Ufo! Ufo!

Av: Tore Aurstad i ungdom, Uprisen, Uprisen 6 anmeldelser

David Hansen, er tretten. Denne høsten skjer det to skjellsettende begivenheter i livet hans. Han deltar i Kvitt-eller-dobbelt, der han ryker ut på 24 000-kroners spørsmålet, og venninnen, Karine, klassens mest populære, blir sporløst borte.

David er sykelig opptatt av fysikk. Han tenker og spekulerer rundt alskens spørsmål fra fysikkens verden. Einsteins relativitetsteori, kvantefysikk, tidsreiser og disses paradokser, kosmologi, hvorvidt det finnes et uendelig antall univers.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

6 anmeldelser av “Ufo! Ufo!

 1. Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  UFO! UFO!

  Tretten år gamle David Hansen bor med sin helt vanlige familie, sin helt vanlige mor, sin helt vanlige far, og en helt vanlig katt kalt Darwin. Det eneste som ikke er helt vanlig er hans brennende interesse for verdensrommet, og alt i det. Han deltar i kvitt eller dobbelt, og har store ”problemer” med 24 000kr spørsmålet, og enda verre… hans gode venninne Karine forsvinner på mystisk vis. David begynner å lete etter henne, og blir etter hvert overbevist om at Karine er blitt kidnappet av romvesener. På ferden han legger seg ut på, må han gjennom alt mellom himmel og jord for å redde Karine.

  Denne boken er skrevet av Tore Aurstad, en forfatter med en livlig fantasi. Boken kan til tider være ganske tunglest, men den har noen gode spenningstopper, og det var en helt OK bok, med mye fakta i. UFO! UFO! Er skrevet på en måte som får deg til å lære noe for hver eneste side du leser, men jeg anbefaler bare denne boken for spesielt interesserte 14-16 åringer.

  Anbefaler jeg boken: Nei

 2. Peter Wik (Skole: kjøllefjord Skole)

  Styr unna, dra til Kina
  UFO UFO er en bok som er skrevet av Tore Aurstad. Han tror også at det finnes noe der ute i verdensrommet. Boka handler om David som kan veldig mye om verdensrommet og fysikk. En dag forsvinner venninnen hans Karine.
  Han får en del hint om at Karine var bortført av romvesner.
  Boka skuffet meg veldig mye. Jeg hadde faktisk store forhåpninger til denne boka. Jeg trodde at boka skulle bli spennende. UFO UFO er en bok med stort mellomrom mellom poengene. Det tok lang tid før boka ble spennende og artig å lese. Det er veldig mye som står i parentes av en eller annen grunn.
  Boka var i tillegg tung og lese. Den var så kjedelig å lese at jeg stoppet på side 114. Vist du skal lese denne boka bør du være en lesehest 10 000.
  Terningkast 2. Jeg savner action og spenning.

 3. Peder Tinius (Skole: Tostad Ungdommskole)

  Tittel: UFO UFO
  Sjanger: Fantasy
  Sidetall: 509
  Bokmål
  Innholdsreferat:
  David er 13 år, han er med i Kvitt eller Dobbelt om verdensrommet, der han får et slags blackout, hvor han hører stemmer. Karine er venninnen hans, en dag forsvinner hun på mystisk vis. David bestemmer seg for å finne henne og mener han har fått kontakt med romvesene hun er kidnappet av. Han drar til Hessdalen for å finne henne. Deretter rømmer han hjemmefra, og vi blir med han på veien dit.
  David er en sånn person som kan alt som er verdt å vite om verdensrommet, og mye mer.
  Boken har en tendens til å bli «nerdete» noen ganger, det er mange typer prinsipper og teorier, om kjente matematikere og deres formler. Jeg tror kanskje den mister noen lesere her.
  Boka er ganske troverdig, men kan bli litt vanskelig å tro på litt lenger inn i handlingen, det tar ikke veldig lang tid før boka blir spennende, men når den blir spennende blir det skikkelig spennende, mange gode spenningstopper.
  Selv synes jeg boka var litt treg i starten, men tok seg fint inn igjen. Tore Aurstad kunne kanskje droppet noen av alle av de prinsippene og kvantefysikken. Jeg anbefaler boken til de som liker å lese og er interesserte, og leser en god del.
  Terningkast: 5

 4. Daisy Marianne Pragnell Olkkonen (Skole: mølladammen)

  Tittel: «Ufo! Ufo!»
  Forfatter: Tore Austad
  Sider: 510
  Forlag: Cappelen Damm
  Årstall for utgivelse: 2013
  Sjanger: Fantasy

  David Hansen er tretten år gammel. Denne høsten deltar han i kvitt eller dobbelt og hele livet hans blir forandret. Han deltar i kvitt eller dobbelt og får store problemer med 24.000 kroners spørsmålet. Mens han deltar på dette programmet forsvinner klassens mest populære jente, Karine, helt sporløst
  Davids teori er at hun har blitt kidnappet eller bortført av romvesener og at de så har dratt til Hessdalen. Han kan ikke kjøre dit, fly dit og ihvartfall ikke gå dit. Han bestemmer seg for å sykle, selv om det er mange mil. For å rekke det, må han skynde seg før de gjør noe med henne. På veien møter han alt som finnes mellom himmel og jord. Til og med svartkledde menn i frakker som prøver å ta han. Han tror de har noe med kidnappingen til Karine å gjøre. Han fikk iphonen til Karine av foreldrene hennes.
  På veien får han kontakt med Karine gjennom iphonen, klokker og tankeoverføring. Han tror det er fordi romvesenet har en teknologi som ikke er funnet opp enda. Han kan høre hva hun sier og hva hun tenker, men det skjer bare innimellom og det er ikke noe han kan styre. Etter hvert som milene går blir han trøtt og må eventuelt snike seg inn i biler og tilhengere for å kunne komme dit raskere og kunne sove litt. David er et geni som tenker alt før du gjør og er alltid et skritt foran.
  Boken er litt vanskelig å lese fordi den handler litt for mye om det som skjer i hodet til hovedpersonen. Innimellom var det litt lange setninger. Det er en veldig overraskende bok og du vet ikke hva som kommer til å skje.
  Stoffet kan være ganske vanskelig å forstår. Den er ikke så veldig fengende i starten og den er egentlig ganske kjedelig. Jeg tror ikke boken blir så veldig populær, fordi den er litt slitsom å lese. Man blir ganske irritert og vil bare at hovedpersonen skal slutte å snakke. Det er en bok jeg ikke nødvendigvis ville lest frivillig.
  Det er ganske lett å leve seg inn i den, men man blir litt ute av det siden det kommer nye ting hele tiden og man glemmer det som allerede har skjedd.
  Boken slutter ganske brått og er veldig overraskende. Jeg tror forfatteren skrev denne boken, for å si til de som leser boken at man ikke skal slutte å kjempe for noe man virkelig vil.
  Jeg vil ikke anbefale denne boken til noen andre, på grunn av det jeg har skrevet ovenfor. Jeg ville gitt boken terningkast 3

 5. Maria Zoulakis (Skole: Haugeåsen Ungdomsskole, 10E)

  Tittel: «Ufo! Ufo!»
  Forfatter: Tore Aurstad
  Sider: 509
  Forlag: Cappelen Damm
  Årstall for utgivelse: 2013
  Sjanger: Fantasy

  Boka handler om en gutt på 13 år som heter David. David kommer fra Aurskog, der han bor sammen med moren, faren og katten Erwin. Denne høsten deltar han i Kvitt-eller-dobbelt, hvor han ryker ut på 24000-kroners spørsmålet. Samtidig som dette er hans venninne Karine sporløst forsvunnet. David har en teori på at hun har blitt kidnappet eller bortført av romvesener og tatt med til Hessdalen, som ligger i Sør-Trøndelag. Han legger ut på en reise helt alene for å finne henne. David har utrolige kunnskaper om universet og fysikk, noe som kommer godt med på reisen han begir seg ut på. Under reisen møter han på flere utfordringer, knytter nye bekjentskap, og størst av alt er at han ikke gir opp håpet om å finne henne.

  Boka inneholder mange vanskelige ord og begreper, så man bør kanskje ha litt kunnskap og interesse innenfor dette med universet og fysikk. Innholdet kan til tider være tungt å lese, men samtidig er det en god bok for spesielt interesserte! Boka har gode spenningstopper, og mye bra informasjon, som det kan være lurt å ta med seg videre. Jeg synes boka passer for aldersgruppen 13-16 år, som liker å lese.

  Jeg ville gitt boken terningkast 4.

 6. Espen Jenssen (Skole: Kjøllefjord Skole)

  En uvirkelig bok
  Tittel: «Ufo! Ufo!»
  Forfatter: Tore Austad
  Sider: 510
  Utgivelsesår: 2013
  David Hansen er 13 år gammel og kommer fra Aurskog. Han er sykelig opptatt av fysikk. David deltar i Kvitt eller dobbelt, og ryker ut på siste spørsmål. Karine er Davids bestevenn og forsvinner. David får kontakt med henne i hodet sitt. Dette er merkelig, og han legger ut på en farlig reise for å finne henne. Gjennom reisen opplever han flere møter med romvesen.
  Denne boken er en bok med livlig fantasi. Den inneholder mye fakta og kan virke kjedelig i starten. Jeg synes spenningsnivået er bra, men det er litt for mye fakta. Jeg gir den terningkast: 4

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*