Samuel Sekel og flukten fra Paris

Av: Tina Trovik i Uprisen 7 anmeldelser

Samuel Sekel er en ny, norsk fantasyserie. Den var en av vinnerne i Schibsted Forlags romankonkurranse i 2011 i kategorien beste barne- og ungdomsbok. I denne humoristiske og actionfylte serien lærer vi om hvordan det var å leve i antikkens Egypt og i Paris under revolusjonen.

Da Samuel er 13 år gammel oppdager han et mulig terrorangrep. Det mystiske Byrået, som står bak aksjonen, samler informasjon fra fortiden i et gigantisk bibliotek. Langt ute på Hardangervidda har de en hemmelig skole for tidsreisende, hvor Samuel blir elev. Snart forstår han at det er mer ved Byrået enn tidsreiser og samling av fakta. Men det er først da han reiser tilbake til Paris under revolusjonen og ser Marie-Antoinette foran giljotinen, at han oppdager den sjokkerende sannheten om foreldrene sine.

Forlag: Schibsted
Utgivelsesår: 2012

7 anmeldelser av “Samuel Sekel og flukten fra Paris

 1. marie

  Samuel Sekel og flukten fra Paris

  Boken handler om Samuel som har narkolepsi. Men han har også klisterhjerne. En dag sitter Samuel på kjøpesenteret og gjør lekser. Så oppdager han en mann som kan se ut som en selvmordsbomber. Mannen har på seg en dunjakke som er lukket helt igjen. Mannen tok opp en mobiltelefon. Samuel trodde at han var en selvmordsbomber så han røyste seg og sparket han. Mannen datt ned på gulvet og det kom en lyd av knust glass. Mannen begynte å rope at det svir og dro ned glidelåsen på jakken. Det var masse ledninger der og noen knuste glassrør som det kom rennende grønn syre ut av. Etter en stund kom det noen folk som tok Samuel med seg. Samuel ville ikke bli med dem, men han ble truet med og bli gitt elektrisk støt av en strømpistol. Jeg synes at boken var ganske bra fordi det var action. Jeg anbefaler denne boken for 10 år og opp hvis du er litt ekstra god og lese. (Erik 8.klasse)

 2. marie

  Samuel Sekel og flukten fra Paris

  Syv år gammel ble Samuel Sekel funnet bevisstløs og forlatt i skogen. Flere år senere avslører han et mulig terrorangrep. Men langt ute på Hardangervidda har de en hemmelig skole for tidsreisende. Hvor Samuel blir elev. Han reiser tilbake i tid til Paris under revolusjon. Du burde lese den, den er veldig spennende. Jeg anbefaler denne boken fordi den var spennende og morsom. (Dag Ernhard 8.klasse)

 3. marie

  Samuel Sekel

  Boka handler om en 7 år gammel gutt som heter Samuel Sekel. Han er hjemme og ser på alle folkene som går fort forbi. Det er varmt ute så alle går uten jakke eller lue. Plutselig kommer det en mann med en hatt og frakk som han gjemmer kroppen sin i.
  Jeg synes boken var spennende for det er litt krim i det. Jeg elsker krim. Jeg liker også denne boken for forfatteren skriver på en så fin måte at jeg lever meg inn i den. Denne anbefaler jeg til 12 år og oppover.

 4. marie

  Det blir en sekser

  Forfatteren heter Tina Trovik og boken heter Samuel Sekel og flukten fra Paris. Det er den første boken i en serie. Boken er på 316 sider og den er lettlest.

  En foreldreløs gutt med navn Samuel Sekel blir funnet i skogen, han blir den yngste i den hemmelige organisasjoner, der er det 3D opptak og tidsreising. Han finner ut hvem faren, reiser tilbake i tid for å finne moren sin. Han reiser først til Egypt men er det fra den tiden han ble født? Han blir fanget i en annen tid, kommer han seg hjem? Et tips fra meg: les boka.

  Jeg opplevde mange forskjellige følelser når jeg leste boken; trist, glad, spent, nysgjerrig og overrasket. Boken kommer veldig fort i gang, de 20 første sidene i boken er nok til at du vil lese mer. Det er et høyt tempo, man blir revet med. Det er en litt åpen slutt, man lurer på hva som skjer med den hemmelige organisasjonen.

  Boken er noe for seg selv, det skjer nesten noe hele tiden. De 100–50 siste sidene klarte jeg ikke å legge fra meg boken.

  Boka er ikke viktig og den er ikke veldig sannsynelig, men hvem vet for organisasjonen er jo hemmelig… Men boka er veldig spennende.
  Begynnelsen, middelen og slutten henger godt sammen. Boka passer til folk fra 11 til 20 årene.

 5. marie

  Samuel Sekel – og flukten fra Paris

  »Samuel Sekel og flukten fra Paris» er skrevet av Tina Trovik og ligger på 318 sider. Boken ble utgitt i 2012, og er en fantasy bok. Det er ikke satt noe målgruppe, men jeg mener personlig at boken passer til de som er 13 år og oppover, og for de som liker å lese. Denne boken er komplisert, så du må være en god leser og følge med hele veien for å skjønne hva som skjer.

  Boken handler om 14 år gamle Samuel Sekel. Han ble funnet bevisstløs og forlatt i en skog med kroppen full av mystiske arr da han var 7 år. Han har narkolepsi og faller i søvn hvor som helst og når som helst. Flere år senere blir han hentet av et byrå som ikke mange i verden vet om. Samuel blir elev på en hemmelig skole for tidreisende som ligger langt ute på Hardangervidd . Han blir faktisk den yngste eleven. Under denne reisen får han vite mange svar på ting han alltid har lurt på, men er sannheten verdt å finne ut av?
  Det som gjør boken så bra er den er allerede spennende på første side, men det beste er at det høye spenningsnivået holder hele romanen ut. Boken er kombinert av fantasi og historiekunnskap, og det er det som gjør den underholdende å lese. Det forfatteren har klart veldig bra er at jeg alltid stilte spørsmål til meg selv, og jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boken fordi jeg ville finne ut hva som skjer med Samuel.

  Grunnen til at boken får et terningskast 5, og ikke 6, er fordi jeg syns det var ganske kjipt at boken ikke ble skrevet i »jeg» perspektiv. Hvis boken hadde blitt skrevet i »jeg» perspektiv mener jeg at leserne hadde fått mer tilknytning til karakteren, og det hadde gjort boken enda mer spennende enn det den allerede er. Denne boken er den beste av alle upris-bøkene jeg har lest, og jeg håper så inderlig at den kommer til finalen! Mens jeg venter spent på å få vite hvilken bok som kommer til finalen, vil jeg at alle som leser denne rapporten skal løpe ut og kjøpe »Samuel Sekel og flukten fra Paris»!

  zpb

 6. marie

  En utrolig spennende bok!

  Samuel er et fosterbarn.Han har narkolepsi og vet verken hvem moren eller faren er. Han er 13 år, og er på kjøpesenteret da han oppdager et mulig terrorangrep. Heldigvis er angrepet falskt og laget og planlagt av byrådet. En mystisk organisasjon som kan reise i tiden. Samuel blir med byrådet til en skole på Hardangervidda hvor han blir elev. Elevene har forskjellige oppgaver, og Samuel skal bli en tidsturist, en som reiser i tid. Han kommer borti noen tilfeldige spor som fører han nærmere og nærmere den sjokkerende sannheten om seg selv og sin familie.

  Forfatteren klarte definitivt å lage en spennende fantasybok. Den var utrolig original, og ikke forutsigbar i det hele tatt. Boka var kjempelett å leve seg inn i, og det tok ikke lang tid å lese de 319 sidene boka har. Boka var spennende nesten hele tiden, og den var kjempebra. Jeg ble veldig overrasket i gjennom boka, noe som er positivt. Det skal en del til for at jeg skal bli overrasket over en bok. Slutten var også utrolig spennende og med mye action, men den var litt brå. Det virket litt som om forfatteren stresset litt med slutten siden den var så brå. Men slutten var uforutsigbar og hadde et høyt spenningsnivå.

  Jeg hadde lyst til å bla videre fordi boka var så bra, og den leste seg nesten selv. Jeg ble utrolig nysgjerrig på hva som kom til å skje på neste side, så jeg måtte bare bla videre. Jeg ga boka terningkast 5 fordi den var utrolig bra, men som sagt var slutten litt for brå. Jeg har lest mange spenningsbøker, men denne var blant de beste. Boken passer for 12-16 åringer som liker spennende fantasybøker.

  S

 7. marie

  God, men ikke best

  Samuel Sekel og flukten til Paris er skrevet av forfatteren Tina Trovik og den boka er hennes debut.

  Samuel Sekel er 13 år gammel. Han oppdager et mulig terrorangrep. Det er et mystisk Byrå som står bak aksjonen som samler informasjon fra fortiden i et svært bibliotek. Samuel blir elev av en hemmelig skole for tidsreiser ute på Hardangervidda. Snart forstår han alt om Byrået.

  Jeg synes at boka har en kort begynnelse og går rett inn i en utrolig handling. Det er en veldig høyt spenningsnivået, men fantasien var overdrevet for eksempel at Byrået har en gigantisk bibliotek som samler informasjon om framtiden, det har ikke noe mening, jeg kan ikke skjønne at med så mye teknologi som dem har, for eksempel DNA sensor, kan dem ikke lagre informasjonen i en data, jeg synes at det er litt rart. Men den svært biblioteket gir litt spennig i denne boka.
  For de ungdommer som liker fantasi, anbefaler jeg denne boka.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*