Bokslukerprisen er super!

– Jeg synes Bokslukerprisen er super! Det er kult å lese utdrag fra mange bøker, og de bøkene er veldig bra selv om jeg kanskje ikke liker alle like mye.

Skrevet september 13, 2015 i Barneskole, Bibliotek/lærer, Nyheter, Presse Legg inn kommentar

Wanda_publikum_NETT

Lansering: Torsdag 17. september lanseres Bokslukerprisen 2016 i regi av Foreningen !les. Bildet er fra fjorårets lansering i Spikersuppa i Oslo. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.

Det sier en elev på 6. trinn ved Lakkegata skole i Oslo. Skolen satser på lesing og er en av nærmere 900 skoler som deltar i Bokslukerprisen i regi av Foreningen !les. Den første Bokslukerprisen ble utdelt på Verdens bokdag i april 2015. Da fikk Alexander Løken prisen for Trollskallen. Nå er 25 000 elever på 6. trinn i hele Norge i gang med å lese utdrag fra ti nye bøker skrevet for aldersgruppen 10-12 år. Basert på utdragene stemmer elevene frem sine fem favorittbøker. Disse bøkene blir superfinalistene som fem juryklasser får i oppdrag å lese før vinneren av Bokslukerprisen 2016 kåres i april.

– Vi er overveldet av responsen fra både lærere og elever. Dessverre måtte vi i år sette et tak på 25 000 påmeldte. Elevene som deltar blir kjent med nye norske bøker for aldersgruppen, og får si hva de mener om utdragene. Prisarbeidet løfter frem elevenes stemme og gir dem eierskap til litteraturen. Diskusjoner i klasserommene bidrar til engasjement rundt lesing og litteratur. Samtidig finner elevene bøker som de ikke visste fantes, og som de får lyst til å lese, sier Troels Posselt, prosjektleder i Foreningen !les.

Elevene ved Lakkegata skole er godt i gang med lesingen, og engasjementet er stort.

– Jeg synes det er så utrolig bra og kult at vi får være med på Bokslukerprisen. Det er gøy å få stemme på utdragene. De jeg har lest hittil er veldig bra, spennende og morsomme. Jeg har allerede begynt å lese noen av bøkene.

– Jeg elsker dette prosjektet, kanskje fordi jeg liker å lese. De utdragene jeg har lest har vært spennende og jeg har begynt å lese Kampen mot superbitchene. Dette er et bra opplegg for meg som trodde jeg ikke skulle like andre bøker nå som jeg er ferdig med alle de ni Dustedagbøkene.

Torsdag 17. september klokken 10.00 kommer over 200 bokslukere til Cappelen Damm-huset for å delta i lanseringen av Bokslukerprisen 2016. Lanseringen er en del av den offisielle åpningen av Barnebokfestivalen i Oslo. Elevene ved Lakkegata vil være til stede.

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les
Epost: troels@foreningenles.no
Tlf.: 467 84 590

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen. 25 000 elever på 6. trinn leser en antologi med tekstutdrag fra ti bøker for målgruppen og stemmer frem sine fem favoritter. Fem utvalgte juryklasser leser deretter de fem favorittbøkene fra perm til perm og kårer vinneren av Bokslukerprisen. Les mer på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. Les mer på www.foreningenles.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *