Foreningen !les

Foreningen !les jobber for å inspirere til mer lesing, økt leseengasjement og interesse for litteratur blant barn, ungdom og voksne.


Om Foreningen !les

Møte med kunnskapsministeren om skolebibliotek

Organisasjoner som blant annet Foreningen !les, Norsk Bibliotekforening, Leser søker bok og Norske barne- og ungdomsbokforfattere skrev tidligere i år et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om styrking av lovverket for skolebiblioteken. Mandag 20. mars ble organisasjonene sammen med rektor Randi Nysæther ved Gulskogen skole i Drammen invitert til et møte med statsråden.

Les mer

– Jeg lærte meg å lese oppned

Foreningen !les feirer 20 år i 2017. I forbindelse med jubileet vil vi publisere tekster og hilsninger fra personer som har bidratt i foreningens arbeid med å fremme leselyst blant barn, ungdom og voksne. Ukas tekst er fra Ine Bertelsen.

Les mer

– Bøker hjelper meg å forstå

Foreningen !les feirer 20 år i 2017. I forbindelse med jubileet vil vi publisere tekster og hilsninger fra personer som har bidratt i foreningens arbeid med å fremme leselyst blant barn, ungdom og voksne. Denne uka kommer teksten fra Hilde Ditmansen ved Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Les mer

– Det finst ei bok for alle

– Bøkene er som klesskapet inn til Narnia, dei opnar dørene for ei magisk verd, seier Anne Marta V. Vadstein, rådgjevar ved Nynorsksenteret.

Les mer

Øystein Runde: – Når er eit egg klart?

Foreningen !les feirer 20 år i 2017. I forbindelse med jubileet vil vi publisere tekster og hilsninger fra ulike aktører som har bidratt i foreningens arbeid med å fremme leselyst blant barn, ungdom og voksne.

Les mer