Den hvite døden

Av: Harald Rosenløw Eeg i Uprisen, Uprisen 5 anmeldelser

Mysterier, vennskap, forelskelse – og drømmen om å fange den største hvalen.

Even vokser opp i Tønsberg sammen med moren og søstrene sine. Faren er hvalfanger, den aller beste.
Når båtene vender hjem etter endt hvalfangertokt og Even ikke får øye på faren sin på dekk, skjønner han at noe er galt. Og når han senere finner farens skatt – et ekte hvaløre – begynner mystiske ting å skje. Even skjønner at hvaløret har noe med farens død å gjøre, men hva?

Tilbake til oversikt

 

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013

5 anmeldelser av “Den hvite døden

 1. edona (Skole: haugåsen ungdomskole)

  Den hvite døden
  Boka handler om en gutt som har en far som er hvalfanger, gutten drømmer om å bli som faren sin fordi faren er best i hvalfangst. Men når faren skulle komme hjem fra hvalfangst var han ikke der, gutten kunne ikke tro det og han ville ikke, men det var sant, faren hadde død. Men faren hadde en hemmelighet som viser hvorfor han var best i hvalfangst og grunnen til det var at han hadde en hval øre som han kunne høre alle dyr. Gutten finner hval øre og avslører det til nesten hele verden. Han få masse problemer som han må finne ut av.
  Jeg syns boka passer til unge- og voksene som liker spenningsbøker. Jeg syns boka var veldig bra, jeg gir terningkast 4-5

 2. Mathilde Steen Valland (Skole: torstad)

  Den hvite døden
  Forfatter: Harald Rosenløw Eeg
  Forlag: Aschehoug
  Antall sider: 172
  Even er en gutt som drømmer om å bli akkurat som faren sin, nemlig hvalskytter. En dag får han vite at faren har et ekte hvaløre med store krefter, og dette skal han få prøve når han kommer hjem, men faren kommer ikke hjem.
  Den hvite døden er en spennende bok med mange fine skildringer. Av alle bøkene jeg har lest har ingen skildret hvalfangstmiljøet på samme måte. Boka er interessant, og jeg fikk absolutt lyst til å lese videre. Den hvite døden kunne bli litt overnaturlig i perioder, og man lurte virkelig på hva som skjedde med den fine handlingen. Av og til skjønte man ikke helt hva som egentlig skjedde. Boken ble bedre og bedre mot slutten, men fikk en altfor brå slutt. Nå går jeg rundt og lurer på hva som egentlig skjedde. Det er en original bok. Dette er første gangen jeg har hørt om et magisk hvaløre.
  Terningkast: 4
  Alt i alt var det en spennende bok med mye interessant informasjon om det barske hvalfangstmiljøet og jeg ville anbefalt den til andre som liker å lese lettleste og spennende bøker.

 3. Marte Jørgensen (Skole: Kila skole, 9A)

  DEN HVITE DØDEN

  Evens far, den berømte hvalfangeren, dør på havet. Hemmeligheten hans, som kun Even visste om, er plutselig noe alle prøver å finne ut av. Snart begynner en dramatisk opplevelse hvor venner gir slipp, rivaler blir fiender og ønsker blir avhengighet. Hva skal Even gjøre med hvalfangerenes hemmelighet?

  Den hvite døden er skrevet av Harald Rosenløw Eeg, og er 172 sider lang. Den var lett og lese, og forsåvidt lett å forstå. Må si at jeg fant boken litt merkelig, og til tider kjedelig. Sjangeren ligger nok på grensen til fantasy, selv om det er litt vanskelig å avgjøre.

  Terningkast: 4

 4. Stine Kjesbu Hansen (Skole: Haugeåsen ungdomsskole)

  BOKANMELDELSE

  DEN HVITE DØDEN

  Boken jeg har lest heter «Den hvite døden», og er skrevet av Harald Rosenløw Eeg.
  Boka handler om Even og faren han. Evens far jobber på båt. Ikke som servitør på et toppstjerners cruise, men som hvalfanger. Den jobben er ganske fasinerende, og det har også Even latt seg inspirere av de store pattedyrene. Han har vel så å si bestemt seg for å bli det samme som faren. Men en stor forbannelse endrer på alt.
  Min mening om boka, er at den er spennende, noe som for meg er veldig viktig. Den er midt i blinken for folk som liker litt dramatisk spenning. Det er uten tvil en original tekst, som er lett å lese.

 5. Tara Gundersen Heimen (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Tara Gundersen Heimen
  Den hvite døden(Fræna ungdomsskole)
  Forfatter: Harald Rosenløw Eeg
  Forlag: Aschehoug
  Sidetall: 172

  Hvalfangst
  Even ønsker å være som faren sin, han ønsker å bli en hvalfanger.
  Even finner ut at faren hans har en hemmelighet.
  Det var som om faren hans ville gi hemmeligheten til Even. Den nysgjerrige gutten kommer seg nærmere hemmeligheten for hver dag som går.

  Faren til Even har forsvunnet. Han kom ikke hjem etter hvalfangsten. Til slutt så fant han den. Det som gjorde at faren hans var en så god hvalfanger. Det blir vanskeligere og vanskeligere for Even og kontrollere hemmeligheten.

  Det oppstår mange konflikter gjennom fortellingen. Denne boken var bra, men også litt kjedelig. Jeg synes at spenningen skulle vært vist mer.
  Terningkast: 4

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*