Fuck off I love you

Av: Lars Mæhle i Uprisen 14 anmeldelser

Vemund er ein vanleg 16-åring. Likevel viklar han seg inn i eit usunt miljø rundt eit treningssenter. Kvifor?
Leiaren i gruppa, Two-Face, er ein fascinerande, men skremmande skikkelse. Han avgjer alle viktige vegval med myntkast: På den eine sida av mynten står det «I Love You». Da blir valet godt. På den andre sida står det «Fuck Off». Da blir handlinga vond …
Fuck Off I Love You er ei sterk og spennande forteljing som tar opp viktige spørsmål: Kor mykje kan vi styre livet vårt? Kva gjer vi ut frå fri vilje? Og kva blir bestemt ut frå faktorar vi ikkje kan rå over?

Forlag: Samlaget
Utgivelsesår: 2012

14 anmeldelser av “Fuck off I love you

 1. marie

  Fuck off I love you

  Fuck off I love you er en bok som handler om 16-år gamle Vemund som er forelsket. Men så greier han å blande seg inn i feil miljø. Hvorfor skjer dette, og hvordan skal han komme seg ut?

  Jeg har lest to bøker på nynorsk og denne forsto jeg ikke halvparten av, men svarte Mathilda 2 forsto jeg masse av. Språket i boka var litt annerledes enn jeg er vant til å lese, og derfor ble boka litt vanskelig.

 2. marie

  Fuck off I love you

  Boka handler om Vemund som er 16 år og bor sammen med den psykisk syke moren sin. Vegard er en helt vanlig 16 åring. Han er interessert i damer og henger med vennene sine. Han bruker å være sammen med en gjeng gutter som han trives med og de råner, drikker og har det gøy sammen. En dag mens de er i leiligheten til en av kameratene, banker det plutselig på døra. Personen som kommer inn endrer alle i guttegjengen pga av sine farlige humørsvingninger og store muskler. Fordi han nettopp har slippet ut av fengsel er det ingen av guttene som er helt trygge på hva han kan finne på, men ingen tør å si ifra, og dette får konsekvenser.

  Jeg likte boka veldig godt fordi den var spennende fra start til slutt og jeg klarte såvidt å legge den fra meg. Man kommer fort i gang med den og det er ikke sånn at man må lese tretti sider før det begynner å skje noe. Det er drama, kjærlighet i den er en skikkelig ungdomsbok. Samtidig er det overhodet ikke klisje. Boka passer like mye for gutter som for jenter og jeg anbefaler den til alle ungdommer. Dette er ikke en typisk jentebok som mange andre ungdomsbøker er! Med mopeder, råning, fester og damer som tema er det nok en bok jeg vil kalle mer guttebok en jentebok.

 3. marie

  Fuck off I love you

  Fuck off I love you kan jeg kalle en ungdomsbok, den har ikke et barnslig tema. Denne boka har tema jeg tror de fleste ungdommer liker, kanskje spesielt gutter og jeg vil derfor anbefale denne boka til 13 -17 åringer.

  Men det som er dumt med boka er at den er på nynorsk og det er litt vanskelig for de som ikke har lest det før. Heldigvis blir man litt vant til det underveis.

  Hansine, 13 år

 4. marie

  Ett valg….. Fuck off eller i Love you

  Vemund er en vanlig 16-åring. Han har venner. Han er forelska. Likevel vikler han seg inn i et usunt miljø rundt et treningssenter. Hvorfor?

  Jeg syntes denne boka var helt grei, den var ikke bra, men den var heller ikke dårlig. Boka har sjangeren kjærlighet og spenning, med tema som kan knyttes til ungdomstid og vennskap. Jeg fikk liksom en sånn følelse av en spenningsfilmer med ungdom i hovedrollene. Og for noen kan det sikkert være lett å kjenne seg igjen

  Forfatteren Lars Mæhle har skrevet mange bøker før «Fuck off i love you», romaner, noveller og barneromaner. Boka var skremmende lett å lese, den så veldig normal ut, den hadde liten skrift, små setninger og helt passe kapittel. Jeg klarte å lese boken på en og en halv time, skremmende lett! Boken var skrevet på nynorsk, lett å forstå.

  Boka anbefaler jeg til jenter og gutter i alderen 14 og oppover til 17.

  Siri Marie, 15 år

 5. marie

  Anmeldt av Seline

  Fuck of I Love You, handler om en gutt som heter Vemund. Han er forelska som alle andre og like dum og lettlurt som alle andre.
  Det begynner med at Vemund er på en fest med vennen, Karl. Camilla og Maria sitter rett over dem, på andre siden av bordet. Vemund liker Maria. Han er redd for å prøve seg på henne, men gjør det til slutt, og de blir sammen. Men det dukker opp noe. Two-Face, en venn av Brian, som kjenner Karl. Han har en plan, men trenger hjelp. Dette fører til store problemer for Vemund. Dette skyldes også mynten til Two-Face, som er så beryktet i dalen der de bor.
  Dette er en kjærlighetsbok samtidig som den handler om både venner og familie.
  Jeg syns boka var en fin bok, selv om den var på en måte delt opp i to deler så gikk den i måte med hverandre og møttes til en sammenheng til slutt. Så jeg likte boka og den var spennende og fengende. Jeg anbefaler boka og syns den var fin og gir den en 5’er.

 6. marie

  Fuck off I love you

  Fuck off I love you heter boka, skrevet av Lars Mæhle

  Jeg syntes personlig at denne boka var ganske bra, fordi det var min type bok og den var spennende og realistisk.
  Denne boka var også bra fordi den var lettlest, og kan leses av alle.

  Den handler om en 16 år gammel gutt med navn Vemund, moren er på psykiatrisk sykehus, og faren er død.
  Så som dere sikkert skjønner, har ikke Vemund det noe særlig bra.
  Men det som virkelig skjer i boka er at Vemund havner i et dårlig miljø, og i en gruppe som ikke er noe bra for han lederen av gruppa kaller seg selv «Two face».
  Boka er realistisk fordi det som skjer, er det også flere ungdommer i virkeligheten som gjennomgår også.
  Dette gjorde boka enda bedre, etter min mening.

  Som sagt anbefaler jeg boka, hvis du liker bøker som inneholder mye fart og spenning og ikke minst kjærlighet så er denne boka for deg!
  Men, hvis du åpner boka skjønner du sikkert at boka er på nynorsk.
  Så se opp, hvis du ikke liker ny norsk bøker, så bør du velge en annen.

 7. marie

  Fuck off I love you

  Bokas Tittel: Fuck off I love you
  Forfatter: Lars Mæhle
  Sider: 160

  Boka handler om en gruppe leder som kalles Two-Face en person alle frykter innerst inne. Han velger fremtiden din ved å kaste en mynt. Må ene siden av mynten står det «Fuck off» og på andre siden står det «I love you». Om mynten viser «I love you» blir valget godt og det ender godt. Om mynten viser «Fuck off» er handlingen vond. Boka handler masse om familie, kjærlighet og venner.

  Selve boka er ikke spesielt bra, det skjer mange ting som ikke gir mening. I historien slår hovedkarakteren opp med kjæresten fordi hun kaster opp av å spise en dårlig pølse. Slike ting skjer ofte i boka, det virker som forfatteren har bare skrevet ned de beste tilfeldige tingene han kunne komme på. Slutten på boka er ekstremt skuffende, du begynner å skjønne hvorfor Two Face gjorde det han gjorde men så ødlegger forfatteren hele historien ved å røpe litt for mye. Boka kan ofte være forvirrende og boka er ofte ganske kjedelig. Boka er også gjort ti ganger værre siden den er skrevet på nynorsk. Jeg anbefaler ikke denne boka men til deg som liker bøker på nynorsk så er kanskje dette den rette boka for deg.

 8. marie

  Verdens beste!

  Den boka her var verdens beste bok ever fordi det handlet om kjærlighet,svikt og en lett lest bok som jeg ambefaler til alle.»Fuck Off I Love You» er en fantastisk ungdoms roman skrevet av Lars Mæhle. Boka handler om en 16 år gammel gutt som heter Vemund. Mora ligger på et psykiatrisk sykehus og han har ingen far. Vemund havner i et usunt miljø som han ikke kommer seg ut av. Two Face leder gruppa, han vil være den sterkeste og ha kontroll.den er skrevet på nynorsk og veldig bra skrevet

 9. marie

  Hekta!

  Boka «Fuck Off I Love You» er en fantastisk ungdoms roman skrevet av Lars Mæhle. Den er lett å lese, korte kapitler og setninger. Den er på nynorsk men det er ikke noe avansert språk i den, så du forstår alt du leser. Du blir oppslukt i boka etter bare noen minutter.
  Jeg personlig hater å lese nynorsk, men denne boka var fantastisk! Jeg leste den ut på bare 3-4 dager, og anbefaler den sterkt til ungdommer og voksne.
  Boka handler om en 16-åring som heter Vemund, som blir satt under gruppepress. Han driver å henger nede med et treningssenter, og livet forvandler seg fort. Plutselig er Vemund oppe i noe han aldri hadde forestilt seg. Er det helt greit å si «sama for meg» som han alltid sier da?
  – Hanna S.

 10. marie

  Realistisk og spennende

  Forfatter: Lars Mæhle
  Tittel: FUCK OFF I LOVE YOU

  Boka handler om en 16 år gammel gutt som heter Vemund. Mora ligger på et psykiatrisk sykehus og han har ingen far. Vemund havner i et usunt miljø som han ikke kommer seg ut av. Two Face leder gruppa, han vil være den sterkeste og ha kontroll.

  Boka er spenningsfylt og morsom å lese. Starten kommer fort i gang. Bokas slutt er interessant, det er rom for å dikte videre. Fuck off I love you er ei realistisk ungdomsbok . Den er aktuell fordi den handler om forskjellige ting noen ungdommer kjenner seg igjen i. Spenningskurven øker litt hele tiden, men på slutten øker den veldig.

  Vemund snakker, tenker og føler på en måte som passer til personligheten hans. Delene passer godt i lag. Forfatteren har lykkes med prosjektet.
  Jeg anbefaler denne boka sjøl om den er på nynorsk.

  Toril Kathrine Benjaminsen

 11. marie

  VEDKUBBE!

  Denne boka er så dårlig at jeg ikke ville lese ferdig,
  Det tok meg laaang tid å lese gjennom denne boka, og for folk som ikke liker nynorsk eller en dårlig bok er dette et dårlig valg!
  Den er skrevet på en måte som gjør boka uspennende, den kan være litt spennende innimellom, men det er ikke ofte etter min mening.
  Derfor får denne boka terningkast 1

 12. marie

  God bok på nynorsk!

  Er en ensformig, men underholdene. Og litt utfordrene å lese viss du ikke kan nynorsk.

  Vemund er en 16år gammel gutt. Han har venner, og har det ganske greit hjemme med moren sin. Men en dag snur hele livet hans rundt.
  Vemund og bestevennen hans Karl var oss storebroren til Karl Brian og så på wrestling, kommer det en mann inn. Han er ikke veldig høy og ser ikke så sterk ut, men når Vemund ser han så blir han fylt av ærefrykt.
  Mannen ser på alle å ler. han syntes de så helt forskremte ut alle sammen. Mannen spør alle i rommet om de har lyst til å være med på en reise. alle svarer ja utenom Vemund som er helt stille. Mannen spør han om han vill være med og hva Vemund svarer får du lese selv.

 13. marie

  Ensformig,men underholdene

  «Fuck off I love» er skrevet av barnebokforfatteren Lars, Mæhle. Boken er på nynorsk, 160 sider. Den ble utgitt på Samlaget 2012. Boken har fått en rekke priser, deriblant Uprisen 2010.
  Boken er beregnet for ungdommer. Den har en fortellermåte som er egnet ungdommer.Boken er lettlest, men har fortsatt gode beskrivelser og skildringer.

  Handlingsreferat: Two Face (En karakter) er en fryktet mann i Vemunds (hovedpersonen) miljø. Vemund blir kjent med han gjennom sine andre venner. Two-Face manipulerer Vemund og hans venner litt om litt. Sakte,men sikkert drar Two-Face Vemund med seg på ting han ikke vil gjøre, men han tør ikke gjøre motstand. Før Vemund vet ordet av det er han med på noe han aldri kunne tenkt seg.

  Boken gir assosiasjoner, noe som gjør at man lever seg lett inn i handlingen. Personene er troverdige og vel beskrevet. Vemund må ta valg de fleste kjenner seg igjen i, og alle disse likhetene mellom ditt og hans miljø gjør det mer sannsynlig og gjenkjennelig. Boken tar opp spesielt ett viktige spørsmål: Hva blir bestemt ut ifra faktorer vi ikke kan bestemme over?
  Det er en spennende roman som virkelig drar deg inn i Vemunds valg og situasjoner. Romanen er litt for ensformig og drar hendelsene litt langt. Det gir inntrykk av at forfatteren gjør det for å gjøre boken lengre. Samtidig er den underholdende og har en god spenningstopp.

  Terningkast: 4

 14. marie

  Sterk bok på nynorsk

  Fuck off I love you
  Av Lars Mæhle.

  Du er 16 år, du har ingen far og moren din ligger på et psykiatrisk sykehus. Samtidig blir du dratt inn i en vennegjeng som du ikke klarer å komme deg ut av. Du blir med på ting som du egentlig ikke vil være med på. Hva gjør du??
  Livet til Vemund blir snudd på hodet når noen andre har styringen. Han blir dratt inn i en gjeng som han egentlig ikke vil sitte i samme sofa med.
  Two Face er lederen i gruppa. Han vil vise seg som den sterkeste og ha kontroll. Det er han som kaster ”kron eller mynt” som blir uttrykt Fuck off eller I love you.
  Handlingen i boka kan være brutal. Den er også spenningsfylt og lærerik. Spenningskurva stiger sterkt mot slutten av boka. Det er ikke alle som kommer like godt ut av det.
  Dette er en bok som mange ungdommer i dag vil kjenne seg igjen i. Om du i tillegg liker å lese nynorsk, så er nok denne boka noe for deg. Anbefales!

  Tone Bergen

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*