Fra Oslo til Lahore

Av: Mahmona Khan i ungdom, Uprisen, Uprisen 4 anmeldelser

Ambar er lykkelig gift med sin Omar. Sammen bor de hos hans familie i Lahore i Pakistan. En dag drar de på besøk til Dubai. Mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk, blir Omar brutalt overfalt og drept. Ambar befinner seg i en svært vanskelig situasjon, men får ringt hjem til sin familie i Norge. Hun er først mistenkt for drapet, men politiet skjønner etter hvert at det er noe annet som har skjedd. Er det et simpelt ran, eller er det større ting som ligger bak. Hva har Omar egentlig drevet med?

Tilbake til oversikt

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013

4 anmeldelser av “Fra Oslo til Lahore

 1. Amalie B. Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Fra Oslo til Lahore

  Bak masken:
  Ambar er lykkelig gift med Omar, som hun bor sammen med i Lahore i Pakistan. Alt virker helt perfekt, men på bryllup reisen til Dubai blir alt hun kjenner til snudd på hodet. Hun blir mistenkt for alvorlige ting, men politiet finner ut at hun ikke var innblandet i saken. Og Omar visser seg å ikke være den han begir seg ut for og være. Men det er større ting på gang, mens hun er hjemme i Oslo holder hun kontakten med politiet i Lahore. Livet hennes er i fare.

  Jeg opplevde denne boken som bra. Forfatteren har gjort en god jobb med og øke spennings nivået i teksten. Boken var lett og lese, de brukte ca. 2 pakistanske ord, men man skjønner hva de betyr på grunn av måten setningene er oppbygd på. Setningene var passe lange, kapitlene var korte så man kunne lese flere på en gang, boken var også vanskelig og legge fra seg og det var ikke upassende ord etter det jeg oppfattet. Boken var ikke lik noe jeg har hørt eller lest om før så for meg var dette nytt. Forfatteren av denne boken er Mahmona Khan.
  Hun har også skrevet:

  • Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge. 2009
  • Utilslørt – Muslimske råtekster. 2011
  • Skitten Snø. 2011
  • Fra Oslo til Lahore. 2013

  Jeg tror at denne boka passer best til målgruppen jenter mellom 12-15 år.
  Anbefaler du boken: Ja

 2. David Kringstad Grønvik (Skole: 9C ved Fræna ungdomsskole)

  "Brått på"

  Fra Oslo til Lahore.
  Ambar og Omar skal gifte seg i Lahore i Pakistan. De lever lykkelig og har det helt topp. Omar er kjempe snill mot Ambar. Men en dag finner Ambar Omar drept på hotellrommet. Ambar blir tiltalt for drapet. Politiet tror det kan bare ha vært et simpelt ran.
  Boka var litt vanskelig å henge med i fordi det ble veldig mye forandring i hvilket tidsrom det var i. Av og til i boka var forfatteren ute av spill og jeg skjønte ikke helt hva forfatteren prøvde å si. Mesteparten av boka var dødt. Helt plutselig blir det spennende midt i boka, men etter det var det jevnt og trutt. Forfatteren er flink til å få frem hva leseren skal lete etter, men skriver seg bort noen ganger i boka.

  Ser ikke for meg at denne boka kommer til å bli en trend noen gang. Boka starter brått der det oppslukende kommer frem i boka, et lite avsnitt midt i boka blir flyttet til starten.

  Forfatteren av denne boka er Mahoma Khan. Hun har også skrevet:
  – 2009 – Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge
  – 2011 – Utilslørt – Muslimske råtekster
  – 2011 – Skitten snø

  TERNING KAST 3

 3. Emilie Brekke (Skole: Sunnylven Skule)

  Fra Oslo til Lahore av Mahmona Khan

  Ambar trossa familiens ønskjer, og flytta frå Oslo til den vesle landsbyen Lahore i Pakistan, saman med hennar nye mann, Omar. Dei var lykkelig gift, og begge gleda seg til å få leve eit liv med kvarandre i Pakistan, heimlandet til Omar. Det var då dei var på bryllaupsreise i Dubai at draumen om eit perfekt liv saman vart knust i tusen bitar.
  Eg synest at denne boka var ei veldig god bok. Den var enkel å leve seg inn i, og hadde ei realistisk og god forteljing. Språket var normalt, men hadde ein del pakistanske ord inn i mellom, som gjorde at den fekk eit særpreg over seg. Boka hadde ein mellomting av å starte rett inn i handlinga, og å vere beskrivande. Den var vanskeleg å legge frå seg, det var nok fordi den hadde ei bra handling, og hadde fleire enn eit høgdepunkt. Slutten på boka var fin, og den gjorde at ein ville lese ein fortsettelse for å få vite kva som skjer vidare i liva deira. Mahmona Khan har skrive fleire bøker før, og «Fra Oslo til Lahore» er andre bok om Ambar, Anila, Sumera og Charlotte. «Skitten snø», som kom ut i 2011 var den første. Boka var veldig bra, og eg trur den passar for dei fleste ungdomsjenter. Den viser oss kor mykje familie og venner kan bety når ein har det vanskelig.

 4. MHE (Skole: Hop skole)

  Forfatter: Mahmona Khan (1973, Oslo)
  Utgitt: 2013
  Forlag: Aschehoug
  Sider: 163
  Oppfølger: Skitten snø er bok nr. 1 i serien
  Sjanger: Spenning

  Du er fanget i Dubai, uten telefon eller noen som helst form for kontakt med omverden og er mistenkt for drapet på din mann. Hva gjør du?

  Boken «Fra Oslo til Lahore» handler om Ambar og venninnene hennes. Ambar er en jente som er lykkelig nygift med Omar- en kjekk pakistansk mann. Hun har langt brunt hår og brune øyne. Ambar og mannen hennes flytter til Lahore, den nest største byen i Pakistan for å bo sammen der, sammen med familien og slekten til Omar.
  Ambar trives utrolig godt sammen med Omar, selv om savnet til venninnene og familien er stort. Hun sender brev og informerer om at de skal reise på bryllupsreise til Dubai. Her skulle de shoppe og ta livet helt med ro. Men mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk blir mannen hennes brutalt overfalt og drept. Ambar frykter for livet, og blir først mistenkt for drapet. Hun får tak i en telefon og ringer hjem til venninnene. – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er så redd, hikstet hun. Hjelp meg!

  Personlig synes jeg boken var utrolig bra. Forfatteren har vært flink å holde interessen oppe hos leseren gjennom hele boken, så den ikke blir kjedelig. Jeg hadde lyst å bla om og finne ut hva som skjedde med Ambar og mannen hennes.

  Språket til forfatteren er godt og flytende, men i brevet fra Ambar til jentene er det litt mye "slang" og tegn. Jeg vil anbefale denne boken for jenter og gutter i alderen 13 og oppover, men den er mer for ungdommer enn for voksne.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*