Foreningen !les nominert til ALMA 2019

For fjerde år på rad er Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

Les mer

Samtale om årets beste bøker!

Juryen til Ungdommens kritikerpris har lest seg gjennom det skjønnlitterære bokåret 2018. Vi avslører nominasjonene og inviterer Bragejuryen til samtale på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 13. november klokken 1900. Hva er årets beste og mest interessante bøker?

Les mer

Ny ansatt i Foreningen !les

Møt vår nye kollega, Sigrun Feiring! Sigrun kommer fra en rådgiverstilling i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, og skal i Foreningen !les jobbe med Bokstart og Leseskogen.

Les mer

Podkast-konkurranse i tXt-aksjonen

Årets konkurranse i tXt-aksjonen går ut på at dere får høre fem ulike lydhistorier. Oppgaven til hver enkelt elev eller hele klassen, er å finne ut hvilken lydhistorie som tilhører hvilken tekst fra tXt-antologien Opprør!

Les mer

Bokslukerprisen søker juryklasser

Klasser på 5. og 6. trinn kan nå søke om å bli juryklasse i Bokslukerprisen. Din klasse kan dermed få det ærefulle oppdraget med å bli en av ti utvalgte juryklasser fra hele landet som skal kåre vinneren av Bokslukerprisen 2018/19.

Les mer