Sommer!les: Kristian Meisingset

Hva skal folk lese i sommer? Vi har spurt ulike personer og vil i løpet av sommerukene presenterer deres lesetips og leseopplevelser. I dag: Kristian Meisingset.

Skrevet juli 18, 2017 i Bibliotek, Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter Legg inn kommentar


Navn:
Kristian Meisingset
Alder: 36
Yrke: Redaksjonssjef og nyhetsleder i Minerva

Hva skal du lese i sommer?
– Jeg skal i hvert fall lese Finn Olstads bok om norsk historie fra 1945 til i dag. Det gjør jeg fordi jeg selv skriver biografi om Jon Michelet for tiden og må ha den norske historien friskt i minne.

Hva er ditt beste sommerleseminne?
– Hm, det var et vanskelig spørsmål. Antakelig må det være da jeg var 18 år gammel og var på interrail, og leste Franz Kafkas Prosessen ((oversatt av Trond Winje, red.adm.) på en togstasjon i Slovenia. Det har jeg fremdeles et sterkt og levende minne om.

Hvilken bok er den beste du har lest hittil i år?
– Jeg leste akkurat To søstre av Åsne Seierstad, og den likte jeg godt. Seierstad skriver veldig godt og har samlet et imponerende materiale om de to søstrene som drar til Syria og blir med i IS.

Boka du aldri glemmer?
– Det er mange av dem, selvfølgelig (jeg er jo litteraturviter), men D. H. Lawrences St. Mawr har en særstilling: en herlig vitalitisk, romantisk fortelling om en ung overklassekvinne om blir forelsket i hesten sin.

Beste barneboka du har lest?
– Jeg husker at jeg leste Hardy-guttene og mye rart, men en av de første mer skjellsettende leseopplevelsene var Ringenes herre (oversatt av Torstein Bugge Høverstad, red.adm.) av Tolkien. Herregud for et eventyr i kampen mellom det gode og onde og med alt et ungt hjerte trenger: krig, kjærlighet, kameratskap. Det er kanskje ingen barnebok, men jeg nevner den likevel. Les den så raskt som mulig!