Utlysning: Vi søker prosjektleder

Vil du jobbe i Foreningen !les? Vi søker en prosjektleder til å videreutvikle to av våre lesefremmende prosjekter – Bokstart og Leseskogen.

Les mer

Kommentar: Uprisen heile året!

Ingelin Røssland var den første vinnaren av Uprisen – årets ungdomsbok. I 2007 vann ho prisen for boka «Handgranateple». I år er ho nominert til Uprisen for boka «Hevner». Les hennar tekst om kvifor Uprisen er den viktigaste litteraturprisen for norske ungdomsbøker.

Les mer

Bokslukerprisen: Påvirker hva 80 000 elever skal lese

I arbeidet med neste antologi i Bokslukerprisen, har Foreningen !les samarbeidet med over 20 klasser på 5. og 6. trinn rundt omkring i Norge. Elevene har lest og vurdert bøker, og er dermed med på å påvirke hva opp mot 80 000 elever skal lese til høsten.

Les mer

Boktips til konfirmanten!

Har du tenkt på gave til konfirmanten? Hvis du ikke allerede har kjøpt tollekniv eller bunad, så kan du kjøpe en bok. Vi gir vi deg her 11 boktips – hulter til bulter.

Les mer

Livet som quizmaster

Å leve som quizmasterstjerne er ikke bare kos, kamfer og køntri. Det er mange spørsmål og enda flere svar. I dette åpenhjertige intervjuet snakker Stig Elvis Furset og Bjørn Ingvaldsen ut om hvordan det er å være quizmastere i en urolig tid.

Les mer