Ulvehjerte (Apefjes 2)

Av: Tor Erling Naas i Uprisen, Uprisen 11 anmeldelser

Apefjesene forsvunnet fra Oslos fasader, og nyvalgt byrådsleder Britt Børretzen tar æren for at byen er ren for tagging. Martin er glad for at det hele er over, men så dukker apefjesene plutselig opp igjen. Martin vet at det ikke er han som står bak. Han bestemmer seg for å lete opp synderen. Apefjes er en spennende sjangerblanding mellom roman og tegneserie.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

11 anmeldelser av “Ulvehjerte (Apefjes 2)

 1. Marcus. Persen. Esperås (Skole: Kjøllefjord skole)

  Ulvehjerte Apefjes 2
  Forfatter: Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleng

  Apefjes 2 er en god bok. Teksten blir byttet ut med tegneserier innimellom som gjør at det kan bli litt forvirrende. Boken har en god historie med med masse artige tegninger og spenning. Jeg syns at boken kunne vært litt mer enkel enn det den er, det er vanskelig å henge med på alle byttene mellom tekst og tegneserie. Jeg vil anbefale denne boken for jenter og gutter i alle aldere som er krimintesserte og liker tegneserier. Jeg har ikke lest første boken men jeg trur at det er lurt å lese første boken.

 2. Andreas M. (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  APEFJES 2 ULVHJERTE
  Forfatteren Tor Erling Naas
  Tegneren Stig Bjørn Lilleeng
  APEFEJES 2 var helt konge! Den handler om en gutt som heter Martin som skjuler seg bak navnet APFJESET. Politiet letter etter APEFJESET, men de vet ikke hvem det er. Rundt kapittel 8 kommer det ei jente som heter Oda. Hun hjelper apegutten. I del 3 møter han en som Cato. Martin kjenner Cato veldig godt fra før. Også reiser Martin på leirskole. Martin blir venn med en ulv der og ulven er veldig snill mot Martin.

  Jeg syns at boka har en veldig bra blanding mellom tegneserie og vanlig tekst. Jeg begynte å le når jeg leste boka, den var veldig morsom. Jeg gir terning kast 6 fordi den er lett å skjønne og det er spennende hele tiden. Jeg anbefaler den fra 13-16 år. Håper det kommer flere APEFJES-bøker. I mellomtiden skal jeg lese den første boka. Terningkast 6

 3. Jan-Erling (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Bokanmeldelse om boka Ulvehjerte Apefjes 2

  Boka handler om en fyr som var tagger og tagget apefjes rundt om i byen dem bor i, men nå har han gått i dekning og prøver å glemme. Men det klarer han ikke når apefjesene begynner og komme tilbake/ dukker opp igjen. Og noen får ferten av hvor han skjuler seg. Hovedpersonen heter Martin.
  Jeg syntes denne boka var morsom og spennende. Og hvis du liker å lese romaner og tegneserier burde du lese denne boka.
  Jeg gir terning kast 4.

 4. Lennart flønes (Skole: fræna ungdomsskole)

  Apefjes 2 er et halvhjertet forsøk på å lage en bok som både er tegneserie og vanlig tekst. Historien henger ikke på greip SPESIELT om du som meg ikke har lest den første. tegneserien har utrolig stygg figur design. hovedpersonen martin er en vandrende klisje bortsett fra at han er veldig sprek. teksten er ikke i samme tid som tegneserien noe som gjør det vansklig å følge med. hvis du MÅ lese denne boken så les den førsten boken først. selv om jeg ikke vet om den er bra eller ikke. forffatern kunne ihvertfall ha hatt med hva som skjedde i den første boken på starten eller på slutten. 2/6

 5. Lars Andre Geitle Nestås (Skole: Voss ungdomsskule)

  Ulvehjerte

  Forfattar: Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleeng
  Utgjeve: 2013
  Sider: 228
  Sjanger: Fantasy
  tema: Apetagging
  terningkast: 4
  tittel: Ulvehjerte

  Innhald

  Det er ein gut som heiter Martin og er 13 år. Han blir forfulgt av ein mann med ulvehjerte. Martin har ei apemaske. Alle trur at apefjes er død, men det er han ikkje. Han taggar teikn på veggar og tak.

  Mi meining om boka

  Eg syntest boka var heilt grei. Det var noko spanande og noko ikkje så spanande. Det var litt vanskeleg å forstå innhaldet. Det var litt vanskeleg å vite kven som var kven. So det var litt minus med boka. Det var og veldig bra at det var teikneseriar med i boka.
  Det gjorde at det blei litt lettare å forstå teksten. Eg likte og at det var litt skyting med. Det var litt kjekt når dei var på leir med klassen. Då måtte Martin ta på seg apemaska for å redde ein liten kvalp som var inne i eit ulvebur. Han kunne blitt spist opp av ulvene, men Martin redda kvalpen i tide.

  Språk

  Eg syntest boka var ganske lett å lese fordi det var so stor skrift og teikneseriar. Eg følte eg blei fortare ferdig med boka enn eg trudde. Eg trur det gjekk fort å lesa fordi at det var bilete og teikneseriar. Det stod ikkje so mykkje på kvar side so du var ikkje redd for å ikkje bli ferdig med boka. Boka hadde korte og lange setningar.

  Begynnelse

  Den var litt rar, men han var litt kul og. Det var action og skyting. Dei rømte frå ein mann som heldt dei til fange i ein kjellar. Det var liksom ein pangstart. Det gjorde at eg fekk lyst til å lese vidare.

  Forfattar

  Eg synest forfattaren har gjort ein god jobb. Kanskje burde forfattaren gjort det litt lettare å forstå. Han burde heldt seg meire til Apefjes, Martin og ulvefjes.

  Anbefaling

  Dei som liker action, skyting og fantasy, dei bør lese boka. Ikkje berre p.g.a da, men at den er lett å lesa. Det går veldig fort å lesa.
  Eg gjev ein : 4

 6. Henriette (Skole: kjøllefjord skole)

  Hold deg unna.
  Jeg her lest en elendig bok som heter ”apefjes ulvehjerte2” av Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleeng.

  Det er nr 2 i en serie, noe som gjør at det ble vanskeligere å forstå. Det er en spesiell bok fordi det var både bilder (tegneserie) og skrift. Dette gjordet at det ble vanskelig å følge med i boka fordi det ble litt frem og tilbake på hendelsene. En annen ting jeg ikke likte var at det var alt for mye bannskap i boka.

  Jeg likte ikke boka, men jeg vil anbefale boka til gutter i 12-13 års alder. For den er guttete og lettlest.
  Terningkast: 2

 7. Remy Angell (Skole: Kjøllefjord skole)

  Ulvehjerte (Apefjes 2)
  Av: Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleeng

  Jeg syntes teksten var litt forvirrende fordi det var litt spredt utover alt og det forvirret meg

  Jeg tror temaet er apekatt fordi hele boken handler om en apegutt.

  Jeg likte ingen utdrag spesielt godt fordi det virket for meg som at det sto det samme på nytt og på nytt.

  Jeg ville anbefalt boken for gutter som liker tegneserie bøker som handler om aper.
  Terningkast 3

  • Brikt (Skole: Kjøllefjord skole)

   Remy jeg er helt enig

 8. Sander Gaustad (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  Bokanmeldelse:
  Tittel: Apefjes 2, Ulvehjerte
  Forfatter: Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleng
  Boka handler om Martin som i den forrige boken hadde tagget ned Oslo med apeansikter på store bygninger. I denne boken har apefjesene forsvunnet fra Oslo og den nyvalgte Ordføreren Britt Børretzen tar på seg æren for at byen har blitt tagge fri. Martin er glad for at alt er over, men plutselig dukker apefjesene opp igjen. Martin er klar over at det ikke er han som har gjort det og prøver å finne «gjerningsmannen».
  Boka inneholder både tekst og tegneserier som gjør den er veldig lettlest. Jeg syns ikke at det var en spesielt bra bok, ettersom jeg følte at tankegangen i historien og handlingen lå helt fjernt fra mine personlige interesser. Jeg ville antageligvis ikke anbefalt denne boka til noen av vennene mine eller jevnaldrende for den saks skyld.
  Boka hadde en ganske original historie som jeg personlig ikke kunne ha funnet på selv, ideen om en gutt med utrolige fysiske evner er ikke nødvendigvis så ny, men plottet i boka vil jeg si er ganske originalt.

 9. Agnes Lusti (Skole: Spydeberg Ungdomsskole)

  APEFJES 2
  Ulvehjerte

  Boktittel: Ulvehjerte
  Forfattere: Tor Erling Naas & Sigbjørn Lilleeng
  Utgivelsesår: 2013
  Forlag: CAPPELEN DAMM AS
  Antall sider: 228

  Apefjes
  Ulvehjerte handler om en gutt på tretten år som heter Martin Josefsson og han har blitt halvt ape takket være faren sin som eksperimenterte med han i barndommen. Dessverre så døde faren hans når gutten var ung.
  Om natta så våkner han, og går ut i byen og tegner apefjeser på bygningene. Morningen etter så husker han aldri om hva han har gjort i natten og blir overrasket når han ser en ny apefjes på bygningene.
  Den ene natten så er han ser selv og husker alt, han tar seg en tur i sentrum da han ser to som klatrer på bygningene og tegner skjeve apefjes.

  Ulvehjerte er den andre boka i apefjes serien. Jeg ville ikke ha anbefalt denne boken til en spesiell aldersgruppe, men heller for mennesker som liker å lese bøker med mange bilder og lite tekst. For meg så var ikke den boken særlig god. Jeg så veldig liten sammenheng på bildene og teksten, men på de siste sidene så kommer helheten i teksten fram, og boken blir mer spennende.
  Setningene er for korte og det er nesten ikke mulig til å skjønne hvor historien foregår, og hva den handler om. Mesteparten av teksten er på norsk, men det er deler som er også på engelsk. Språket er ikke veldig vanskelig å forstå.

  Boken var ikke særlig god og jeg gir den terningkast 2 av 6.

 10. Christoffer Øverås (Skole: Frena Ungdomsskole)

  Ulvehjerte (Apefjes 2)
  Forfatter: Tor Erling og Sigbjørn Lilleeng
  Forlag: Cappelen Damm
  Sider i boka: 228

  Boka Apefjes 2 handler om gutten Martin som har blitt halvt ape på grunn av faren sin som eksperimenterte på han. Faren dør når Martin er liten. Det begynner å dukke opp skjeve apefjes rundt omkring byen og Martin våkner oppe på et tak.

  Jeg synes at boken var litt forvirrende for meg som ikke har lest den første boken. Boken er veldig lettlest og det er raskt å lese den, men den var ganske kjedelig. Alt var litt spredd utover i teksten og jeg ble forvirret. Jeg forstod ikke helt den siste delen med ulvemannen, men jeg ville gitt boken terningkast 3 av 6.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*