Midtsommermåne

Av: Kari Sverdrup i Nyheter, ungdom, Uprisen, Uprisen 7 anmeldelser

Det er sankthansaften, og alle møtes på Odden – som vanlig, hvert år. Anna, Ella og Janna også. De tre jentene forteller hver sin historie om hva som hendte denne varme midtsommernatten. Og inn i koret blander Markus seg, som klarer å sette ord på opplevelsen av å bli dumpet – og å finne kjærligheten der han minst ventet det.

Tilbake til oversikt

Forlag: Omni
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 187

7 anmeldelser av “Midtsommermåne

 1. Birk (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Midtsommermåne
  Forfatter: Kari Sverdrup
  Forlag: omnipax
  Sider i boka: 187
  Boka midtsommermåne handler er om tre jenter som forteller hver sin historie om hva som hendte denne varme aften. Men så begynner guttene å blande seg inn.
  Markus klarer å setter ord på opplevelsen av å bli dumpet .
  Det handler boken om.
  Jeg syns boka var litt forvirende fordi jeg fikk ikke helt med meg inn holde i boka.
  Den var litt rotete skrevet syns jeg. Jeg ville anbefalt boka til de som er 14-18 år.
  Jeg gir terningkast 3

 2. Laura Østensen (Skole: Åkra Ungdomsskule)

  I mine tankar Laura Østensen 9F
  Tittel: Midtsommermåne
  Forfattar: Kari Woxholt Sverdrup.
  Bøker i same serie: Det er 4 bøker i serien, som er laga til no. Dette er den siste boka som har kome ut. Den første boka heitte Tilfeldig engel, og kom ut i 2010. Den andre boka kom ut i 2011 og heitte Heksesot. I Kråkeslottet heiter den tredje boka i serien, og den boka kom ut i 2012. Og denne boka, Midtsommermåne, kom ut i år.
  Tal på sider i boka: Det er 187 sider i denne boka.
  Forlag: Omnipax.
  Hovudpersonane: Gjennom heile boka fortel 4 personar om det som skjer, og deira synspunkt på ulike ting.
  Anna: Anna er ei veldig pen og snill jente . Nesten alle liker Anna, men bakom den fine maska, er det mage hemmelegheiter som skjuler seg. Ho og Janna er ikkje særleg gode venner.
  Janna: Janna har alltid følt seg som nummer to. Ho har alltid vore i skuggen av den kule veninna hennar. Janna er eigentleg ei veldig hyggeleg og snill jente, men ho har gjort mange dumme ting. Ho er veldig flink til å synge.
  Ella: Er den jenta som alltid har vore den spesielle i vennegjengen. Ho er ei veldig hyggeleg og omsorgsfull jente. Ho har spesielle evnar, som ho ikkje alltid klarer å kontrollere.
  Markus: Har nettopp fått hjarte knust, av ei jente som han var veldig glad i. Markus gjer mykje dumt, utan å tenke at det kan få konsekvensar, men er eigentleg ein veldig hyggeleg gut.
  Oppsummering av boka: Alt går føre seg ein sankthans aftan på Odden. For ei lita stund sidan slo Anna opp med Markus, for ho fekk følelsar for ein annan. Ho er fortsatt veldig glad i Markus. Markus og Janna heng saman på sankthansfeiringa, og mange trur at dei er kjærastar. Anna veit ikkje heilt kva ho skal gjere. Ho hata Janna etter det som skjedde for nokon år sidan, og aner ikkje korleis ho skal reagere … Samtidig som dette skjer, har Ella ein viktig ting ho må fortelje Georg, kjærasten hennar. Ho veit ikkje korleis ho skal fortelje det til han…
  Tema: Temaet for boka er kjærleik og vennskap. Denne boka handlar om korleis det er å vere forelska, nedturar og oppturar med forelskinga. Den handlar også om kva som kan skje når vennskap utviklar seg til forelsking.
  Språket i boka: Eg sliter ikkje med å forstå språket i boka, sjølv om eg er skriver nynorsk. Det er nesten ingen ord eg ikkje har høyrt før. Ho er veldig flink til å skildre korleis dei ulike personane føler seg. F. eks.: “Eg hater henne ikkje. Eg er berre så… svart innvendig. Eller blodrød… eg er eit stort sår som verkar og verkar. Det går over. Det har dei andre sagt.” Her skildra ein av personane i boka, korleis han følte seg etter at det blei slutt mellom han og ei jente.
  Mitt inntrykk av boka: Eg synest at denne boka var veldig kjekk, og eg kan godt tenkje meg å lese dei andre bøkene i serien. Det var ikkje ei av dei kjekkaste bøkene eg har lese, men det var ikkje slik at eg sleit meg gjennom den. Eg har veldig lyst til å vite korleis det går med personane vidare, og håper at ho lager ei bok om det og.
  Terningkast: Eg gir boka terningkast 5, fordi det var ikkje den beste boka eg har lese, men slett ikkje den verste.

 3. Silje Høkeli (Skole: Haugeåsen Ungdomsskole)

  Silje Høkeli (Skole: Haugeåsen Ungdomsskole)
  Midsommermåne Forfatter: Kari Sverdrup Forlag: Omipax Sider i boka:187 Midtsommermåne handler om 3 jenter som alle er forskjellige, og dem forteller hver sin historie om hvordan de har det på den spesielle kvelden. Den handler også om en gutt som akkurat har fått hjertet sitt knust og finner en annen. Den anbefales virkelig for de som liker kjærlighet og vennskap.

 4. Veronica Jansen (Skole: Sunnylven Skole)

  Det er sankthansaften og alle skal samles på ett sted. Det blir vanskelig for Anna og Markus som har hatt et brudd, og ikke sett hverandre siden det. Det dukker stadig opp nye overraskelser, hvert fall når Janna trår til med å synge på scenen, med en mange av dem ikke har sett på lenge. Markus har problemer med å finne ut hvordan han skal klare å være på samme sted som Anna. Han vil egentlig ikke være der, men før han vet ordet av det, er hele kvelden plutselig noe han aldri hadde forventet.

  Boka var veldig glødende. Når man leser boka er det akkurat som om man var der selv. Det gjør at man får en spesiell følelse hver gang det skjer noe, for eksempel; spenning, redsel, stress eller romanse. Boka er også veldig følelsesfylt, i og med at man leser hendelsene fra alles synsvinkel. Boka var en del forvirrende i starten, men det kom seg etter hvert. Boka hadde ikke den mest spennende handlingen jeg har vært borti, men jeg synes den var grei å lese.

 5. Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole 9A)

  Midtsommermåne

  Det er sankthansaften, kvelden da det skjer. De gjør slik de har gjort i alle år, de møtes på odden, spiller musikk, koser seg med god mat, og tenner bål. Alle kommer hver sin vei, alene eller med venner, forventningsfull, nervøs, eller med forhåpninger. Tørr Anna å dra? Markus kommer jo til å være der. Vil Ella avsløre hvem hun virkelig er for vennene sine, eller er det best om hun holder det for seg selv? Klarer Janna å få orden på følelsene sine? Denne kvelden er det midtsommermåne, det er kvelden de aldri vil glemme.

  Denne boka er skrevet av Kari Sverdrup, og er på 187 sider. Måten hun skriver på fanger oppmerksomheten din, og gjør det vanskelig å legge fra seg boka. Jeg liker at vi får innsikt i ulike perspektiver hele tiden, og at hun hvert kapittel gir oss ulike synspunkter på handlingene som foregår. Ettersom det jeg har forstått er dette den 4. Boka i en serie, som etter min mening er nokså god. Boka er kanskje litt jentete, men jeg tror den også kan passe for gutter.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 6. Tuva Syversen (Skole: Haugeåsen ungdomsskole)

  Tittel: Midtsommermåne
  Forfatter: Kari Sverdrup
  Forlag: Omnipax
  Antall sider: 187
  Om boka: Det er sankthansaften, og kvelden da alt skjer. de koser seg med god mat, vin, musikk og kjærester…Kvelden blir virkelig noe helt annet enn de hadde tenkt…

 7. Bertine Stonghaugen Horn (Skole: Åkra)

  Midtsommermåne

  Tittel: Midtsommermåne
  Forfatter: Kari Sverdrup
  Bøker i samme serie: Tilfeldig engel, Heksesot, Kråkeslottet
  Antall sider i boka: 187
  Forlag: Omnipax

  Anna hadde et langt forhold til Markus men hun slo opp med ham når hun ble forelsket i den 28år gamle musikeren Patrick, som også er god venn med familien. Patrick kjenner også familien til Janna, erkefienden hennes.
  Janna pleide å mobbe Anna, sammen med den gamle besteveninnen hennes, Regine. Janna angret veldig på oppførselen sin mot Anna. Janna er også veldig flink til å synge å spille.
  Emma er et mattegeni, og besteveninnen til Anna. Hun ble også mobbet av Regine og Janna. Men det mest spesielle med Emma er at hun er en heks, og den eneste som vet er Anna, ikke Georg engang.
  Markus virker som en ganske grei gutt, men i boka virket han litt deppa fordi han nettopp hadde slått opp med Anna.
  Det står egentlig ikke noe spesielt om Georg, men han virker som en ganske grei og støttende kjæreste.

  Boka handler om de fem tenåringene, Anna, Janna, Emma, Markus og Georg på den årlige sankthansaftenen. Anna og Markus ville egentlig ikke gå fordi de nettopp hadde slått opp, men de endte opp med å gå alikevel. Markus endte opp med å gå med Janna, som heller ikke ville gå. Anna gikk med Emma og Georg. Janna hadde fått tilbud av faren og onkelen, som spiller i band, til å spille med dem. Da Patrick kom overtalte han Janna til å spille, alle digget opptredenen. Anna slapp ut følelsene sine for Patrick til ham, men han følte ikke det samme. Anna gikk hjem etter det. Emma fortalte Georg at hun var en heks, og han tok det helt fint. De bestemte seg for å reise til England ilag, hvor Emma kunne være med andre hekser å utføre ritualer. Markus og Janne var sammen nesten hele kvelden, og sov sammen på stranden, og avtalte å være sammen senere.

  Temaet i boka var vennskap og kjærlighet.

  Språket i boka var lett å forstå, det var ikke noen vanskelige ord, bare litt typisk «ungdomsspråk».

  Jeg likte boka veldig godt, og jeg ville anbefalt den. Det var litt forvirrende når to jenter som hatet hverandre het Janna og Anna, Janna kunne hete Janne eller noe. Boka var spennende, det skjedde masse med mange folk på en gang, og jeg syntes det var lett å holde styr på hva som skjedde med hvem. Boka handlet om ungdommer, og jeg tror ungdommer liker å lese om ungdommer.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*