Øynene på veien. Hendene på rattet.

Av: Hans Petter Laberg i ungdom, Uprisen, Uprisen 2 anmeldelser

”Hva var det?” spurte jeg.
Han svarte ikke. Bilen stoppet ikke helt. Vi var de eneste på veien her.
”Ser du noe?” sa jeg.
Han ristet sakte på hodet mens han gransket det som var bak oss.
”Vi må gå ut og undersøke,” sa jeg.
”Ingen vits i det,” svarte han.
Jeg tok tak i ham.
”Vi må kjøre tilbake og se hva vi traff!” sa jeg.

Det er sommerferie, sommerjobb, alle vennene er bortreist og sola er på vei ned. Så smeller det – og veien hjem blir aldri mer den samme.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

2 anmeldelser av “Øynene på veien. Hendene på rattet.

 1. Malin Løkker Ytterstad (Skole: Kråkerøy ungdomsskole)

  Anmeldelse av boka øynene på veien. Hendene på rattet.

  Boka handler om en ulykke som skjedde med en bil og hva som skjer etter at ulykken er rammet. Altså trafikkulykke er temaet i denne boka.

  Jeg syntes boka var veldig spennende og forfatteren skrev på en bra måte som gjorde meg interresert. Også den teksten som står bak boka røpet ikke så veldig mye så da ble jeg nysgerrig å fikk lyst å lese hele boka. Jeg syntes temaet er viktig å ta opp ettersom det skjer trafikkulykker hele tiden.

  Boka trekker trafikkukykke inn i lyset og setter mer fokus på det. Jeg syntes boka mener at det er viktig å være forsiktig og ta hensyn til andre. Her så sier jo tittelen på boka ganske om hva boka innholder. Så jeg syntes tittelen passet bra.

  Forfatteren som skrev denne boka heter Hans Petter Laberg og er født i 1966. Denne boka som jeg nå har anmeldt er hans niende ungdomsroman.

 2. Andreas Strøm Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Øynene på veien, hendene på rattet

  Denne boken handler om en gutt som får seg sommerjobb hos faren som jobber som håndtverker. Gutten har tidligere vært sammen med en jente som heter Bea, men nå har han blitt forelsket i henne igjen og tenker mye på henne. En dag når de sitter i bilen på tur hjem fra en jobb hører de plutselig et smell, og veien hjem blir aldri mer den samme.

  Jeg synes boken var godt skrevet fordi jeg ble sittende å vente i spenning på noe jeg skjønte kom til å skje, og det gjør at boken er gøy å lese og det er vanskelig å legge den fra seg. Jeg mener at boken kunne ha hatt en mer spennende slutt fordi det er en ganske så kjedelig slutt hvor jeg hadde forventet litt mer drama.

  Bokas tema er trafikkulykke og at det er viktig å si ifra hvis man skulle komme utfor et uhell. Boken er på ca. 140 sider og er skrevet av Hans Petter Laberg som er en norsk ungdomsbokforfatter. Jeg anbefaler denne boka og vil gi den terningkast 5.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*