Tumbling dice

Av: Pål Gerhard Olsen i Uprisen, Uprisen 5 anmeldelser

Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på taxien deres, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel skjønner at bagen inneholdt mer enn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der? Og hvem er ute etter det?

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

5 anmeldelser av “Tumbling dice

 1. Morten Lilleås Ringstrand (Skole: Åkraungdomsskole)

  Tumbling Dice spennende action bok

  Tittel : Tumbling Dice
  Forfatter : Pål Gerhard Olsen
  Tidligere utgivelser for unge : 11
  Sjanger : Action
  Antall sider : 163
  Forlag : Cappelen Damm

  I boken møter du Daniel og Joachim.
  De to er noen modige og smarte 17 åringer som reiser til Korsika.
  Handlingen fåregår i forskjellige steder i Frankrike.
  Virker som om han ikke har oppdiktet noen av stedene de besøker i boka.
  Selve oppdraget i boka var å få tilbake chipen som faren hadde gjemt i bagen tidligere. For å beholde chipen må de reise rundt om i Frankrike.
  Det er et par folk som blir drept av de forskjellige skurkene.
  Noen ord er litt vanskelige å lese fordi noe står på fransk, men det er bare en setning her og der så det går helt fint. Boken var spennende og vanskelig og legge fra seg.
  Jeg gir den terningkast 5.

 2. Halvard Øverlien (Skole: Fræna Ungdomsskule)

  Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på taxien deres, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel skjønner at bagen inneholdt mer enn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der?

 3. Matias Skjelde (Skole: Voss Ungdomsskule)

  Tumbling dice

  Forfatter: Pål Gerhard Olsen
  Tittel: Tumbling Dice
  Terningkast: 2
  Sjanger: Action, Krim
  Sider: 162

  Denne boka handlar om Daniel og bestekompisen hans Joachim som skal reise på feriehuset til familien til Daniel på Korsika. I Nice oppdagear Daniel at baggen hans ikkje har kome med flyet. Neste dag henter de den på flyplassen og skal til å ta ein taxi til havnen for å ta båt til Korsika, når ein Lexus SUV braser inn i bakdelen av taxien. To maskerte menn hopper ut av bilen og stjeler bagen til Daniel. Daniel skjønner nå at bagen inneheld mer enn han visste. Men hva ? Hvem plantet det der? Oh kven var de maskerte mennene som stjal bagen til Daniel ?
  Daniel og Joachim må nå på ein reise som kom overraska og Daniel får seg ein ny kjæreste, Kira. Men han får og dårlege nyhende om faren sin…

  Eg syntest denne boka var vanskeleg å leve seg inn i og vanskeleg å forstå. Det var litt sånn at plutselig var dei på ein plass og i neste setning var dei mange mil vekke frå den plassen, og det irriterte meg. Hugs at dette er ei bok for ungdommar ikkje for 20-30 åringar. Du skulle ikkje ha kastet bort tida di på denne boka.
  Det einaste som gjorde at boka fekk terningkast 2 var at det var spennande nokre gongar og at du måtte tenke deg fram til svaret og det syntest eg var moro.

 4. Ådne Kalvik (Skole: Voss ungdomsskule)

  Tittel: Tumbling Dice
  Forfatter: Pål Gerdhard Olsen
  Utgjeve: 20.08.2013
  Sider: 162
  Sjanger: Action
  Terningkast: 3

  Handling:
  Daniel og bestekompisen Joachim er på veg til sommarhuset i Korsika. I Nice blir bagen til Daniel stolen, Daniel skjønner ingenting. Daniel får større problem når ein SUV kræsjar inn i taxien.
  Daniel skjønner at det har loge noe i baggen hans og finn raskt ut at det er ein harddisk.

  Mi meining:
  Begynnelsen var vanskelig å forstå fordi det var skrive lite om hovedpersonane.
  Handlingen var treig og kjedeleg, men slutten var litt betre!
  Anbefaler ikkje boka for 0-13 åringear fordi hi kan være vanskeleg å forstå.
  Den passer kanskje for folk som liker å kjede seg! 

  Kva vil forfattaren?:
  Eg skjønnar ikkje heilt kva forfattaren vil ha fram i denne boka, men truelig vil han kjeda norske tenåringar så mykje som mogleg

  Kva kan forfattaren gjere betre?
  Skrive meir om personane og gjera boka meir spennande sånn at lesaren har lyst til å bla vidare.

 5. Jesper Tobias Berger (Skole: Spydeberg Ungdomsskole)

  Rapport av boken Tumbling Dice, av Jesper Tobias Berger.

  Tumbling Dice er en ungdom/voksenbok av Pål Gerhard Olsen, og handler om de to guttene, Daniel og Joachim som drar på ferie til Korsika for å bo i familiens strandhus. Men alt går galt fra første stund, når Daniel ikke får bagen sin på flyplassen og må vente på den et par dager, og når han endelig får den igjen blir drosjen deres knust av en Lexus og maskerte menn stjeler bagen hans.
  De to guttene lokaliserer de maskerte mennene og finner ut at de er livvaktene til en styrtrik russer. De møter etter en stund datteren til russeren, Kira, som Daniel faller pladask for med en gang. Sammen prøver de tre og finne ut hva mennene vil med bagen og hva som er så verdifullt oppi den.
  Jeg syns denne boken virker som et forsøk på å lage en thriller, men boken blir rett og slett aldri spennende, for å lage en thriller er handlingen i denne boken altfor tynn.
  Språket er heller ikke noe spesielt bra. De bruker ofte engelsk ”slæng” i setningene som bare blir kleint og dumt.
  Denne boken var ikke noe for meg og jeg ville ikke anbefale den.
  Terningkast: 2

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*