Invasjon (Dødsengler 2)

Av: Steffen R.M. Sørum i Uprisen, Uprisen 3 anmeldelser

«Tidsreiser er ikke bare noe du kan lese om i en sci-fi-roman. Det er faktisk fullt mulig!»Etter at slottet eksploderte, drar Mikkel, Ida, Noor og de andre til USA. På flyplassen i NY blir de møtt av representanter fra Lasarus, en hemmelig organisasjon som har sin egen plan for ungdommene. Ikke langt unna lurer dødsenglene med dolkene sine. De har drept før.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 392

3 anmeldelser av “Invasjon (Dødsengler 2)

 1. Anna Julie Rødal (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Tittel: Dødsengler 2
  Forfattar: Steffen R. M. Sørum
  Tal på sider: 386
  Forlag: Aschehoug

  Boka handlar om dei fire ungdommane Mikkel, Ida, Noor og Hein. Eter slottet har blitt bomba, drar dei fire ungdommane til USA. På flyplassen blir dei møtt av representantar frå Lasarus. Lasarus er ein hemmeleg organisasjon. Dei vil ha hjelp av desse ungdommane til å kjempe mot dødsenglane.

  Spenninga kom først litt ut i boka, men godt. Når den først kom, vart det veldig spennande. Det var vanskeleg å leggje frå seg boka. Den var bra skildra og den var lett å leve seg inn i. Det var gonger eg haldt pusten og håra reiste seg i nakken.

 2. Ida Pauline Sund (Skole: Nes Ungdomsskole)

  Dødsengler 2 er en bok som er skrevet av Steffen R. M Sørum og handler om en gruppe ungdommer som reiser tilbake i tid til 2.verdenskrig for å finne en viktig person og redde han, så han ikke blir drept av dødsenglene.

  Jeg opplevde boka som spennende og god og lese. Den er skrevet i 3.person, og i denne boken så passer det fint at det ikke er en jeg-forteller.
  Men det jeg savnet var deloverskrift til hvert kapittel så vi kunne fått et lite hint om hvem det handlet om. Handlingen tar sted i nå-tiden og under 2.verdenskrig. (tilbake i tid). Det skaper spenning og nerve i handlingen.

  Tema er kjærlighet og drama. Det blir litt romantikk mellom noen av ungdommene i gruppa men jeg vil si det er mest drama. Det handler også litt om krigen da man drar tilbake i tid, til 2. verdenskrig.
  Jeg vil anbefale boken til de som liker spenning, historie, mysterie og litt romantikk. Jeg gir boken terningkast 5/6 fordi den er spennende skrevet og fordi den inneholder både drama, romantikk og noe historie. Passer like godt for jenter som gutter.

 3. Ole Jacob Sund (Skole: Nes Ungdomsskole)

  Tittel: Dødsengler 2
  Forfatter: Steffen R. M Sørum
  Forlag: Aschehoug

  Boka handler om Noor, Peter; Mikkel og Ida som er på en tidsreise til 2 verdenskrig og Hein får et problem med den den hemmelige organisasjonen Lasarus som er i USA. Lasarus er en organisjon som får en stor betydning for bokas handling.

  Forfatteren har noen veldig bra replikker i boka. Den jeg liker best er når Mikkel sier til kapteinen at han leter etter to jenter i samme uniform som han har, og at den ene har et litt mere indisk utseende og da sier kapteinen -to jenter, Her? under invasjonen, og kapteinen bryter ut i latter.

  Jeg liker denne boka veldig godt fordi forfatteren har fått med så mange spennende hendelser. Den handler om virkelige hendelser fra 2 verdenskrig, og det gjør at handlinga blir mer troverdig og spennende. En av hovedpersonene tenker mye på konsekvenser på hva som kan skje hvis de gjør ting, og hvor mye verdenshistorien kan forandre seg.

  Jeg synes det er bra at forfatteren gjør at vi følger 5 personer da ser vi handlingen fra forskjellige synsvinkler og vi blir bedre kjent med hver person.

  Alt i alt vil jeg gi boka et klart terningkast 6 fordi vi får et historisk blikk på handlingen, og fordi forfatteren trekker inn ting fra bibelen gjør at vi får flere perspektiv på handlingen og som gjør boka mer spennende. Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning og historie.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*