Sommer!les: Marit Borkenhagen

Hva skal folk lese i sommer? Vi har spurt ulike personer og vil i løpet av sommerukene presenterer deres lesetips og leseopplevelser. I dag: Marit Borkenhagen.

Skrevet juni 27, 2017 i Formidling, Nyheter Legg inn kommentar


Navn:
Marit Borkenhagen (Foto: Øystein Nordås)
Alder: 47
Yrke: Festivalsjef for Norsk Litteraturfestival

Hva skal du lese i sommer?
– Det beste med å være ferdig med vårens festival er at da starter jeg også med ny leseliste. I sommer gleder jeg meg til å lese Jenny Erpenbecks Gå, gikk, har gått (oversatt av Ute Neumann, red.adm.) og å lese meg opp på japansk samtidslitteratur.

Hva er ditt beste sommerleseminne?
– Dette er vel mer et lytteminne enn et leseminne, men uansett. Mitt beste sommerleseminne er fra Sverigeferien i 2012 da lydbokversjonen av Jonas Jonassons Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant (oversatt av Elisabeth Bjørnson, red.adm) var reisefølge. Jonassons elleville historie viste seg å være en perfekt fellesopplevelse, som fenget like sterkt i baksetet som på voksenraden foran, og som også bidro til at bilferien fikk uventede høydepunkt når vi plutselig oppdaget at vi befant oss på samme sted som hundreåringen og hans uortodokse reisefølge hadde befunnet seg på bare timer tidligere.

Hvilken bok er den beste du har lest hittil i år?
– Max Porters Grief is the thing with featers.

Boka du aldri glemmer?
– Da må jeg trekke fram en tidlig leseopplevelse som jeg har gjentatt flere ganger siden og som var viktig både der og da og senere; Lars Saabye Christensens Beatles, boka som på mange måter gjorde meg til en leser.

Beste barneboka du har lest?
– Shaun Tans Ankomsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *