Borri kommer til Norge

Den italienske frilansjournalisten og krigsreporteren Francesca Borri, som skrev boka I krigen – et vitnesbyrd fra Syria (Spartacus forlag), kommer 16. desember til Norge for å være med på lanseringen av tidskriftet Fett. Nummeret har krig som tema og Borri har selv skrevet en essay i utgaven om sine erfaringer som krigsreporter og sitt møte med kvinner i Midtøsten i ulike krigssituasjoner.

Borri var lenge en av få vestlige journalister som rapporterte fra Syria og hun har gått hardt ut mot den internasjonale mediedekningen av pågående konflikter. Hun har mastergrad i internasjonal politikk og menneskerettigheter, og hun har tidligere jobbet som human rights officer i FN.

På lanseringen av Fett møtes Borri og forfatter Åshild Eidem til samtale. Arrangementet holdes på Last Train 16. desember.

Les intervju med Borri i forbindelse med boken I krigen – et vitnesbyrd fra Syria her.

Et utdrag fra boka er med i Rein tekst 2015/16. Les her.