Bokslukerprisen til Bobbie Peers!

Peers ble i dag tildelt Bokslukerprisen for boken Luridiumstyven.

Skrevet april 20, 2017 i Barneskole, Nyheter, Presse Legg inn kommentar

Prisvinner: Bobbie Peers fikk i dag Bokslukerprisen for boka Luridumstyven. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les

Pressemelding fra Foreningen !les torsdag 20. april 2017
Kontakt: Troels Posselt, tlf.: 467 84 590

– Tusen takk! Nå er jeg kjempeglad! Det var sikkert vanskelig for dere å finne en vinner blant så mange gode bøker. Jeg må takke juryen for at dere valgte min bok, sa Peers til elevene da han mottok prisen på Sentralen i Oslo.

Høsten 2016 leste 25 000 elever på 6. trinn ti tekstutdrag og stemte frem sine fem superfinalister. Deretter har fem juryklasser lest finalistene fra perm til perm, og stemt over hvilken bok de mener er best. I dag kåret elevene Luridiumstyven (Aschehoug) til sin favoritt i Bokslukerprisen 2016/17. Fra juryens begrunnelse heter det blant annet:

Forfatteren har god og annerledes fantasi. I boka er det mange hendelser som ikke er realistiske og boka skiller seg ut fra andre bøkene. Vi har ikke lest noe lignende før. Det skjer mye rart og spennende. For eksempel at hovedpersonen blir snakket til av en dør, at han nesten blir spist av gress og han at møter en gammel dame som kan dele seg i to. Les hele juryens begrunnelse her.

For elevene som har deltatt, har Bokslukerprisen hatt god effekt på lese- og skrivelysten, og etablert samtaler og diskusjoner om litteratur.

– I løpet av fire måneder har elevene lest, skrevet anmeldelser, vurdert og satt bøkene opp mot hverandre. De har diskutert positive og negativer sider ved hver bok, og rangert bøkene. Bokslukerprisen 2017 er et leseprosjekt som virkelig har fått fart på lesegleden hos klassen min, sier Jostein Ryan, lærer for juryklasse ved Ambjørnrød skole.

Utdelingen ble ledet av Kristine Magnesen med elever fra de fem juryklassene og en ressursklasse fra Ekeberg skole var til stede. Artist Eira Larsen Mariussen åpnet arrangementet, mens leder i Norske Barne- og ungdomsbokforfattere, Taran Bjørnstad, holdt åpningstalen.

De nominerte var:
Bobbie Peers: Luridiumstyven, Aschehoug
Robert Næss: Dobbeldaten, Juritzen
Bjørn Ingvaldsen: Far din, Gyldendal
Aleksander Kirkwood Brown: Evig midnatt på museet, Omnipax
Jørn Lier Horst: Ulvehundgåten, Kagge

Juryklassene:
Finnsnes barneskole (Troms)
Bud barne- og ungdomsskule (Møre og Romsdal)
Varhaug skule (Rogaland)
Høvik skole (Akershus)
Ambjørnrød skole (Østfold)

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for 6. trinn som har til hensikt å fremme lesing og leselyst og sette fokus på den gode litteraturen som blir gitt ut for de 10-12-årige. Mer enn 25 000 sjetteklassinger har mottatt en antologi med utdrag fra ti gode norske bøker gitt ut det siste året. Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les formidler litteratur til barn, ungdom og voksne. Les mer på www.foreningenles.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *