Morgengry (Solstorm 3)

Av: May Grethe Lerum i Uprisen, Uprisen 1 anmeldelse

Maja og Andreas har kommet seg bort fra den brennende båten. Gabriella er hardt skadet. Sammen har de kommet seg ut på gården til Mortens besteforeldre.
Der ute danner de et lykkelig samfunn og klarer seg gjennom vinteren. Langsomt kommer livet tilbake til folk i byen også. Det ryktes at strømmen snart er tilbake. Men Maya tenker at hun også likte seg godt mens de måtte klare seg uten strøm. Livet ble mer ekte og virkelig da. Hun er usikker på om hun ønsker seg den gamle tiden helt tilbake.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 258

En anmeldelse av “Morgengry (Solstorm 3)

 1. Hege Ringdal (Skole: Sunnylven skule)

  Morgengry (Solstorm 3)
  Tittel: Morgengry (solstorm3)
  Forfatter: May Grethe Lerum
  Forlag: Aschehoug
  Maja og Andreas har rømt frå familiane sine, og til Mortens besteforeldre. Der får dei lov til å bu, og dei er forholdsvis trygge for pastor Johannes, som er ute etter mange ungdommar. Maja er bekymra for dei andre i familien sin. Ruth blir gravid, og ho må skjule det for dei andre på garden, kun Maja kan få vite om det. Garden som Morten sjølv høyrer til, er der folk som har flytta inn. Andreas forsvinn ofte inn til byen, og Maja saknar han, og ho veit ikkje kva det eigentleg er han driver med. Ho trur han reiser inn til byen for å snakke med avisa om noko han ikkje var så glad for, men det er ikkje det han gjer. Ei lita periode blir Andreas vekke mange dagar, og Maja blir bekymra for han. Maja og Leander er mykje ilag når Andreas ikkje er der. Dei går ut å ser på himmelen, midt på natta, og har det veldig kjekt. Det er mykje kjærleik på garden, men dei gamle likar ikkje at det skal vere slik, så gutane og jentene må søve på kvar sine rom, og blir passa på av kvar sin vaksen som bur på garden. Ungdommane lurer seg ofte ut, utan at dei vaksne merkar det.
  Boka var sjukt bra! Den var veldig gripande, og ein får veldig lyst til å lese meir. Det var lett å leve seg inni den, og den var spennandes heile tida. Det som gjer boka god er at det alltid skjer noko, og at spenninga er der, men også fordi boka har ein moral, og vil lære oss ungdommar noko. Boka er veldig lett å lese. Boka kan vere litt viktig å lese, fordi den seier litt om at vi ungdommar kanskje ikkje treng mobiltelefonar med internett og dekning?
  Eg anbefalar boka på det høgste!

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*