!les20: En sivilarbeiders bekjennelse

Som sivilarbeider i Foreningen !les regnet Mímir Kristjánsson med at det var lettere å reklamere for bøker enn for revolusjon. Det stemte ikke helt.

Skrevet mars 31, 2017 i Foreningen !les 20 år: 1997 - 2017, Nyheter Legg inn kommentar

Foreningen !les er 20 år. I jubileumsåret vil vi publisere tekster og hilsninger fra personer som har bidratt i foreningens arbeid med å fremme leselyst blant barn, ungdom og voksne.


Neste bidragsyter i vår 20-årsspalte er Mímir Kristjánsson. Mímir var sivilarbeider i Foreningen !les i sine yngre dager. I dag er han nyhetssjef i Klassekampen og forfatter.

«Kjære Foreningen !les,

Gratulerer med 20-årsdagen!

Nå er !les endelig blitt eldre enn det jeg var da jeg avtjente min sivile verneplikt med å reise rundt på norske skoler og snakke om lesingens gleder.

Jeg kom til !les fra ungdomspolitikken og tenkte at det umulig kunne være så mye vanskeligere å reklamere for bøker enn det var å reklamere for revolusjon. Så feil kan man ta.

Når du står i et klasserom i Nesbyen eller på Klepp og skal overbevise 14-åringer om at de bør bruke tida si på bøker, ja da føler du at du lever. Nettopp derfor er jobben dere gjør så viktig. Halvparten av norske gutter på 15 år har aldri full ført en bok. Men andelen ville vært enda lavere om ikke Foreningen !les hadde reist rundt og mast på norske ungdommer.

Lykke til med de neste 20 årene!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *