Pyro (Tinius 2)

Av: Stein Morten Lier i Uprisen, Uprisen 2 anmeldelser

Klubbhuset til Vålerenga Trolls brenner, og treneren Truls blir arrestert, mistenkt for å stå bak brannen. Tinius er sikker på at Truls er uskyldig, og bestemmer seg for å undersøke saken nærmere på egenhånd. Før han vet ordet av det, vikles han inn i et nett av forbrytelser. Sander vegrer seg for å hjelpe til, og Tinius blir kjent med Ines, som virker mye mer gira på å finne pyromanen og løse mysteriet.

Tilbake til oversikt

Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 173

2 anmeldelser av “Pyro (Tinius 2)

1. Sondre Sollesnes (Skole: Åkra Ungdomskule)

Dei 2 mystiske brannane

Tittel: Pyro
    Forfattar: Stein Morten Lier
    Bøker i samme serie: 1 bok til som heiter Rookie
    Sider: 173

I Boka møter vi Tinius og Inez
    Tinius er ein nysgjerrig gut med møkje mot som nesten ikkje er redd for noko.
    Inez er ei nysgjerrig og redd jente som har mykje mot og liker å hjelpe andre som trenger hjelp

Handling: Tinius og Ines er på jakt etter han som blir kalla Pyromanen på Jordal etter 2 hus har brent ned på kort tid og finner han til slutt og dei roter seg opp i masse trøbbel fordi Pyromanen jobbar for ein Mafia Boss.

Tema: Det som boka legg fokus på er kriminalitet.

Språket i boka: Duet er typisk ungdomsspråk i boka som eksempel på ord som er brukt er Jævla, Skjer`a, Faen.

Mitt intrykk av boka: Eg synast boka var veldig spennande og vanskeleg og legge frå seg. Det skjedde mye action i boka sidan det var kriminalitet i bilde med Mafiaen.
    Terning Kast i boka sidan det var kriminalitet i bilde med Mafiaen.
    Terning Kast 5

2. Hans (Skole: Torstad ungdomsskole)

Tittel: Pyro
    Forfatter: Stein Morten Lier
    Årstall: 2013
    Antall sider: 173
    Serie: Tinius-triller bok 2
    Sjanger: Spenningsbok

Tinius spiller amerikansk fotball for Vålerenga Trolls. Rett før kamp begynner klubbhuset å brenne, og treneren blir fengslet for å ha tent på. Tinius vet at treneren er uskyldig og må etterforske på egenhånd. Han kommer bort i en kriminalbande, og hva skal han gjøre når politiet ikke tror han?

Jeg synes at boka er veldig spennende og det skjer noe hele tiden. Dette gjør at man får lyst til å lese videre for å se hva som hender. Samtidig er det litt frustrerende at man vet at Tinius har rett og at ingen tror han, men han har ikke alle puslespillbrikkene i puslespillet.

Boken passer godt til de fleste, og den er lett å lese. Det eneste som var litt dumt med boken, var at alt det dumme som kunne skje, skjedde, så handlingen ble litt lite troverdig. Derfor gir jeg terningkast 5.