Dagen vi drømte om

Av: Bjørn Arild Ersland i ungdom, Uprisen, Uprisen 6 anmeldelser

Lukas, Lalah og Adam venter ved mottaket. Hver uke er det noen barn og ungdommer som får dra, hver uke erstattes de med nye. De tre vennene drømmer om å få dra videre, de også. Problemet er at de mangler en siste sjekk, en siste signatur. Den aller siste sjekken, som de ikke får vite hva er.Så en dag er det plutselig deres tur. De får utlevert et kart som viser hvor de skal. Forventningsfulle og glade legger de ut på en reise gjennom skog og øde landskap, til et sted de ikke vet hva eller hvem som venter.I denne gjennomillustrerte boka har dramatiske hendelser ført til at all infrastruktur er brutt sammen – alt bortsett fra et vilkårlig og skremmende byråkrati. Dagen vi drømte om viser oss en skremmende og fremmed verden, med tydelige paralleller til vårt eget samfunn.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

6 anmeldelser av “Dagen vi drømte om

 1. Bjørn Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Dagen vi drømte om

  Denne boka handler om Adam og Lalah som bor på et asylmottak for barn.
  Men en dag kom det en annen inn som het Lukas.
  Hver uke ble 3 personer sendt ut og 3 nye personer kommer inn.
  Adam, Lalah og Lukas blir bestevenner og har lyst og dra vekk fra asylmottaket, men for å gjøre det må de gå gjennom forskjellige sjekker, og en dag blir de 3 valgt.
  Den siste sjekken er fysisk og de for lov å dra fra asylmottaket og ut på en reise for å klare det.
  Men hva er den siste sjekken? Les boka og finn ut!

  Forfatteren som har skrevet boka heter Bjørn Arild Ersland og illustrasjonene er laget av Lillian Brøgger.

  Jeg synes denne boka burde være for de som har lese og skrivevansker.
  Boka var for kort for å være en ungdomsbok, men innholdet sier noe annet. Det er en veldig kort og voldelig bok.

  Anbefaler jeg boka: Ja (hvis du er glad i korte voldelige bøker)

  Terningskast: 4

 2. Torje Jæger (Skole: Kila skole, 9A)

  Dagen vi drømte om.

  Denne boken handler om to barn Adam og Lalah som er bestevenner og bor på et asylmottak for barn. Hver dag kommer det inn 3 ny barn, så drar det 3 barn som har bod der. Men en dag da det kom 3 barn var en av dem en gutt som het Lukas.

  Lalah, Adam og Lukas blir bestevenner, alle har lyst til og komme seg bort fra asylmottaket, sånn at dem kan bestemme selv. Det er forskjellige sjekker som de må igjennom for å få dra fra asylmottaket.
  En dag får de en sjanse til og dra og gjøre den siste sjekken de har igjen, den siste sjekken er fysisk, og de får lov og dra på en reise til der den siste sjekken er.

  For og finne ut hva den siste sjekken er: Les boken og finn ut av det!

  Forfatteren som har skrevet boka: Dagen vi drømte om, heter Bjørn Arild Ersland og illustratøren som har illustrert bildene til boken heter Lilian Brøgger.

  Jeg synes at denne boken er brukbar til en som har lese og skrivevansker, Hvis boken skulle være beregnet til vanlige ungdommer kunne den vært lengre. Uansett er boken veldig kort og veldelig voldelig, dårlig skrevet og det er ingen skikkelig slutt på boken.

  Anbefaler jeg boken: Ja, hvis du liker korte, dårlig skrevet og voldelige bøker.
  Terningskast: 2-3

 3. Sanna Lillevik (Skole: Kjøllefjord Skole)

  Ikke verdens beste…

  Denne boka handler om 3 personer som bor på et slags mottak. De vil reise vekk derfra. Men må bestå noen prøve først. En dag er det deres tur. De pakker koffertene og reiser. Men før de er helt fri måtte de besøke tannlegen. Da de kom fram til tannlegen var det ikke bare en vanlig sjekk…

  Det er en illustrert bok. Det er mye bilder og lite tekst.
  Jeg skjønte ikke helt hvem som var gutt og hvem som var jente. Jeg syntes ikke boka var så bra. For jeg liker spennende bøker, men denne var det liksom ingen spenningspunkt,det var bare rett frem og begivenhetsløst. Ville ikke anbefalt denne boken til noen.

  Terningskast: 3

 4. Ottar Frøysa Hellebostad (Skole: Sunnylven skule)

  Dagen vi drømte om
  Tittel: Dagen vi drømte om
  Forfattar: Bjørn Arild Ersland
  Sjanger: Spenning
  Antal sider: 88
  Forlag: cappelen damm
  Denne boka handlar om Lukas, Lalah, og Adam som bor på eit asylmotak for barn. Kvar veke kjem det inn 3 nye og 3 som kjem ut. Dei tre har lyst til å reise frå dette asylmotaket, men for å gjere det må dei gjennomføre 3 forskellige sjekkar. Og ein dag er det deira tur.
  Eg opplevde boka som lite spennandes, den var kort, og det var ikkje akkuratt den store spenningstoppen.
  Eg synest denne boka passar for 8-10 åringa, eller nokon med lese- og skrive vanska. Eg synest denne bokar var altfor kort til å vere ei ungdomsbok.

 5. Rikard Eide Ljøen (Skole: Sunnylven Skule)

  Tittel: Dagen vi drømte om
  Forfattar: Bjørn Arild Ersland
  Antall sider i boka: 90
  Forlag: Cappelen Damm

  Lukas, Lalah og Adam venter med eit mottak. Kvar veke får nokon fare, kvar veke vert erstattas dei med nye. Tre venner drømmer om å fare, dei også. Men dei manglar ein siste sjekk. Plutseleg blir det deira tur . Reisa dei skal gjennom er eit aude landskap, til ein plass dei ikkje veit kva som ventar dei.
  Eg syntest boka var kjedeleg. Det var for mykje teikningar og for lite tekst. Det som eg synst var spennande var når dei kom til tannlegen, der tannlegen måtte tvinge dei til å trå på ein sykkel som gjorde at boren drilla. Då Adam drepte tannlegen ,syntest eg også var spennande. Det for meg var toppen av kaka.
  Eg anbefaler denne boka til folk som liker å sjå på bilder og ikkje så mykje tekst, men ikkje til U-prisen.
  Terningkast 3

 6. Henriette Larssen (Skole: Kjøllefjord skole)

  Mottaket

  Bjørn Arild Ersland

  Det handler om at Lukas, Lalah, Adam bor på mottaket og de har lyst til å dra der ifra. Også blir det deres tur til å dra. De legger ut på en reise, men så møter de en tannlege og plutselig angrer de på å ha dratt.

  Denne boka vil jeg anbefale til personer som liker en kort og lettlest bok. Og som heller ikke er så glad i å lese. Det kunne vært litt mere spenning i boka, men jeg likte den likevel.
  Det jeg likte med boka var at den ikke kjedet meg, og var litt spennende når boka tar en vending og vi treffer tannlegen som ikke er som alle andre tannleger.

  Terningkast:4

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*