Une og skolestarten

som ikke går helt etter planen grunnet store doser uhell, alvorlige sykkelproblemer og et enormt dyr som egentlig ikke hører til på land.

Henriette T. Osnes, Aschehoug 2022.

I august passer det godt å lese og leke boka Une og skolestarten.

Boka handler om at Une skal starte på skolen, men den handler like mye om å krasje på sykkel og om å kunne si unnskyld. Dette er en fantasifull bok hvor mye rart skjer, for eksempel møter vi en snakkende mus og en hjelpsom blåhval. Hvis det er flere som gruer seg til å starte på skolen, kan dere bruke denne boka til å ufarliggjøre skolestarten.

Une og skolestarten inspirerer til både bevegelse, tegne- og maleaktiviteter. Under finner du mange fine aktiviteter barna kan gjøre både før og etter dere leser boken.

Under «inspirasjon» finner dere også en egen spilleliste til boka, som dere kan bruke i aktivitetene eller bare lytte til.

Bla i boka:

Lesestund

Fortell om din egen skolestart. Les og se på bildene i boka, og snakk om det som skjer. Her er forslag til opplegg hvis dere vil lese Une og skolestarten sammen med barna.

Plakater til å henge opp:

Aktiviteter

Klikk på bildene under og kom til aktivitet

Bli inspirert

Klikk på bildene under og få mer inspirasjon

Om forfatteren og illustratør

Henriette T. Osnes

Henriette Tomter Osnes (f. 1990) er utdannet illustratør og grafisk designer fra Kunsthøgskolen i Oslo, Curtin University i Perth og Høyskolen Kristiania. I tillegg er hun utdannet barnehagelærer fra Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim. Hun jobber som illustratør, veggmaler og grafisk designer. Une og skolestarten er hennes første utgivelse for barn.

Foto: Julie Pike