Pyro (Tinius 2)

Av: Stein Morten Lier i Uprisen, Uprisen 4 anmeldelser

Klubbhuset til Vålerenga Trolls brenner, og treneren Truls blir arrestert, mistenkt for å stå bak brannen. Tinius er sikker på at Truls er uskyldig, og bestemmer seg for å undersøke saken nærmere på egenhånd. Før han vet ordet av det, vikles han inn i et nett av forbrytelser. Sander vegrer seg for å hjelpe til, og Tinius blir kjent med Ines, som virker mye mer gira på å finne pyromanen og løse mysteriet.

Tilbake til oversikt

Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 173

4 anmeldelser av “Pyro (Tinius 2)

1. Sondre Sollesnes (Skole: Åkra Ungdomskule)

Dei 2 mystiske brannane

Tittel: Pyro
    Forfattar: Stein Morten Lier
    Bøker i samme serie: 1 bok til som heiter Rookie
    Sider: 173

I Boka møter vi Tinius og Inez
    Tinius er ein nysgjerrig gut med møkje mot som nesten ikkje er redd for noko.
    Inez er ei nysgjerrig og redd jente som har mykje mot og liker å hjelpe andre som trenger hjelp

Handling: Tinius og Ines er på jakt etter han som blir kalla Pyromanen på Jordal etter 2 hus har brent ned på kort tid og finner han til slutt og dei roter seg opp i masse trøbbel fordi Pyromanen jobbar for ein Mafia Boss.

Tema: Det som boka legg fokus på er kriminalitet.

Språket i boka: Duet er typisk ungdomsspråk i boka som eksempel på ord som er brukt er Jævla, Skjer`a, Faen.

Mitt intrykk av boka: Eg synast boka var veldig spennande og vanskeleg og legge frå seg. Det skjedde mye action i boka sidan det var kriminalitet i bilde med Mafiaen.
    Terning Kast i boka sidan det var kriminalitet i bilde med Mafiaen.
    Terning Kast 5

2. Hans (Skole: Torstad ungdomsskole)

Tittel: Pyro
    Forfatter: Stein Morten Lier
    Årstall: 2013
    Antall sider: 173
    Serie: Tinius-triller bok 2
    Sjanger: Spenningsbok

Tinius spiller amerikansk fotball for Vålerenga Trolls. Rett før kamp begynner klubbhuset å brenne, og treneren blir fengslet for å ha tent på. Tinius vet at treneren er uskyldig og må etterforske på egenhånd. Han kommer bort i en kriminalbande, og hva skal han gjøre når politiet ikke tror han?

Jeg synes at boka er veldig spennende og det skjer noe hele tiden. Dette gjør at man får lyst til å lese videre for å se hva som hender. Samtidig er det litt frustrerende at man vet at Tinius har rett og at ingen tror han, men han har ikke alle puslespillbrikkene i puslespillet.

Boken passer godt til de fleste, og den er lett å lese. Det eneste som var litt dumt med boken, var at alt det dumme som kunne skje, skjedde, så handlingen ble litt lite troverdig. Derfor gir jeg terningkast 5.

3. Philip Drivenes (Skole: Haugåsen ungdomsskole)

Bokanmeldelse av Pyro (en Tinius thriller)

Tittel: Pyro.

Forfatter: Stein Morten Lier.

Bokforlag: Ascehoug.

Hvem boken handler om:
    Hovedpersonen er Tinius, men Sander og Inez har også en viktig rolle i handlingen.

Bokens handling:
    Boken handler om Tinius som spiller amerikansk fotball. Han blir vitne til en stor brann som får dramatiske konsekvenser for Tinius sine neste dager. I tillegg til at treneren blir anklaget for å være pyroman, blir Tinius blandet opp i en rekke forbrytelser som kan koste ham livet…

Denne boken passer for: Lesere som liker action og som er mellom 12 og 14 år.

Jeg syntes dette om boka: Dette er en veldig spennende bok som gjør deg oppslukt av handlingen. Jeg satt hele tiden og tenkte hva skjer nå? Dette er en veldig god bok. Men den er kanskje litt opplagt innimellom.

Philip Drivenes 8a, Haugåsen.

4. Anders Åsen Tryggestad (Skole: Sunnylven)

Boka handlar om Tinius som prøver å etterforske brannen i klubbhuset til Vålerenga Trolls. Når trenaren til Tinius blir mistenkt og sett i varetekt, startar etterforskinga for fult, og han får hjel p av Inez og hunden Baltus. Det viser seg å vere farlig når dei blandar seg opp i ein pyroman og ein mafia sine gjerningar.
    Boka var veldig lett å lese og eg skjønte alltid kva den handla om. Den er skriven på ein bra måte, lett på leve seg inn i, og er ei bok for alle som likar spenning.
    Boka liknar litt på ein annan serie eg har lest før om unge spanarar i Oslo. Det er også mange nye hendingar som eg ikkje har lest før.
    Pyro startar midt i ei handling, og den er spennande frå første stund. Eg likte at den starta med ein gong. Boka var litt vanskelig å legge frå seg, fordi det var mange forskjellige spenningspunkt fordelt utover heile boka. Den var realistisk og eg kunne godt ha sett for meg noko liknande skje i verkelegheita.
    Boka er den andre i thrillerserien som Stein Morten Lier har skrive. Han har skrive ti bøker frå før, den siste heiter Rookie. Eg ville gjerne ha lest den boka, fordi den liknar litt på PYRO.
    Dei fleste ungdommar likar denne type bøker og den passar frå 13-15 år. Moralen i boka er at det ikkje alltid er lurt å blande seg for mykje opp i politiet sine saker. Eg er godt fornøgd etter å ha lest denne, og vil virkelig anbefale den til andre gutar.