Seriefest-seminar 2017

For femte året på rad arrangeres det Seriefest-seminar for bibliotekansatte, skolebibliotekarer, bibliotekarstudenter, lærere og andre som jobber med litteraturformidling for barn og unge. Arrangementet er på Serieteket på Deichman Grünerløkka på Schous plass i Oslo fredag 17. november fra klokken 1000 til 1500.

Skrevet november 8, 2017 i Bibliotek/lærer, Formidling, Lærer ungdomsskolen, Lærer videregående, Nyheter Legg inn kommentar

Målet med Seriefest-seminar er å gi deltakerne inspirasjon og faglig input om den niende kunstart, tegneserier.

Program fredag 17. november:

10.00 Velkommen til Seriefest-seminar!

10.15 Hvis barna fikk velge! Hans Ivar Stordal ser på trendene i tegneserielesing hos barn og unge.

11.00 Tegneserieåret 2017 for barn og unge- en gjennomgang. Ved Berit Petersheim.

12.00 LUNSJ

12.45 To tegneserieskapere forteller om hvordan de jobber med å lage tegneserier og erfaringer fra formidling til barn og unge. Møt Josef Yohannes (Urban Legend) og Bjørn Ousland (Bisk, Knokkeldans).

Pause

14.00 Tegneserieaktig!!#!!!@#
Vi rydder opp i begrepene for den niende kunstart. Ved Odd Henning Skyllingstad

14.30 Serieferie ved Tore Strand Olsen.

15.00 Avslutning Seriefest-seminar.

Pris: 400 kr.
Påmelding: serieteket@kul.oslo.kommune.no eller ring 22356583

Om bidragsyterne:
Hans Ivar Stordal er skribent, tegneserie-redaktør, oversetter, foredragsholder, bokelsker, fontpusher og japanofil og medlem av Kulturrådets vurderingsutvalg av tegneserier.

Bjørn Ousland er både tegneserieskaper, billedbokforfatter og illustratør. Han er en våre fremste på feltet, og har utgitt en rekke bøker og tegneserier. Ousland studerte ved Joe Kubert School of Cartoon and Graphic art, og reiser mye rundt og formidler bøkene sine til barn.

Josef Yohannes har fått stor internasjonal oppmerksomhet rundt sin tegneserie om superhelten The Urban Legend. Yohannes har lang erfaring med å holde foredrag både for barn og voksne. Han har studert statsvitenskap og menneskerettigheter, og er utnevnt som ambassadør for The Nelson Mandela Foundation i Norge.

Berit Petersheim er leder for Serieteket, Deichman bibliotek Grünerløkka. Petersheim jobber med innholdsutvikling av Serieteket og blant annet festivalen Oslo Comics Expo.

Tore Strand Olsen er tegneserieskaper og holder mye tegneseriekurs. De siste årene har han gitt ut blant annet Tegn serier! og Tegneseriens historie.

Odd Henning Skyllingstad er tegneserieskaper, illustratør og animatør og jobber som bibliotekar ved Serieteket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *