Sommer!les: Anne Cathrine Straume

Hva skal folk lese i sommer? Vi har spurt ulike personer og vil i løpet av sommerukene presenterer deres lesetips og leseopplevelser. I dag: Anne Cathrine Straume.

Skrevet juli 27, 2017 i Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter Legg inn kommentar


Navn:
  Anne Cathrine Straume
Alder: 51
Yrke: Journalist / Litteraturkritiker i NRK

Hva skal du lese i sommer?
– Prøver meg på Mathias Enards Boussole. Enard ble tildelt den franske Goncourt-prisen for boken i 2015  – og den engelske oversettelsen Compass var i finaleheatet til Man Booker International Prize nylig sammen med blant andre Roy Jacobsens De usynlige. Jeg hadde stort utbytte av Tyvenes gate, en av Enards tidligere bøker som er kommet på norsk og oversatt av Tom Lotherington. Boussole må jeg nok streve med på fransk.

Hva er ditt beste sommerleseminne?
– En sommer leste jeg Louis-Ferdinand Célines Reisen til nattens ende. En dyster bok, men stor litteratur. Det var bra å ha god tid til å lese den, for jeg  måtte stoppe opp i ett sett for å memorere alle de oppsiktsvekkende setningene jeg leste.

Hvilken bok er den beste du har lest hittil i år?
– Han Kang Levende og døde, oversatt av Vivian Evelina Øverås.

Boka du aldri glemmer?
– Jeg har heldigvis med meg mange uforglemmelige leseropplevelser, så det er vanskelig å trekke frem bare én. Det kunne vært Jens Bjørneboes Bestialitetens historie, Per Pettersons Til Sibir eller Jon Fosses Andvake. Men la meg si Ian McEwans Lørdag.

Beste barneboka du har lest?
Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *