Sommer!les: Laila Egeberg

Kva skal du lese i sommar? Vi har spurt forskjellege personar og vil i løpet av sommarvekene prestentere deira lesetips og leseopplevingar. I dag: Laila Egeberg.

Skrevet august 4, 2017 i Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter Legg inn kommentar


Navn:
Laila Egeberg (Foto: Torkel Bjørnstad Sveen)
Alder: 40
Yrke: Daglig leder i Miniøya

Hva skal du lese i sommer?
To søstre av Åsne Seierstad ligger for tiden på nattbordet, i tillegg står Bienes historie av Maja Lunde på lista. Jeg må også snike inn en krim, tror det blir Malin Persson Giolitos Størst av alt (oversatt av Monica Carlsen).

Hva er ditt beste sommerleseminne?
– Etter studiene dro jeg med en venninne til Venezuela. Her ble det lesing på flyet, på stranda, på bussen og på balkongen på kvelden. I bagasjen lå blant annet Babylon badlands av Levi Henriksen, Menn som hater kvinner (oversatt av Elisabeth Bjørnson) av Stieg Larsson og Gjøre godt av Trude Marstein. Gode bøker kler både bølgeskvulp og motordur.

Hvilken bok er den beste du har lest hittil i år?
– Tore Renberg er en av favorittene, og han leverte nok en gang med Du er så lys. Liker hvordan han fillerister leseren med hverdagens bakside.

Boka du aldri glemmer?
Sofies Verden av Jostein Gaarder var den første boka som virkelig rørte meg. Den skapte undring og begeistring og jeg måtte lese den på nytt for noen år siden. Fortsatt like fabelaktig!

Beste barneboka du har lest?
– Takket være sønnen min på 5 år, har jeg fått ta del i det fantastiske universet til Ruffen. Historiene i den store Ruffen-boken til Tor Åge Bringsværd har alt. Den er skummel, trist, morsom og klok. Og vakre illustrasjoner av Thore Hansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *