Invasjon (Dødsengler 2)

Av: Steffen R.M. Sørum i Uprisen, Uprisen 6 anmeldelser

«Tidsreiser er ikke bare noe du kan lese om i en sci-fi-roman. Det er faktisk fullt mulig!»Etter at slottet eksploderte, drar Mikkel, Ida, Noor og de andre til USA. På flyplassen i NY blir de møtt av representanter fra Lasarus, en hemmelig organisasjon som har sin egen plan for ungdommene. Ikke langt unna lurer dødsenglene med dolkene sine. De har drept før.

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 392

6 anmeldelser av “Invasjon (Dødsengler 2)

 1. Anna Julie Rødal (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Tittel: Dødsengler 2
  Forfattar: Steffen R. M. Sørum
  Tal på sider: 386
  Forlag: Aschehoug

  Boka handlar om dei fire ungdommane Mikkel, Ida, Noor og Hein. Eter slottet har blitt bomba, drar dei fire ungdommane til USA. På flyplassen blir dei møtt av representantar frå Lasarus. Lasarus er ein hemmeleg organisasjon. Dei vil ha hjelp av desse ungdommane til å kjempe mot dødsenglane.

  Spenninga kom først litt ut i boka, men godt. Når den først kom, vart det veldig spennande. Det var vanskeleg å leggje frå seg boka. Den var bra skildra og den var lett å leve seg inn i. Det var gonger eg haldt pusten og håra reiste seg i nakken.

 2. Ida Pauline Sund (Skole: Nes Ungdomsskole)

  Dødsengler 2 er en bok som er skrevet av Steffen R. M Sørum og handler om en gruppe ungdommer som reiser tilbake i tid til 2.verdenskrig for å finne en viktig person og redde han, så han ikke blir drept av dødsenglene.

  Jeg opplevde boka som spennende og god og lese. Den er skrevet i 3.person, og i denne boken så passer det fint at det ikke er en jeg-forteller.
  Men det jeg savnet var deloverskrift til hvert kapittel så vi kunne fått et lite hint om hvem det handlet om. Handlingen tar sted i nå-tiden og under 2.verdenskrig. (tilbake i tid). Det skaper spenning og nerve i handlingen.

  Tema er kjærlighet og drama. Det blir litt romantikk mellom noen av ungdommene i gruppa men jeg vil si det er mest drama. Det handler også litt om krigen da man drar tilbake i tid, til 2. verdenskrig.
  Jeg vil anbefale boken til de som liker spenning, historie, mysterie og litt romantikk. Jeg gir boken terningkast 5/6 fordi den er spennende skrevet og fordi den inneholder både drama, romantikk og noe historie. Passer like godt for jenter som gutter.

 3. Ole Jacob Sund (Skole: Nes Ungdomsskole)

  Tittel: Dødsengler 2
  Forfatter: Steffen R. M Sørum
  Forlag: Aschehoug

  Boka handler om Noor, Peter; Mikkel og Ida som er på en tidsreise til 2 verdenskrig og Hein får et problem med den den hemmelige organisasjonen Lasarus som er i USA. Lasarus er en organisjon som får en stor betydning for bokas handling.

  Forfatteren har noen veldig bra replikker i boka. Den jeg liker best er når Mikkel sier til kapteinen at han leter etter to jenter i samme uniform som han har, og at den ene har et litt mere indisk utseende og da sier kapteinen -to jenter, Her? under invasjonen, og kapteinen bryter ut i latter.

  Jeg liker denne boka veldig godt fordi forfatteren har fått med så mange spennende hendelser. Den handler om virkelige hendelser fra 2 verdenskrig, og det gjør at handlinga blir mer troverdig og spennende. En av hovedpersonene tenker mye på konsekvenser på hva som kan skje hvis de gjør ting, og hvor mye verdenshistorien kan forandre seg.

  Jeg synes det er bra at forfatteren gjør at vi følger 5 personer da ser vi handlingen fra forskjellige synsvinkler og vi blir bedre kjent med hver person.

  Alt i alt vil jeg gi boka et klart terningkast 6 fordi vi får et historisk blikk på handlingen, og fordi forfatteren trekker inn ting fra bibelen gjør at vi får flere perspektiv på handlingen og som gjør boka mer spennende. Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning og historie.

 4. Mads Mamre Gjellebæk (Skole: Kråkerøy Ungdomskole)

  Boken er et klassisk ungdomsbok plott, en gruppe på fem ungdommer blir nødt til å reise tilbake i tid, eller 2.verdenskrig for å være presis. For å redde en viktig person i fortelling fra de dødelige dødsenglene fra fremtiden.

  Tidsreiser og skumle overnaturlige vesener er ikke ukjent i ungdomsbok kategorien og jeg må innrømme at boken ikke virket særlig spennende i begynnelsen. Det tok seg riktignok litt opp etter hvert og boken beveger seg veldig raskt en periode, og de er lite mellomrom mellom de spennende situasjonene. Tiden mye av handlingen foregår i er som sagt 2.verdenskrig og det er morsomt hvordan de trekker tråer tilbake til virkelige historiske hendelser. Det gjør at selv de litt mindre leseglade kan relatere seg og skape et bilde av de forskjellige situasjoner. Boken går som sagt fort, og det er kort mellom de spennende situasjonene. Forfatteren skildrer også de situasjonene godt noe som er av det mere positive med boka.

  For oppsummere vil jeg si at denne boka kan være en fin intro til lese verden for litt mindre erfarne lesere. Det er kanskje lang, men sjelden kjedelig. Men for min del er plottet litt for uorginalt, noe unge sci-fi fantaster får servert hele tiden. Men hvis man er litt større fan av den sjangeren en meg, er det kanskje akkurat det man har lyst på.

 5. Vemund Breen Haugen (Skole: Sagene Skole)

  Anmeldelse av Invasjon, av Steffen Sørum

  Boka er nummer to serien Dødsengler, og er oppfølgeren til Momentum som da er første bok i serien. Den handler om en gjeng med ungdommer som har kommet i klammeri med de såkalte dødsenglene. Den hemmelige organisasjonen Lasarus kontakter de, og det ender med at de blir sendt tilbake til andre verdenskrig, etter ordre fra Lasarus.

  Jeg vil si at denne boka går under sjangrene Sci-Fi/Fantasy, noe jeg tror de fleste vil være enig i meg om. For meg var boka enkel å lese, mest fordi det var et veldig simpelt og overkommelig ordforråd, uten for lange setninger. Replikkene sitter og det er helt greit med skildring og forklaring, du får et greit overblikk over hva som skjer.

  Boken er ikke så veldig kreativ, tidsreiser og engler som dreper, pluss en hemmelig amerikansk organisasjon er kanskje ikke det nyeste på markedet når det kommer til Fantasy, med det duger. Man tenker ikke så mye på det når man først har kommet inn i boka.

  Boken har ikke noe treig start/slutt, snarere tvert imot, du kommer raskt inn i settingen og skjønner med en gang hva det dreier seg om. Du trenger ikke å ha lest bok nummer 1, Momentum, for å lese denne, bare du er i stand til å legge sammen 2 og 2 og lese mellom linjene.

  Noe av det boken utmerker seg i , er at det er 5 hovedpersoner som man alle får se saken fra. Det gir oss mer dybde på situasjonen, og vi får en innsikt angående hvordan disse 5 ungdommene ser på hverandre, noe som er ganske godt gjort, men ikke unikt. Det sørger også for at det sjeldent blir kjedelig, noe som alltid er et stort pluss.

  Det boken kunne gjort bedre, er litt mer tempo og intensitet når det er action, og litt mer skildring, åstedsbeskrivelse og replikker når det tar det rolig. Dette går jo da på forfatteren sin skrivemåte, ikke boka.

  Den holder en jevn spenningskurve over hele boka, det er som sagt sjeldent det blir kjedelig, men det er ikke så veldig spennende heller, så det er absolutt ikke noe must å lese i forhold til utenlandske romaner, men verdt en titt. Jeg vil si at den passer like godt til gutter som til jenter, og personer under over 15 vil muligens finne ut at boka, som sagt, mangler litt.

 6. Tara Gundersen Heimen (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Tittel: Dødsengler 2
  Forfatter: Steffen R.M Sørum
  Forlag: Aschehoug
  Sidetall:386

  Boken handler om de fem ungdommene Noor, Peder, Mikkel, Ida og Hein. De får et oppdrag da slottet sprenges. De drar til USA. Når de ankommer USA blir de møtt av representanter fra den hemmelige organisasjonen Lasarus. De vil ha hjelp av ungdommene til å bekjempe dødsenglene. Dødsenglene må ikke få ta over for menneskene.

  Handlingene i boken var veldig godt beskrevet. Jeg følte at jeg kunne se handlingene. Det var som om jeg var der alt skjedde.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*