Øynene på veien. Hendene på rattet.

Av: Hans Petter Laberg i ungdom, Uprisen, Uprisen 6 anmeldelser

”Hva var det?” spurte jeg.
Han svarte ikke. Bilen stoppet ikke helt. Vi var de eneste på veien her.
”Ser du noe?” sa jeg.
Han ristet sakte på hodet mens han gransket det som var bak oss.
”Vi må gå ut og undersøke,” sa jeg.
”Ingen vits i det,” svarte han.
Jeg tok tak i ham.
”Vi må kjøre tilbake og se hva vi traff!” sa jeg.

Det er sommerferie, sommerjobb, alle vennene er bortreist og sola er på vei ned. Så smeller det – og veien hjem blir aldri mer den samme.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

6 anmeldelser av “Øynene på veien. Hendene på rattet.

 1. Malin Løkker Ytterstad (Skole: Kråkerøy ungdomsskole)

  Anmeldelse av boka øynene på veien. Hendene på rattet.

  Boka handler om en ulykke som skjedde med en bil og hva som skjer etter at ulykken er rammet. Altså trafikkulykke er temaet i denne boka.

  Jeg syntes boka var veldig spennende og forfatteren skrev på en bra måte som gjorde meg interresert. Også den teksten som står bak boka røpet ikke så veldig mye så da ble jeg nysgerrig å fikk lyst å lese hele boka. Jeg syntes temaet er viktig å ta opp ettersom det skjer trafikkulykker hele tiden.

  Boka trekker trafikkukykke inn i lyset og setter mer fokus på det. Jeg syntes boka mener at det er viktig å være forsiktig og ta hensyn til andre. Her så sier jo tittelen på boka ganske om hva boka innholder. Så jeg syntes tittelen passet bra.

  Forfatteren som skrev denne boka heter Hans Petter Laberg og er født i 1966. Denne boka som jeg nå har anmeldt er hans niende ungdomsroman.

 2. Andreas Strøm Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Øynene på veien, hendene på rattet

  Denne boken handler om en gutt som får seg sommerjobb hos faren som jobber som håndtverker. Gutten har tidligere vært sammen med en jente som heter Bea, men nå har han blitt forelsket i henne igjen og tenker mye på henne. En dag når de sitter i bilen på tur hjem fra en jobb hører de plutselig et smell, og veien hjem blir aldri mer den samme.

  Jeg synes boken var godt skrevet fordi jeg ble sittende å vente i spenning på noe jeg skjønte kom til å skje, og det gjør at boken er gøy å lese og det er vanskelig å legge den fra seg. Jeg mener at boken kunne ha hatt en mer spennende slutt fordi det er en ganske så kjedelig slutt hvor jeg hadde forventet litt mer drama.

  Bokas tema er trafikkulykke og at det er viktig å si ifra hvis man skulle komme utfor et uhell. Boken er på ca. 140 sider og er skrevet av Hans Petter Laberg som er en norsk ungdomsbokforfatter. Jeg anbefaler denne boka og vil gi den terningkast 5.

 3. Minna Sletten (Skole: Kila skole, 9A)

  Øynene på veien, hendene på rattet.

  Denne boka handler om en gutt som har sommerjobb hos faren som jobber som håndtverker. Plutselig en dag da de kjører hjem fra jobb, treffer bilen noe. Neste morgen våkner han av en melding. «Har du hørt det?» Det var eks-kjæresten hans, Bea. Han hadde ikke hørt fra henne på altfor lenge.

  Boka var lett å lese fordi den hadde ingen vanskelige ord. Det er ingen banning i den. Jeg synes boka til tider var skrevet på en kjedelig måte, noen ganger så kjedelig at jeg måtte lese setningen en ekstra gang for å virkelig få med meg hva som sto der. Denne boka ligner ikke på noe jeg har lest før. Boka starter oppslukende og spennende, men spenningen forsvinner fort. Den slutter veldig brått, men jeg likte slutten. Jeg synes boka var ganske dårlig, og likte den ikke noe særlig. Dette er forfatterens niende ungdomsroman. Hans Petter Laberg, heter forfatteren, og jeg synes ikke han lykkes med denne boka. Handlingen var ganske død og det var veldig få spenningstopper. Boka har et viktig budskap om hvordan det er å være innblandet i et trafikkuhell. Denne boka passer best for folk mellom 15 og 23 år. Jeg anbefaler ikke denne boken.

 4. Maja-Sofie Moen (Skole: Kjøllefjord Skole)

  Ville ikke ha lest boken hvis jeg ikke måtte!

  Terningkast: 1
  Tittel: Øynene på veien, hendene på rattet

  Forfatteren av denne ikke anbefalte boken, heter Hans Petter Laberg. Boken er på 141 sider og er en ungdomsroman skrevet i jeg-person.

  Boken handler om hvordan en gutt og hans far reagerer på at de muligens har kjørt på noen.

  Grunnen til at jeg ikke vil anbefale denne boken er at: den er skrevet rotete og oppstykket. Det er vanskelig å leve seg inn i historien og derfor er det vanskelig å følge med, og man ender opp med å lese masse om igjen; for å få det med seg eller for å skjønne hva som egentlig skjer. Historien er ikke interessant og veldig kjedelig. Jeg ville ikke ha lest den ferdig hadde det ikke vært for at jeg måtte. Jeg viste ikke hvor gammel forfatteren er mens jeg leste boken, boken er skrevet på en måte at jeg ikke kunne tenke meg at det var en voksen mann som hadde skreve den.

  Hans Petter Laberg har sikkert andre bøker som er bra, men denne boken var ingen suksess.

 5. Magnus Hanesand (Skole: Torstad Ungdomsskole)

  Biler, sommerjobb og skiver med leverpostei

  Tittel: Øynene på veien, hendene på rattet
  Forfatter: Hans Petter Laberg
  Forlag: Cappelen Damm
  Utgivelsesår: 2013
  Antall sider: 142

  Boken følger jeg-personen gjennom et halvt år på jobb med faren og mye skole. På vei hjem fra jobb treffer bilen deres noe, men de finner ingenting utenfor bilen. De regner med at det bare var en stein, men de frykter at de tok feil når skolens bølle plutselig ligger i koma etter å ha blitt påkjørt.
  Boken er skrevet på en måte hvor alt kan skje hele tiden. Jeg-personen virker fornuftig, men er veldig påvirket av kjærlighetssorg og frykt når han tar beslutningene sine. Store deler av boken handler om jeg-personens tanker om hvorvidt han skal varsle politiet om det som skjedde etter jobb den sommeren.
  Bokens hendelser virket veldig troverdige og levende. Det er nok ikke så mange som kan kjenne seg igjen i det som skjer i boken, men det er nok veldig mange som kan kjenne seg igjen i det jeg-personen føler i løpet av boken. Den går litt langsomt, det som skjer går over litt for lang tid. Jeg ble også lett å bli irritert på jeg-personen da jeg leste boken.
  Boken passer nok best for tenåringer fra 13 til 17, både gutter og jenter. Boken hopper raskt inn i handlingen, og slutten er ganske åpen. Den bruker få klisjeer, og er veldig ulik andre bøker jeg har lest. Definitivt en bok du bør vurdere å lese!

 6. Tobias torseth (Skole: mølladammen)

  Jeg synes starten på boka ikke var så veldig bra. Jeg hadde likt det bedre hvis man hadde fortalt litt bedre hva som hadde skjedd. Jeg synes ikke boka var så veldig bra fordi det ikke var så veldig mye som skjedde i boka. Jeg synes den var litt kjedelig egentlig. Jeg synes også det var ganske lett å legge fra seg boka fordi det ikke skjedde noe spennende. Men jeg tror boka hadde vært veldig bra vis jeg hadde likt sjangeren til boka. Jeg liker det best når det er noe som skjer ganske ofte i bøker. De stedene jeg synes det var ganske spennende var for eksempel: når jeg-personen holdt på å falle ned fra verandaen på leiligheten. Det synes jeg var spennende eller når han faren hans ble sint og han bare gikk ut av bilen og begynte å løpe det synes jeg var morsomt. Jeg synes også boka var skrevet på en veldig bra måte, så det var lett og forstå bokas innhold og leve seg inn i boka men innholdet var ikke så veldig bra. Det jeg synes var litt dårlig med boka var at den var ganske forutsigbar. Jeg synes det var ganske morsomt når faren til jeg-personen ble så sint når han kastet matpapiret sitt ut av bilen og på veien. Jeg likt det at det var lett å leve seg inn i boka. Men jeg synes slutten på boka var ganske dårlig fordi man nesten kunne gjette seg til hvordan den skulle slutt. Jeg liker best når man ikke vet hvordan boka vile slutte.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*