Arven etter Maél

Av: Mari Moen Holsve i ungdom, Uprisen, Uprisen 4 anmeldelser

Det begynner endelig å se lyst ut for trysfelderne, og for halvgudene Dimyne, Briskir og Trigg. Forbundet, svært svekket etter dramatikken på Ysar, har gått i skjul. Baron Frytilgor er forsvunnet, muligens død.Men noe ulmer likevel på Tiladnen. Det går skumle rykter. Trysfelderne får rapporter om mystiske, unaturlige dødsfall – det er tydelig at noe er i ferd med å skje. Og et sted under jorda samler det seg krefter som snart vil være minst like guddommelige som halvgudene selv …

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

4 anmeldelser av “Arven etter Maél

 1. Anna Julie Wallenius (Skole: Kjøllefjord skole)

  Fantasy som fenger

  Boka handler om tre ungdommer som kommer til en ny verden for å hjelpe Tiladnens befolkning i kampen mot forbundet. Boken er del 3 i en serie, den ville muligens vært lettere å forstå, om jeg hadde lest bok 1 og 2 først. Skulle ønske at det noen ganger ble sagt litt mer om ting som har skjedd i bok 1 og 2 så det blir lettere å forstå.

  Boka minner om Narnia og Ringenes herre, så liker du denne typen bøker er dette boka for deg. Boka er kjempe spennende, tar litt tid før det kommer i gang, men når den først kommer i gang er den er virkelig verdt å lese. Den handler om makt og hvordan den kan misbrukes i gale hender.

  Jeg likte godt at boka ble skrevet ut fra de forskjellige hovedpersonenes synsvinkel. Når alt ble spennende, for eksempel når Dimyne ble fanget hos draugene og ikke visste hva hun skulle gjøre, skifter Mari Holsve synsvinkel til en av de andre karakterene i boka. Dette er en bra måte å holde på spenningen på.

  Jeg vil definitivt anbefale boka, spesielt hvis du er glad i fantasy, og kanskje helst etter å ha lest bok 1 og 2. Den passer best for ungdom i og med at hovedpersonene er unge selv. Den kan også fint leses av voksne som liker fantasysjangeren.

  Terningkast: 5/6 (fordi jeg ikke har lest bok 1 og 2).

 2. Ronja Tammisto (Skole: Hop)

  Arven eter Maél

  Forfatter: Mari Moen Holsve

  Sjanger: Fantasy

  Terningkast: 5

  Anbefales: Ja

  Denne boken handler om de 13 år gamle trillingene Dimyne, Briskir og Trigg som er kommet til Tiladnen for å beskyte den mot Forbundet. Forbundet er en organisasjon på planeten Tiladnen. De mener at mennesker er det eneste intelligente vesenet som burde eksistere. Derfor jobber de med å prøve å utrydde alle de andre skapningene. Eks: Drauger, Fauner Havfruer, Katter osv. Trillingene kom originalt fra Tiladnen, men har blitt skjult på Jorden siden dagen de var født. De ble holdt skjult der av deres far for å beskyte dem mot Forbundet til de var gamle nok til å beskyte seg mot dem. Forbundet ville ha tak i dem fordi deres mor Maél var en gud. Dette gjør da dem til halvguder.

  Denne boken er veldig godt skrevet og det er ikke vanskelig å følge med i handlingen. (Dette er fordi jeg har lest 1 og 2 først) Den er den beste boken i serien hittil og det er egentlig synd at det ikke er flere. Det er en veldig god bok og jeg ville ha likt om den var lengre.

 3. Marte Jørgensen (Skole: Kila skole, 9A)

  ARVEN ETTER MAÈL

  Dimyne, Briskir og Trigg er barn av Maèl, og de utvikler stadig nye gudekrefter. Dimyne trenger ikke oksygen og har overnaturlig fart og kraft. Briskir med supersyn og sanndrømmer. Sist men ikke minst Trigg, som har evnen til å skyte, spytte og skape flammer.
  Forbundet er svekket, og forsvinner fra syne på Tiladnen. En skal ikke ta sorgene på forskudd, men kanskje ikke gleder heller. Uventet kommer Forbundet tilbake, sterkere enn noen gang. Ikke bare det, men de er nå også på bølgelengde med halvgudene, om ikke mer. De har skaffet seg elleve gudeidoler, som inneholder fryktinngytende krefter. Tiladnen blir revet ut i krig nok en gang, men dette vil bli det aller siste slaget. Hvem vil overleve og hvem vil dø?
  Arven etter Maèl er tredje og siste bok i serien om halvgudene. Den er 362 sider lang og er skrevet av Mari Moen Holsve. Boken er garantert innenfor fantasy sjangeren, ikke at det er noe negativt! Karakterene er ekte og særegne, med troverdige forandringer i personlighet etter forskjellige traumer. Jeg har nå lest alle bøkene i halvgudene serien, og kan anbefale den. Til tider kan språket være kjedelig, men når spenningen setter inn, slipper den ikke!
  Boken anbefales til både gutter og jenter på en alder fra 10-16 år.

  Anbefales: Ja.
  Skrevet av Marte Jørgensen.

 4. Emilie Kaland Lindseth (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Arven etter Mael er tredje og siste bok i serien Halvgudene.
  Handlingen foregår på øyriket Tiladen der trillingene Dimyne, Trigg og Briskir kjemper sin kamp mot det rasistiske forbundet.
  Trillingene er halvt menneske og halvt guddommelig. Siden de er halvguder er de i besittelse av store krefter, men de finner raskt ut at forbundet er langt mektigere enn dem…

  Arven etter Mael skuffer. Jeg har lest de to andre bøkene i serien og synes at de var mye bedre. De to første bøkene er så korte at man ikke merker at de er dårlig skrevet og uinteresange. Arven etter Mael derimot er mye lengre og mer monoton.
  Boka er etter min meining altfor lettlest. Jeg føler ikke en spenning mens jeg leser den. Jeg ønsker bare at den skal bli ferdig..

  Temaet "annen verden, kampen mot det onde" er godt brukt og det blir dermed vanskeligere å lage noe nytt. Denne boken er uoriginal. Det er altfor mye å bøker som denne på markedet.
  Så hvorfor skal da kjøperen velge denne boka?
  Enkelt. Ta en annen..

  Arven etter Mael er ikke en dårlig bok, den er helt alminnelig. Verken god eller dårlig. Dette er en bok som blir raskt glemt. Faktisk så har jeg allerede begynt å glemme den..

  Terningkast: 3

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*