Gard er ikkje redd

Brynjulf Jung Tjønn og Sunniva Sunde Krogseth, Aschehoug 2022.

Gard vil bli med pappa på fjellet. Dei må finne den siste sauen og lammet. For i skogen lurar reven. Førre gong Gard og pappa gjekk i skogen, hadde reven tatt eit lam. Heldigvis har Gard laga ei børse av tre. No skal ikkje reven føle seg trygg!

Men mamma har andre planer for Gard. Ho vil at han skal leike med ei jente som er fødd i det same landet som han. Gard blir sint. Kvifor skal han leike med ei lita jente? Berre fordi dei ser like ut? Gard spring mot skogen. Og skogen er mørk og skummel.

Gard er ikkje redd handlar om eit barns ynskje om å bli sett for det barnet er og ikkje for det vaksne trur det er.

Bla i boka:

Heng opp plakater med bilder fra boka:

Se leker og aktiviteter til Gard er ikkje redd under!

Aktiviteter

Klikk på bildene under og kom til aktivitet

Bli inspirert

Klikk på bildene under og få mer inspirasjon

Om forfatteren og illustratør

Brynjulf Jung Tjønn

Fotograf: Maria Kleppe Vihovde

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er født i Sør-Korea. Da han var tre år, ble han adoptert til Norge og vokste opp i Feios i Sogn. Han har skrevet bøker for både voksne, ungdom og barn. Mest kjent er han trolig for diktsamlingen Kvit, norsk mann som ble gitt ut i 2022 og har vunnet flere priser, blant annet Ungdommens kritikerpris. I tillegg til Gard er ikkje redd har Brynjulf Jung Tjønn blant annet skrevet bildeboka Den finaste historie og Fotballskoene.

Sunniva Sunde Krogseth

Fotograf: Johanne Nyborg

Sunniva Sunde Krogseth (f. 1987) er født i Bergen og vokste opp i Bergen og Trøndelag. Hun jobber som illustratør og har mottatt flere priser for illustrasjonene sine. Hun er spesielt opptatt av natur og har blant annet gitt ut Naturinstruksjoner, en poetisk bildebok for voksne. For bildeboka Nattsvermerne fra 2021 fikk hun Trollkrittet, debutantprisen til Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere.