Tumbling dice

Av: Pål Gerhard Olsen i Uprisen, Uprisen 9 anmeldelser

Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på taxien deres, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel skjønner at bagen inneholdt mer enn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der? Og hvem er ute etter det?

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

9 anmeldelser av “Tumbling dice

 1. Morten Lilleås Ringstrand (Skole: Åkraungdomsskole)

  Tumbling Dice spennende action bok

  Tittel : Tumbling Dice
  Forfatter : Pål Gerhard Olsen
  Tidligere utgivelser for unge : 11
  Sjanger : Action
  Antall sider : 163
  Forlag : Cappelen Damm

  I boken møter du Daniel og Joachim.
  De to er noen modige og smarte 17 åringer som reiser til Korsika.
  Handlingen fåregår i forskjellige steder i Frankrike.
  Virker som om han ikke har oppdiktet noen av stedene de besøker i boka.
  Selve oppdraget i boka var å få tilbake chipen som faren hadde gjemt i bagen tidligere. For å beholde chipen må de reise rundt om i Frankrike.
  Det er et par folk som blir drept av de forskjellige skurkene.
  Noen ord er litt vanskelige å lese fordi noe står på fransk, men det er bare en setning her og der så det går helt fint. Boken var spennende og vanskelig og legge fra seg.
  Jeg gir den terningkast 5.

 2. Halvard Øverlien (Skole: Fræna Ungdomsskule)

  Daniel og kompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før en svær SUV braser inn i siden på taxien deres, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel skjønner at bagen inneholdt mer enn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der?

 3. Matias Skjelde (Skole: Voss Ungdomsskule)

  Tumbling dice

  Forfatter: Pål Gerhard Olsen
  Tittel: Tumbling Dice
  Terningkast: 2
  Sjanger: Action, Krim
  Sider: 162

  Denne boka handlar om Daniel og bestekompisen hans Joachim som skal reise på feriehuset til familien til Daniel på Korsika. I Nice oppdagear Daniel at baggen hans ikkje har kome med flyet. Neste dag henter de den på flyplassen og skal til å ta ein taxi til havnen for å ta båt til Korsika, når ein Lexus SUV braser inn i bakdelen av taxien. To maskerte menn hopper ut av bilen og stjeler bagen til Daniel. Daniel skjønner nå at bagen inneheld mer enn han visste. Men hva ? Hvem plantet det der? Oh kven var de maskerte mennene som stjal bagen til Daniel ?
  Daniel og Joachim må nå på ein reise som kom overraska og Daniel får seg ein ny kjæreste, Kira. Men han får og dårlege nyhende om faren sin…

  Eg syntest denne boka var vanskeleg å leve seg inn i og vanskeleg å forstå. Det var litt sånn at plutselig var dei på ein plass og i neste setning var dei mange mil vekke frå den plassen, og det irriterte meg. Hugs at dette er ei bok for ungdommar ikkje for 20-30 åringar. Du skulle ikkje ha kastet bort tida di på denne boka.
  Det einaste som gjorde at boka fekk terningkast 2 var at det var spennande nokre gongar og at du måtte tenke deg fram til svaret og det syntest eg var moro.

 4. Ådne Kalvik (Skole: Voss ungdomsskule)

  Tittel: Tumbling Dice
  Forfatter: Pål Gerdhard Olsen
  Utgjeve: 20.08.2013
  Sider: 162
  Sjanger: Action
  Terningkast: 3

  Handling:
  Daniel og bestekompisen Joachim er på veg til sommarhuset i Korsika. I Nice blir bagen til Daniel stolen, Daniel skjønner ingenting. Daniel får større problem når ein SUV kræsjar inn i taxien.
  Daniel skjønner at det har loge noe i baggen hans og finn raskt ut at det er ein harddisk.

  Mi meining:
  Begynnelsen var vanskelig å forstå fordi det var skrive lite om hovedpersonane.
  Handlingen var treig og kjedeleg, men slutten var litt betre!
  Anbefaler ikkje boka for 0-13 åringear fordi hi kan være vanskeleg å forstå.
  Den passer kanskje for folk som liker å kjede seg! 

  Kva vil forfattaren?:
  Eg skjønnar ikkje heilt kva forfattaren vil ha fram i denne boka, men truelig vil han kjeda norske tenåringar så mykje som mogleg

  Kva kan forfattaren gjere betre?
  Skrive meir om personane og gjera boka meir spennande sånn at lesaren har lyst til å bla vidare.

 5. Jesper Tobias Berger (Skole: Spydeberg Ungdomsskole)

  Rapport av boken Tumbling Dice, av Jesper Tobias Berger.

  Tumbling Dice er en ungdom/voksenbok av Pål Gerhard Olsen, og handler om de to guttene, Daniel og Joachim som drar på ferie til Korsika for å bo i familiens strandhus. Men alt går galt fra første stund, når Daniel ikke får bagen sin på flyplassen og må vente på den et par dager, og når han endelig får den igjen blir drosjen deres knust av en Lexus og maskerte menn stjeler bagen hans.
  De to guttene lokaliserer de maskerte mennene og finner ut at de er livvaktene til en styrtrik russer. De møter etter en stund datteren til russeren, Kira, som Daniel faller pladask for med en gang. Sammen prøver de tre og finne ut hva mennene vil med bagen og hva som er så verdifullt oppi den.
  Jeg syns denne boken virker som et forsøk på å lage en thriller, men boken blir rett og slett aldri spennende, for å lage en thriller er handlingen i denne boken altfor tynn.
  Språket er heller ikke noe spesielt bra. De bruker ofte engelsk ”slæng” i setningene som bare blir kleint og dumt.
  Denne boken var ikke noe for meg og jeg ville ikke anbefale den.
  Terningkast: 2

 6. CVJ (Skole: Hop ungdomsskole)

  Tumbling dice

  Dette er vår sang. Jo da, operaene dine kan også få være med, men det var denne sangen som fikk oss til å … smelte sammen. «Tumbling Dice».
  Tittel: Tumbling Dice
  Forfatter: Pål Gerhard Olsen
  Forlag: Cappelen damm
  Årstall: 2013
  Antall sider: 162
  Boka handler om to kompiser på 17 år som skal reise på ferie til Korsika. De skal først fly til nice også skal de videre til Korsika med ferge. Daniel er hovedpersonen og den ene av kompisene. På flyet møter de Andy en røslig ostepopbrun fyr med gullenke rundt halsen, tilbakestrøket hår i voksstive bølger, laksefarget sommerskjorte og hvite Armani-jeans. Han virker hyggelig men, Daniel føler at det er noe mystisk med han. Når de ankommer flyplassen i Korsika så kommer ikke bagen til daniel ut av rullebåndet og de lurer på hvor den er. De melder bagen savnet. Neste dag er bagen dukket opp igjen og de tar taxi inn til byen. Plutselig skjer det noe helt uventet. En svart USV krasjet inn i taxien og to maskerte menn kom ut av bilen åpnet bagasjerommet på taxien og stjal bagen, som de nettopp hadde fått tilbake. Daniel og Joachim skjønner ingenting. Daniel tenker at det må være noe mer med denne bagen. Det må ha vært noe viktig noe hemmelig som var oppe i bagen men, han kunne ikke sette fingeren på hva det var. Noen må ha plantet noe i bagen på Gardermoen eller når den ble borte på flyplassen. Etter sammenstøtet kom politiet for å etterforske saken. Joachim og Daniel sa at de så to maskerte menn og en SUV og det var alt. Etter dette hadde de lyst og etterforske også. Hvorfor ble bagen hans stjålet og hva som er oppe i bagen. De måtte komme til bunns i dette. Når de ikke kunne fortsette videre til Korsika på grunn av bagen, så ringte de til Andy og fikk husly hos han. Den kvelden gikk de ut for å se på byen Korsika. Daniel så en jente på en scooter. Han ble forelsket med en gang. Neste dag, når Andy hadde vist de Et gammelt hus som tidligere hadde vært huset til Keith Richards og som hele Rolling Stones bodde i og lagde sanger, fikk han en samtale også måtte han gå. Når han gikk ut og ga nøklene til guttene, ga de den videre til arbeidsformannen og gikk ut også. De gikk ned for å se på bygningen. Når de kom til huset så de SUV `en som de så når bagen ble stjålet innenfor porten til huset. Etter en stund kom jenten med scooteren. Daniel begynte å snakke med hun. Han spurte hun om bagen. Hun sa at de som var i SUV` en var hjelperne til faren. Seinere prøver de å stjele bagen. De klarer det så vidt. Men, de blir oppdaget og nesten tatt. Så skilles Irina, Joachim og Daniel. Seinere prøver noen og stjele bagen fra Daniel en gang til, men de klarer det ikke. Så gjenforenes alle og de møter moren til Irina. Det blir et stort opprør der moren og en annen mafiaboss møtes på havet i båter. Også går skipene ned og Irina er den eneste som overlever. Mafiabossen var en som skulle kjøpe harddisken.
  Jeg synes boken er ganske bra. Men det er et terningskast 4 fordi. Jeg synes det var litt vanskelig og huske og sette seg inn i detaljene.
  Jeg tror egentlig boken handler om forholdet mellom faren og Daniel. At de har et litt dårlig forhold, men blir bedre etter alt.

 7. Stian Solvang Høines (Skole: Åkraungdomsskole)

  Tumbling Dice

  Tittel : Tumbling Dice
  Forfatter : Pål Gerhard Olsen
  Tidligere utgivelser for unge : 11
  Sjanger : Action
  Antall sider : 163
  Forlag : Cappelen Damm

  I Tumbling Dice handler det om Joachim og Daniel
  Joachim: Joachim er veldig flink med damer. Han er veldig modig.
  Daniel: Daniel er mer en person som er mer interessert i innsiden på en dame. Daniel kan være litt pysete noen ganger, men som regel er han veldig modig.

  Handling: Boka handler om 2 gutter på 17 år som reiser til en by i Frankrike alene. Daniel og Joachim. Når de lander har baggen til Daniel forsvunnet. De finner ut at noen har tatt den og puttet en veldig viktig hardisk i den. De prøver å få tak i baggen igjen. Men da finner de ut hvorfor baggen hadde forsvunnet. De får tak i baggen å hardisken. De må gjemme seg. De finner ut en haug med hemmeligheter om faren til Daniel. Hvem han egentlig er. De støter på mange farer. Det er en del folk som vil ha tak i den hardisken.

  Min mening: Jeg syntes boka var veldig spennende. Men den ble litt overdreven etter hvert. Men ellers var den ganske bra.
  Terningkast: 4

 8. Nicolai Dvergastein (Skole: Torstad)

  Bokanmeldelse
  Tittel: Tumbling Dice
  Forfatter: Pål Gerhard Olsen
  Sjanger: Action
  Forlag: Cappelen Damm
  Sider: 163
  Daniel og Vennen Joachim er på vei til Korsika. Når de lander i Nice oppdager de at bagen til Daniel ikke har kommet frem. De blir i Nice i tre dager. Etter tre dager drar de til ferja Plutselig braser en svær SUV bakfra på taxien. Det løper ut maskerte menn og tar bagen til Daniel. Etter hvert skjønner Daniel at det var noe i den bagen som var verdifullt. Men hva?
  Spenningen ga meg lysten til å bla videre fordi: Jeg levde meg inn i boka, og kunne ikke legge den fra meg.
  Boka er lettlest, og er perfekt for de som elsker spenning. Språket kan bli litt kjedelig av og til men ellers en grei bok.
  Forfatteren: Forfatteren har greit språk, det kan være litt vanskelig fordi han tar med noen franske ord som leseren ikke forstår.
  Denne boken er for de som elsker spenning og grøsser.
  Terningkast: 4

 9. Joakim Flatmo (Skole: Fræna Ungdomskole)

  Daniel og bestekompisen Joachim er på vei til familiens sommerhus på Korsika. I Nice oppdager Daniel at bagen hans ikke er kommet med flyet. Dagen etter rekker de ikke engang ned til ferja før ensvær SUV braser inn i taxien deres bakfra, og maskerte menn stjeler bagen. Daniel Skjønner at bagen inneholdt merennn han var klar over. Men hva? Hvem har plantet det der? Og hvem er ute etter det. Jeg synest boka var bra

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*