2013: Ellen Fjestad: «Sammen skal vi holde himmelen» og Marianne Kaurin: «Nærmere høst»

For første gang ble Uprisen delt av to forfattere.

«Storjuryen brukte flittig ord som gripende, viktige, spennende og annerledes, om de to vinnerbøkene. Vi kan trygt si at etter å ha lest disse bøkene satt vi igjen med både kunnskap og innsikt, i verden og i oss selv.» Les hele juryens begrunnelse her.

Om Marianne Kaurin:

Om Ellen Fjestad:

 

Nærmere høst

Av: Marianne Kaurin i Uprisen 9 anmeldelser

Grünerløkka, 1942. Det går mot høst, og krigen er blitt hverdag for familiene som bor i Biermannsgate 10. Inntil den grusomme morgenen, da tre politimenn plutselig banker på døren til den jødiske familien Stern. Tilfeldigvis er ikke 15-årige Ilse hjemme.

Med sterk innlevelse beskriver debutant Marianne Kaurin frykt, sorg og utmattelse – men også samhold, kjærlighet og mot. «Nærmere høst» er gripende og poetisk, og lar ingen som leser den sitte uberørt tilbake.

Les mer

Sammen skal vi holde himmelen

Av: Ellen Fjestad i Uprisen 9 anmeldelser

En motorsykkelulykke. Gard treffer Luka. Den svartkledde gatekunstneren og miljøaktivisten Luka er oppvokst med kumøkk og ei mor som bryr seg minimalt. Trommisen Gard har gnistrende blå øyne og et krøllete brev på innerlomma. Dette brutale møtet blir begynnelsen på en hjerterå og uendelig vakker kjærlighetshistorie.

En dramatisk fortelling som tar pusten fra leseren. Rått, fartsfylt, vart og vakkert. En bok som snakker til hjertet.

Sammen skal vi holde himmelen er første bok i en trilogi.

Les mer