet i flere tusen år og nå er de på sporet som leder dem til Norge. Til Robert.

  Min opplevelse av boken er at den er en super roman med veldig godt innhold. Jeg anbefaler sterkt at andre leser den.

  Super bok terningkast 6

 13. Joakim Flatmo (Skole: Fræna Ungdomskole)

  14 år gamle Robert blir med moren til roma for å utforske en katakombe – en gammel gravplass. En kvveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han.

  Jeg synest boka var bra og veldig spennende

 14. mikael lindy myrbø (Skole: fræna ungdumskole)

  14 år gamle robert blir med moren til roma for å utforske en katakombe -en gammel gravplass.en kveld tar han seg ned i katakombene.

  jeg synest boka er bra og spenende.

 15. Elias (Skole: Kjøllefjord skole)

  Spenning og mystikk!

  Boka handler om en gutt som heter Robert. Han og moren finner et veldig fint og gammelt smykke.
  Robert og moren drar til Roma å ble med og undersøke en katabombe men der inne finner Robert noen tegn på veggene og undersøker dem.Han finner mye ut om disse tegnene. I fortsettelse av boka skjer det mye spennende som har med disse tegnene og gjøre. Alt fra spionerende munker til ran og biljakt.
  Jeg vil anbefale alle som liker spenning og action. passer for ungdom fra 12-15 år.
  Jeg gir terning kast 5 fordi det var en kjempebra bok.

 16. Christian Emil Darell Petersen (Skole: Torstad Skole)

  Tittel: Katakombens Hemmelighet
  Forfatter: Tom Egeland
  Forlag: Aschehoug
  Årstall: 2013
  Sider: 246
  Terningkast: 5/6:
  Boka handler om Robert som er 14 år og er med moren til Roma. Moren er arkeolog så de graver ut en katakombe/gammel gravplass. En kveld sniker han seg ned i katakomben alene, med morens nøkler. Han er sikker på at han er alene eller er han det? Plutselig! faller katakomben sammen. Vil han noen gang komme tilbake?
  Reaksjonen min på denne boken er at den er veldig bra. Den startet litt kjedelig, men ble veldig spennende etter hvert. Midt i boka blir spenningen litt borte men på de siste 50 sidene får du et lite kick og vil lese mer. Slutten er ikke så bra fordi det står at Vanen krasjer med han i det iskalde vannet og at han ikke kommer seg løs. Så våkner han plutselig på et sykehus, men hvorfor det? De har jo ikke skrevet hvordan han kom seg løs på en eller annen måte. Det syntes jeg er ganske dårlig.
  Men alt i alt en veldig bra bok for de som liker krimbøker.
  Boken er på en måte enkel men vanskelig å lese, fordi den var enkel å forstå hvis du er 12 eller eldre. Hvis ikke så blir det vanskelig. Fordi den har mange sider og det krever tålmodighet for å klare å lese den, for du venter på svaret på hele mysteriet i boka. Fordi han kommer et skritt fremover for hver side du leser, og da blir det bare for spennende. Alt i alt en veldig bra bok, og jeg anbefaler den til alle ungdommer.

 17. Markus Berget (Skole: Fræna Ungdomsskule)

  KATAKOMBENS HEMMELIGHET
  FORFATTER: TOM EGELAND
  FORLAG: ASCHEOUG
  TERNINGKAST: 5

  BOKA ER FENGSLENDE NESTEN HEILE TIDA, MEN DESSVERRE KUN PÅ SPENNINGSMOMENTER. UNGDOM SOM OSS VIL HELST HA SPENNING OG ARTIGE BØKER, NOE JEG SPESIELT SAVNER I DENNE BOKA. STARTEN KUNNE HA GJORT FÅ ENDRINGER, MEN ELLERS BRA.

  TITTELEN ER IKKE DEN JEG TROR TILTREKKER FLEST LESERE HELLER, DET ER JO IKKE EN GANG ALLE SOM VET HVA EN KATAKOMBE ER EN GANG. DEN TREKKER NED LITT. MEN JEG LIKTE BOKEN BRA, EVENTYRLYSTEN TOK TAK I MEG MED EN GANG SÅ, FORTSETT MED DET GODE ARBEIDET.

 18. Anna Berg (Skole: Hop Ungdomskole)

  Boken for de interesserte
  Tittel: Katakombens Hemmelighet
  Forfatter: Tom Egeland
  Forlag: Aschehoug
  Utgitt: 2013
  Språk: Norsk (Bokmål)
  Sider: 243

  Katakombens hemmelighet er en bok som handler om 14 år gamle Robert som er litt over snittet interessert i arkeologi. Han og moren reiser til Roma hvor moren skal jobbe med å utgrave en katakombe. Hun er arkeolog selv og har gitt mange råd og tips til Robert. Men han får ikke bli med ned i katakomben, noe som irriterer han veldig. En dag bestemmer han seg for å gå ned i katakomben alene, moren var på en middag og han skulle egentlig være på hotellrommet alene hele kvelden. Han grep sjanse og gikk ned i mørket alene. Nede i katakomben finner han mye rart, men etter en stund oppdager han at han ikke alene. Det er bekmørkt og han får ikke dekning på telefonen, hva skal han gjøre?

  Jeg mener denne boken er interessant for ungdommer mellom 11-14, jeg er selv 15 men syntes ikke denne boken var interessant. Jeg klarte ikke å bli oppslukt i den, noe jeg mener er viktig med en bok. En god bok skal det være vanskelig å legge fra seg, og man skal ikke ville lese andre bøker i mellom tiden. Jeg følte ikke dette var en sånn bok. Hadde jeg vært litt yngre hadde jeg kanskje hatt et annet syn på boken.

 19. Sara Istad (Skole: Fræna Ungomsskule)

  En gutt, En gåte, En hemmelighet.

  Tittel: Katakombens hemmelighet
  Forfatter: Tom Egeland
  Forlag: Aschehoug
  Antall sider: 256
  Sjanger: Fantasy

  Terningkast 6
  Katakombens hemmelighet handler om 14 år gamle Robert som blir med moren til Roma for å utforske en katakombe. Det han finner nede i mørket setter i gang ikke bare noe som truer hans eget liv, men noe som truer hele jordkloden.
  Boka lokket meg hele tida til å lese videre med spennende og farlige situasjoner som Robert må komme seg ut av. Boka er full av spørsmål, mysterium og gåter man bare må få svar på. Boka var svært gripende og, det var lett å leve seg inn i handlingen. Den overraska meg hele tida når den avslørte det ene svaret etter det andre og slik førte boka meg fra side til side. Boka var lettlest og hadde alltid fakta og orientering på siden slik at jeg alltid viste hva jeg las om. Da karakterene snakket engelsk, fortalte boka hva det betydde rett etterpå slik at jeg forstod alle samtalene.
  Forfatteren gjorde en fantastisk jobb på å forklare omgivelsene og han skapte et klart bilde av stedene hvor handlingen foregikk. Hvem som helst kunne tatt rollen som hovedkarakteren som ikke trengte noen spesielle krefter for å redde verden.
  Boken var en glede å lese gjennom og jeg vil ganske raskt lese andre bøker av samme forfatter. Boka passer for alle som liker spenning og du trenger ikke å verre særlig interessert i Fantasy for å like den. Katakombens hemmelighet er et godt gjennomført og vellykka prosjekt. Av alle bøkene jeg har anmeldt til u-prisen så langt er denne definitivt den beste. Dette er en opplagt finalekandidat.

 20. Emma pedersen (Skole: Kjøllefjord skole)

  INN I KATAKOMBENE SÅ UT Å REDDE VERDEN!

  Katakombens hemmelighet av Tom Egeland
  Aschehoug

  Robert er 14 år er med moren som er arkeolog. De finne først en amulett i Norge.
  Dette leder de til Romas katakomber. Robert blir med, men får ikke lov å være med inn i katakomben. Da bestemmer han seg for å gå alene inn i katakomben, men er han alene?
  Noen leter etter amuletten han og moren fant, hvem er de hva vil de med amuletten?

  Boka er ei spenningsbok, med spenning fra start til slutt. Du kommer rett inn i spenninga og den holdes oppe stort sett hele tiden. Språket er variert og spendende. Det er også lett å forstå.
  Handlingen har mye historie i seg og passer derfor godt for de som liker bøker med historie. Hovedpersonen er troverdig og jeg kjenner meg igjen i han for han er ungdommelig, eventyrlysten og nysgjerrig. Først skjer det litt overnaturlige ting, men hovedpersonen prøver hardt på å finne en naturlig forklaring på alt som skjer og han klarer det, føler jeg.

  Jeg vil anbefale denne boken til de som liker spenningsbøker, gjerne med litt historie fra 10 år og oppover. Jeg vil gi den en 5+ fordi at den er super, men slutten er litt rar og litt forutsigbar.

  Anbefales på det sterkeste!

 21. Jonas Fjelberg (Skole: Mølladammen)

  Boken har 243 sider. Boken ble gitt ut i 2013 av forlaget Aschehoug. Bokens sjanger er spenningsroman. Det er to hovedpersoner i boken, den ene heter Robert, han kommer fra Norge. Den andre hovedpersonen heter Lucio, han er en munk. Eskorterte av fire politimotorsykler ankom en heisekranbil og en lastebil med en gravemaskin på planet. Ropende menn vinket gravemaskinen ned fra lasteplanet og oppover gaten. Moren til Robert forsto ikke hva kranen skulle heise opp.
  Jeg syntes boken var lett å lese fordi setningene var korte. Forfatteren brukte ikke så mange vanskelige ord. Det var spennende skrevet. I boken er det mange replikker, og ikke noe banning og heller ingen dialektord. I boken bruker De veldig mye språklige bilder, og de ble forklart veldig godt. Språkbruket passer godt til innholdet, og er ikke noe forstyrrende i det hele tatt.
  Boken er ikke «overnaturlig». Den ligner ikke på noen bok eller film jeg verken har lest eller hørt om tidligere. Selv om boken ikke er «overnaturlig» er den veldig kreativ og oppfinnsom. Det finnes ikke et eneste kjedelig øyeblikk i boken. Boken får meg til å ville lese flere bøker av samme forfatter.
  Katakombenes hemmelighet er en intens spenningsroman om livets – og dødens – største gåter.
  Jeg opplevde boken som spennende, mye av det som står i boken er relevant til nå tiden. Jeg syntes boken var spennende fordi da Robert gikk ned i katakomben, så møtte han en munk. Da han så munken løp han vekk, fordi han ble redd. Katakomben raste sammen. Da han var i det mørkeste rommet i katakomben innbilte han seg at det var en jente som viste han veien ut. Boken har to synspunkter/historier. Boken veksler mellom Robert sin historie/sitt synspunkt, og munken sin historie/sitt synspunkt. Denne hendelsen er handlingen i boken.
  Jeg syntes boken var bra, og jeg angrer ikke ett skund på at jeg leste den. Jeg ville anbefalt alle i alderen 12-16 år å lese den. Den passer bra til denne alderen fordi Robert er 14 år, og er en typisk tenåring. Jeg ville anbefalt denne boken videre fordi Robert opplever mye rart, god det blir gode historier ut av det. En annen grunn til at jeg syntes boken er bra, er fordi man ser hendelsene fra både Roberts, og munkenes side. Det er også lett å lese boken, fordi forfatteren ikke har skrevet med ett innviklet språk.

 22. Lennart flønes (Skole: fræna ungdomsskole)

  katakombenes hemmelighet er en spennende bok om robert som blir med moren til roma for å hjelpe henne med jobben som arkeolog. men etter han drar ned i katakomben alene om natten møter han på en monk og et spøkelse.

  boka har en bra historie, men boken blir kjedelig etter han kommer hjem fra roma Terningkast 5!

 23. Christoffer E. Nilsen (Skole: Kila skole, 9A)

  Katakombens hemmelighet

  Katakombens hemmelighet er en spennings roman skrevet av Tom Egeland.

  Boken handler om en gutt på fjorten år som heter Robert.
  En dag blir robert med moren på jobb. Moren til Robert jobber som arkeolog. De jobber likeved borgrund stavkirke. De finner en boks som ligger ved et dødt menneske. Inne i denne boksen lå det et smykke og et kart over en ukjent katakombe i Roma. Noen uker etterpå drar Robert med moren ned til Roma. Robert gleder seg til turen og utforskningen av katakomben. Inne i katakomben ser Robert et symbol, likt et av de på den boksen de fant på borgrund. Det var allikevel noe rart med det symbolet. Etter turen nede i katakomben får Robert vite at han ikke får lov til å være der nede mer, fordi det er for farlig. På kvelden skal Moren til Robert på en fest med kollegaene sine, da tar Robert muligheten til å se det symbolet nede i katakomben. Det er veldig mørkt nede i katakomben. Robert har en følelse av at noen følger etter han. På turen opp ser Robert en skikkelse i mørket. Det var en liten skallet man. Han så ut som en munk. Robert får panikk og springer. Vil Robert komme seg ut, og hva gjorde den mannen der nede?

  Denne boken var en veldig lettlest bok, fordi den får deg til å ikke ville slutte å lese. Den får deg til å bli nysgjerrig over hva som skal skjer. Det var som passe korte setninger og skrift størrelsen er perfekt. Boka var også veldig kreativ i handlingen den var ikke en typisk thriller. Det var også fakta i boka gjennom helle historien slik at du kan føle med og skjønne hva som skjer gjennom hele handlingen. Jeg anbefaler den til folk som liker spenningsromaner, men de som ikke liker thrillere burde kanskje hoppe over denne boken.

 24. Amund Skretting Bergset (Skole: Torstad Ungdomsskole)

  Tittel: Katakombens hemmelighet
  Forfatter: Tom Egeland
  Sjanger: Spenningsroman
  Sideantall: 246 sider
  Utgitt: 2013
  Forlag: Aschehoug

  Robert er 14 år og veldig nysgjerrig. Moren er arkeolog, og de to har funnet et skrin med et slags kart som fører dem til en katakombe i Roma. Robert og moren drar dit, og 14-åringen gleder seg veldig til å være med på utgravningene. Da de ankommer katakombene , får de vite at Robert er for liten til å være med, men dette stopper ikke Robert fra å utforske noe som viser seg og ikke være en helt normal katakombe.
  Jeg syns dette er en veldig bra bok med mye spenning. Det skjer noe hele tiden. Spenningen kommer mye av at hovedpersonen føler seg forfulgt og tror det er noen andre. På et tidspunkt hører han også en stemme. Jeg syns det er en veldig bra handling.
  Den er ganske enkel å lese siden forfatteren ikke bruker så mange vanskelige ord, og de han bruker forklarer han godt med egne avsnitt. Jeg synes også at han greier å bruke språket til å gjøre spenningsmomentene mer spennende enn det hadde vært uten.
  Alt i alt synes jeg boka var veldig spennende, og at forfatteren har et veldig godt språk. Jeg anbefaler denne boken for aldersgruppen 10-16 år, og for de som liker spenningsbøker.

 25. Emilie V. Pettersen (Skole: Mølladammmen skole)

  KATAKOMBENS HEMMELIGHET

  FORFATTER: Tom Egeland
  FORLAG: Aschehoug
  SJANGER: spenning

  Boken handler om Robert. Han og moren drar til Roma for utgravingen av en ny katakombe etter at moren hans finner et skrin fra vikingtiden under en stavkirke.
  Robert finner et mystisk tegn nede i katakomben og prøver å vise det til moren, men hun er opptatt og vil ikke se. Senere den kvelden sniker han seg ned i katakomben igjen for å ta bilde av tegnet, men merker kjapt at han blir forfulgt. Hvem vil forfølge en gutt fra Norge ned i en katakombe med begrenset tilgang?

  Tilbake i Norge får Robert gjort litt undersøkelser og sakte, men sikkert begynner han å sette brikkene sammen. Han finner til slutt ut meningen med det hele, men er det for sent? Og hvor kommer ultima Thules inn i dette? Det eneste vi vet med sikkerhet er at munkene fra Roma har mer makt enn man skulle tro og er villige til å gå langt for å få det de vil ha, og akkurat nå er det Robert.

  Boken er utrolig spennende, og man blir helt dratt inn i den. Man lærer også veldig mye av denne boken fordi det står forklaring på mange vanskelige ord, så jeg lærte noe av den samtidig.
  Jeg synes boken var intens og umulig å legge fra seg. Den er ganske lettlest så den passer for gutter og jenter fra ca. 11 år og oppover.

  Den får terningkast 5 fordi den er utrolig spennende og godt skrevet, men litt for lettlest.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*